Ο Τσίπρας με την Περιστέρα στα περίπτερα των ηττημένων Δούρου και Ηλιόπουλου

Δείτε τι δήλωσε!

Ο Τσίπρας με την Περιστέρα στα περίπτερα των ηττημένων Δούρου και Ηλιόπουλου

Ο Αλέξης Τσίπρας με την σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα βρέθηκαν εχθές το βράδυ στο Σύνταγμα, στα περίπτερα των ηττημένων Ρένα Δούρου και Νάσου Ηλιόπουλου, μετά τα αποτελέσματα του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σε ένα κλίμα... πένθιμο λόγω των αποτελεσμάτων σε όλη την Ελλάδα με μαύρο πουκάμισο και με χλιαρές εκδηλώσεις, ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με την ηττημένη στην Περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου και τον επίσης ηττημένο στον δήμο Αθηναίων, Νάσο Ηλιόπουλο αλλά και με ορισμένα στελέχη που ήταν εκεί, όπως ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπ. ΨΗΠΤΕ Ν. Παππάς και η βουλευτής Αν. Καββαδία.

Τσίπρας

Σε δηλώσεις του ο κ .Τσίπρας είπε ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ «έδωσαν μια μάχη υπερασπίστηκαν τις ιδέες τους με δυναμισμό και αξιοπρέπεια». Και σχολίασε για το αποτέλεσμα: «Στην πολιτική αλλά και στη ζωή είναι σημαντικό να ξέρεις να κερδίζεις αλλά και να χάνεις. Να σηκώνεσαι πάλι όρθιος και να παλεύεις».

Τσίπρας

Συγχαίροντας όλους όσοι επικράτησαν στο β' γύρο, δημάρχους και περιφερειάρχες, είτε προέρχονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε όχι, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τους ζήτησε την επόμενη τετραετία να κάνουν καλύτερες πόλεις, περιφέρειες και τοπικές κοινωνίες, εκμεταλλευόμενοι το νέο θεσμικό καθεστώς.

Αλέξης Τσίπρας

Κλείνοντας δε, τη δήλωσή του, τόνισε πως από αύριο στον ΣΥΡΙΖΑ, «ενώνουμε δυνάμεις για τη μάχη των μαχών, τις εθνικές εκλογές». Ο κ. Τσίπρας, τέλος, χαιρέτησε όλους τους εθελοντές και τους υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και συνεχάρη τους νικητές της αποψινής βραδιάς.

Τσίπρας

Τσίπρας

Τσίπρας

Τσίπρας

Τσίπρας

Τσίπρας

Τσιπρας

Τσίπρας

Τσίπρας

Περιστέρα Μπαζιάνα: Στο πλευρό του Τσίπρα μετά την ήττα του στις εκλογές! Οι φωτογραφίες που μαρτυρούν τη σύγχυσή της!

Στο πλευρό του Τσίπρα μετά την ήττα του στις εκλογές, βρέθηκε η Περιστέρα Μπαζιάνα! Μάλιστα, υπάρχουν φωτογραφίες που μαρτυρούν τη σύγχυσή τους!

Η Περιστέρα Μπαζιάνα έφτασε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λίγο μετά το τελικό exit poll που έδειχνε μπροστά τη ΝΔ με 8,5 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές 2019. Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 32,5-34,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ: 24-26%, ενώ η εκτίμηση του υπουργείου Εσωτερικών για το τελικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές είναι 9 μονάδες.

Ο Στέλιος Παππάς, θέλοντας προφανώς να παρηγορήσει την σύντροφο του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα της είπε, σύμφωνα με πληροφορίες: «Θέλω να χαμογελάς, μην είσαι έτσι. Εχουμε πολύ δρόμο ακόμα!». Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, κατά την άφιξη του στην Κουμουνδούρου δεν έκανε καμία δήλωση, ωστόσο λίγο αργότερα ανακοίνωσε εκλογές!

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μπαζιάνα

Μπαζιάνα

Εκλογές 2019: Ποιοι διάσημοι Έλληνες βγήκαν Ευρωβουλευτές; Τα πρόσωπα της showbiz που πάνε... εξωτερικό!

Ποιοι διάσημοι Έλληνες βγήκαν Ευρωβουλευτές στις εκλογές 2019; Τα πρόσωπα της showbiz που πάνε... εξωτερικό!

Αν και σαφή εικόνα για τη σταυροδοσία αναμένεται να υπάρξει σήμερα το βράδυ, υπάρχει οριστική, εικόνα που αφορά τα ποσοστά ψήφων της κάθε υποψήφιας παράταξης.

Με ενσωματωμένο, λοιπόν, το 72,28% των ψήφων και το 31,02% των σταυρών τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2019 έχουν ως εξής:

Η ΝΔ λαμβάνει το 33,25% των ψήφων και 7 έδρες, στις οποίες την πρωτοκαθεδρία λαμβάνει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και ακολουθούν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, η Μαρία Σπυράκη, ο Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης, η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Γιώργος Κύρτσος, ενώ «προ των θυρών» βρίσκονται ο Γιώργος Αμυράς και ο Δημήτρης Καιρίδης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 6 έδρες και το 23,78% των ψήφων, που κατανέμονται στους Δημήτρη Παπαδημούλη, Ελενα Κουντουρά, Κώστα Αρβανίτη, Στέλιο Κούλογλου, Αλέξη Γεωργούλη, Πέτρο Κόκκαλη. Ενδεχομένως, εφόσον τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας αναδιαμορφώσουν τη λίστα των εκλεγμένων ευρωβουλευτών, να εκλεγούν τελικά σε δυο θέσεις των προηγουμένων οι Γιάννης Μουζάλας και Σπύρος Δανέλλης.

Το Κίνημα Αλλαγής επέλεξε το 7,46% των ψηφισάντων και τις 2 έδρες του συνδυασμού φαίνεται να λαμβάνουν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή. Σε μικρή απόσταση ακολουθούν οι Νίκος Παπανδρέου και Γιώργος Καμίνης.

Το ΚΚΕ λαμβάνει 5,55% και δυο έδρες, επίσης, τις οποίες, μέχρι στιγμής, φαίνεται να καταλαμβάνουν οι Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος. Ακολουθούν οι Σεμίνα Διγενή και Λίλα Καφαντάρη.

Η Χρυσή Αυγή, επίσης, λαμβάνει 2 έδρες και ακολουθεί με το 4,86% των ψήφων. Προηγείται, με μεγάλη διαφορά, ο Ιωάννης Λαγός και ακολουθεί ο Θανάσης Κωνσταντίνου. Με μικρή διαφορά ακολουθεί ο Γιάννης Παππάς και έπεται ο Ευάγγελος Μπαρμπούρης.

Μια έδρα λαμβάνει η Ελληνική Λύση (4,12%) του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος φαίνεται να εκλέγεται και ευρωβουλευτής.

Τελευταίο στην επιλογή όσων ψήφισαν έρχεται το ΜέΡΑ25. Εκλέγεται η Σοφία Σακοράφα και ακολουθούν ο Κλέων Γρηγοριάδης και η Κωνσταντίνα Αδάμου.

ΠΗΓΗ iefimerida.gr