Εκλογές 2019: Ποιοι παίκτες του Survivor και το Power Of Love κέρδισαν τη μάχη; Τα ονόματα έκπληξη!

Ποια φαβορί μείναν εκτός και ποιοι χαμογελούν μέχρι τα αυτιά;

Εκλογές 2019: Ποιοι παίκτες του Survivor και το Power Of Love κέρδισαν τη μάχη; Τα ονόματα έκπληξη!

Ποιοι παίκτες του Survivor και το Power Of Love κέρδισαν τη μάχη στις εκλογές του 2019; Όλη η λίστα!

Μπορεί το εγχείρημα της showbiz για την ευρωβουλή να μην αποδείχτηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο, καθώς οι περισσότεροι εκπρόσωποι από την τηλεόραση και το τραγούδι δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις ευρωεκλογές, όμως η υποψηφιότητα μια γνώριμης φιγούρας αποτελεί σταθερή επιδίωξη των πολιτικών κομμάτων.

Αντίστοιχα λοιπόν στις δημοτικές εκλογές είδαμε μια σειρά από ονόματα που γνωρίζουμε με την τηλεόραση και το τραγούδι να γυρεύουν τον σταυρό των πολιτών για μια θέση στα δημοτικά συμβούλια των δήμων της χώρας. Τρανό παράδειγμα οι υποψηφιότητες των Νίκου Βουρλιώτη και Γιώργου Τσαλίκη σε Αγία Βαρβάρα και Περιστέρι αντίστοιχα. Υποψηφιότητες που στέφτηκαν από απόλυτη επιτυχία.

Μαχητές στο Survivor, νικητές στις δημοτικές εκλογές


Μπορεί το Survivor να μην διανύει την καλύτερη τηλεοπτική του σεζόν, οι παίκτες όμως που έγιναν διάσημοι σε προηγούμενα χρόνια φρόντισαν να εξαργυρώσουν την αναγνωρισιμότητά τους. Η Σάρα Εσκενάζυ εκλέγεται τρίτη σε σταυρούς στο Δήμο Αμαρουσίου. Η πρώην παίκτρια του Survivor κατέβηκε με τον συνδυασμό του Γιώργου Καραμέρου που με ποσοστό 24,32% περνά στον β’ γύρο και εκλέγει 10 δημοτικούς συμβούλους.

Η Σάρα Εσκενάζυ από το Survivor

Η Εσκενάζυ δεν είναι η μοναδική από τους Μαχητές του Survivor που εκλέγεται στις δημοτικές εκλογές. Ο Κώστας Αναγνωστόπουλος, γνωστός και ως μισθοφόρος κατάφερε να βρίσκεται μεταξύ των 9 δημοτικών συμβούλων που εκλέγει ο νυν δήμαρχος Ιωάννης Σταθόπουλος στην Αγία Παρασκευή.

Δεν έφτασε η αγάπη του Σωκράτη από το Power Of Love


Ο Σωκράτης Ελ Γκαμαλί από το Power Of Love δοκίμασε κι εκείνος της τύχη του στον δήμο ζωγράφου. Ο συνδυασμός με τον οποίο κατέβηκε εκλέγει μόλις δύο δημοτικούς συμβούλους και ο παίκτης από το σπίτι της αγάπης δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς. Κατάφερε να αποσπάσει μόλις 78 σταυρούς.

Ο Σωκράτης Ελ Γκαμαλί από το Power Of Love

Εκλογικά... μαγειρέματα μετά το MasterChef


Την τύχη τους όμως στις δημοτικές εκλογές φαίνεται πως δοκίμασαν και πρώην παίκτες στο MasterChef. Η Γιάννα από το φετινό MasterChef είχε δηλώσει «παρών» στο κάλεσμα του νυν δημάρχου για το δήμο Ηλίδας, στην Αμαλιάδα από όπου και κατάγεται. Αν και δεν έχουν γίνει γνωστοί οι σταυροί προτίμησης στον δήμο, ο απερχόμενος δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος με τον οποίο κατεβαίνει, φαίνεται να χάνει τον δημαρχιακό θώκο. Ο αντίπαλός του βρίσκεται οριακά κάτω από το 50% (49,88%) στο 98,75% των καταμετρημένων ψήφων.

