Ντίνα Νικολάου: «Έχω δει πολλές φορές περιστατικά βίας σε κουζίνες από τον σεφ!»

Η επιτυχημένη μαγείρισσα μίλησε αποκλειστικά για όλα!

Ντίνα Νικολάου: «Έχω δει πολλές φορές περιστατικά βίας σε κουζίνες από τον σεφ!»

«Έχω δει πολλές φορές περιστατικά βίας σε κουζίνες από τον σεφ!», αποκάλυψε η Ντίνα Νικολάου αποκλειστικά στο Youwekly.gr.

Απο την Τζώρτζια Συρίχα

Είναι όλα ρόδινα στον χώρο της μαγειρικής; Τελικά η ζωή των σεφ είναι τόσο γλυκιά όσο πιστεύουμε, πασπαλισμένη με μπόλικη ζάχαρη; Μία από τις πιο καταξιωμένες γυναίκες στον χώρο της μαγειρικής ακόμα ένα καλοκαίρι βρίσκεται με μια βαλίτσα στο χέρι λόγω των επαγγελματικών της υποχρεώσεων. Με θέα τον Τορωναίο Κόλπο και τη χερσόνησο της Σιθωνίας, τη συναντήσαμε στο «Miraggio Thermal Spa resort», ένα υπερπολυτελές παραθεριστικό συγκρότημα, το στολίδι της Χαλκιδικής. Η σεφ Ντίνα Νικολάου μάς μιλάει για την ανδροκρατούμενη κοινωνία μέσα στις κουζίνες, για το «MasterChef», για τις κρίσεις πανικού και την υπερκόπωση που έχει περάσει λόγω δουλειάς, για τα μυστικά του επιτυχημένου γάμου της και τέλος για τη νέα της εκπομπή που ξεκινάει στον ΑΝΤ1.


Πρόσφατα αρκετοί ήταν οι επώνυμοι σεφ που μίλησαν ανοιχτά για περιστατικά βίας που έχουν ζήσει σε κουζίνες, με αφορμή την πρόσφατη καταγγελία νεαρού μαθητευόμενου ότι στην κουζίνα του εστιατορίου τού Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα, με επικεφαλής τον Ηλία Σκουλά, εκτυλίσσονταν περιστατικά ηθελημένης βίας τόσο στον ίδιο όσο και σε άλλους μαθητευόμενους. Ποια είναι η δική σου άποψη;

Δεν γνωρίζω για το συγκεκριμένο περιστατικό, θα σου πω όμως από την εμπειρία μου ότι πολλές φορές έχω δει σωματική αλλά και λεκτική βία σε κουζίνες από τον σεφ, όταν δεν έχει την ανάλογη παιδεία. Μπορεί να συμπεριφέρεται στους μαθητευόμενους πολύ άσχημα, θεωρώντας ότι πρέπει να υπάρχει πειθαρχία λες και είναι στρατός. Δυστυχώς είναι χαμηλό το επίπεδο, γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι είναι μαγκιά να ουρλιάζεις και να κάνεις σεξιστικά σχόλια σε κορίτσια και αγόρια για να τους επιβληθείς. Αυτό πρέπει να τελειώσει! Αν έχουν κόμπλεξ και προβλήματα να πάνε σε ψυχολόγο. Η κουζίνα δεν είναι για να λύνουμε τα ψυχολογικά μας...

Γιατί πιστεύεις ότι γίνεται αυτό;

Οι άντρες δεν μπορούν να ξεπεράσουν ότι φοράνε ποδιά. Στην προσπάθειά τους να επιβάλουν τον αντρισμό τους βάζουν τις φωνές. Έχω μπει σε κουζίνες και η μόνη λέξη που άκουγα είναι μ...κας.

Σου έχει τύχει περιστατικό βίας στο παρελθόν;

Πας καλά; Δεν έχει τολμήσει κανένας ποτέ να με προσβάλει. Ποιος είσαι εσύ που θα πετάξεις λάδι; Σε όσους χώρους έχω πάει και έχω άντρες υφισταμένους, τους απαγορεύω να φωνάζουν και να μιλάνε άσχημα στα κορίτσια, ακόμα και να τα υποχρεώνουν να τους φτιάχνουν καφέδες. Είμαι κατά της βίας μέσα στην κουζίνα σε όποια μορφή, λεκτική ή σωματική. Λυπάμαι... Πού ζούμε; Σε ποιον αιώνα;

Master Chef: Η νέα ζωή του Γιάννη Λουκάκου! Άγνωστα μυστικά για τον σεφ!