Καλύτερη μοιάζει η τύχη του Γιώργου Φασιλή απο το MasterChef 2, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος στον δήμος Ερμιονίδας στην Πελοπόννησο. Ο συνδυασμός με τον οποίο κατεβαίνει ήρθε πρώτος στον α’ γύρο και εκλέγει έτσι 11 δημοτικούς συμβούλους. Μένει να δούμε όταν γίνουν γνωστοί και οι σταυροί προτίμησης αν ο σεφ συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 11 δημοφιλέστερους του συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές.

Εκλογές 2019: Ποιοι διάσημοι Έλληνες βγήκαν Ευρωβουλευτές; Τα πρόσωπα της showbiz που πάνε... εξωτερικό!

Ποιοι διάσημοι Έλληνες βγήκαν Ευρωβουλευτές στις εκλογές 2019; Τα πρόσωπα της showbiz που πάνε... εξωτερικό!

Αν και σαφή εικόνα για τη σταυροδοσία αναμένεται να υπάρξει σήμερα το βράδυ, υπάρχει οριστική, εικόνα που αφορά τα ποσοστά ψήφων της κάθε υποψήφιας παράταξης.

Με ενσωματωμένο, λοιπόν, το 72,28% των ψήφων και το 31,02% των σταυρών τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2019 έχουν ως εξής:

Η ΝΔ λαμβάνει το 33,25% των ψήφων και 7 έδρες, στις οποίες την πρωτοκαθεδρία λαμβάνει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ακολουθούν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, η Μαρία Σπυράκη, ο Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης, η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Γιώργος Κύρτσος, ενώ «προ των θυρών» βρίσκονται ο Γιώργος Αμυράς και ο Δημήτρης Καιρίδης. Έχετε δει την αγκαλιά του Κώστα Μπακογιάννη με τη Ντόρα μετά τη νίκη;

Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 6 έδρες και το 23,78% των ψήφων, που κατανέμονται στους Δημήτρη Παπαδημούλη, Ελενα Κουντουρά, Κώστα Αρβανίτη, Στέλιο Κούλογλου, Αλέξη Γεωργούλη, Πέτρο Κόκκαλη. Ενδεχομένως, εφόσον τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας αναδιαμορφώσουν τη λίστα των εκλεγμένων ευρωβουλευτών, να εκλεγούν τελικά σε δυο θέσεις των προηγουμένων οι Γιάννης Μουζάλας και Σπύρος Δανέλλης.

Το Κίνημα Αλλαγής επέλεξε το 7,46% των ψηφισάντων και τις 2 έδρες του συνδυασμού φαίνεται να λαμβάνουν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή. Σε μικρή απόσταση ακολουθούν οι Νίκος Παπανδρέου και Γιώργος Καμίνης.

Το ΚΚΕ λαμβάνει 5,55% και δυο έδρες, επίσης, τις οποίες, μέχρι στιγμής, φαίνεται να καταλαμβάνουν οι Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος. Ακολουθούν οι Σεμίνα Διγενή και Λίλα Καφαντάρη.

Η Χρυσή Αυγή, επίσης, λαμβάνει 2 έδρες και ακολουθεί με το 4,86% των ψήφων. Προηγείται, με μεγάλη διαφορά, ο Ιωάννης Λαγός και ακολουθεί ο Θανάσης Κωνσταντίνου. Με μικρή διαφορά ακολουθεί ο Γιάννης Παππάς και έπεται ο Ευάγγελος Μπαρμπούρης.

Μια έδρα λαμβάνει η Ελληνική Λύση (4,12%) του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος φαίνεται να εκλέγεται και ευρωβουλευτής.

Τελευταίο στην επιλογή όσων ψήφισαν έρχεται το ΜέΡΑ25. Εκλέγεται η Σοφία Σακοράφα και ακολουθούν ο Κλέων Γρηγοριάδης και η Κωνσταντίνα Αδάμου.