Τα... φρέσκα νέα είναι ότι μέσα σε όλες τις υποχρεώσεις σου επιστρέφεις στο τηλεοπτικό σου σπίτι στον ΑΝΤ1 μετά από 14 χρόνια.

Ναι, κρατάω υπέροχες αναμνήσεις από τον ΑΝΤ1 και είμαι πολύ ενθουσιασμένη για το νέο μου βήμα. Θα προβάλλεται Σάββατο και Κυριακή απόγευμα, ο τίτλος θα είναι «Dina's Bakery» και η πρεμιέρα θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου. Θα θυμηθούμε όλοι μαζί τι σημαίνει να παίρνουμε παραδοσιακά υλικά, όπως το ελαιόλαδο, το προζύμι και να φτιάχνουμε θαύματα. Θα δώσουμε πολλές λύσεις και γνώση, ώστε να μπορεί ο καθένας να καταναλώνει σωστά αλλά και να φτιάχνει μόνος του πράγματα στο σπίτι. Θα έχει και ειδικές στήλες με κάποιους master του είδους που τους έχω ξεχωρίσει -με την εμπειρία που έχω- στον χώρο της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, για να δείχνουν τα δικά τους μυστικά. Επίσης, θα υπάρχει στήλη για τον καφέ, γιατί ο Έλληνας καταναλώνει πολύ καφέ και θα του δώσουμε όλη την απαραίτητη γνώση για να τον επιλέξει σωστά.


Κατά τη διάρκεια της καριέρας σου έχει συμβεί κάποιο περιστατικό που σου έχει μείνει αξέχαστο;

Έχω ακούσει από τον κόσμο ό,τι μπορείς να φανταστείς. Με αγκαλιάζουν, με φιλάνε, μου λένε «μαζί μεγαλώσαμε τα παιδιά μας», δημιουργείται μία σχέση σαν να γνωριζόμαστε χρόνια, είναι απίστευτο το συναίσθημα. Πρόσφατα είχε έρθει ένα συμπαθέστατο ζευγάρι υπαλλήλων και είχαν δύο παιδάκια, 5 και 4 χρόνων, μπήκαν μέσα με λουλούδια και μου είπαν «είστε ο άνθρωπος που έσωσε την οικογένειά μας. Όταν σας ανακάλυψε η γυναίκα μου έπαθε μετάλλαξη, έχει γίνει μία μικρή Νικολάου απ' τον τρόπο που οργανώνει τα πάντα, βλέπει όσα κάνετε στο site και τα κάνει πράξη». Έμεινα άναυδη, έχω από τότε σχέση με αυτά τα παιδιά, έχουμε γίνει φίλοι. Μου φαίνεται υπέροχο που μπόρεσα να βοηθήσω και να εμπνεύσω ανθρώπους.

Έχεις μιλήσει για τις κρίσεις πανικού που πάθαινες... Τώρα τις έχεις ξεπεράσει;

Ναι. Όταν κατάλαβα τι ήταν, είχα μεν τη βοήθεια ενός ψυχολόγου, αλλά είχα και την αδερφή μου, τον άντρα μου και όλους τους ανθρώπους που αγαπώ, οι οποίοι κατάλαβαν ότι τους χρειάζομαι. Δεν αρκεί η ψυχιατρική υποστήριξη. Αν δεν μπορεί να σε βοηθήσει ο άνθρωπός σου, δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανένας.

Υπερκόπωση έχεις πάθει ποτέ;

Ναι, έχω χτυπήσει καραμπινάτη υπερκόπωση κάνα δυο φορές, που ξύπνησα και σερνόμουν. Πήγα στον γιατρό, έκανα εξετάσεις και μου είπε «Ή κάθεσαι για μία εβδομάδα με αυτά που θα σου δώσω, να πάρεις τα πάνω σου ή αλλιώς θα πας στο νοσοκομείο με ορό».

Ο άντρας σου σε αντέχει ακόμα;

Έτσι λέει (γέλια). Είναι καλό παιδί ο άντρας μου, ωραίος άνθρωπος και τα συζητάμε όλα.

Οι μέλλουσες νύφες σου τι θα τραβήξουν αν δεν ξέρουν να μαγειρεύουν;

Δεν πειράζει, είμαι πολύ χαλαρή. Ας μην ξέρουν αυτές, για να έρχονται τα παιδιά μου πιο συχνά σε μένα (γέλια). Σιγά μην έρθω σε κόντρα με τις νύφες μου. Ποτέ!

Μaster Chef: Ράβονται για γάμο οι σεφ! Ποιος παντρεύεται; (βίντεο)

Οι κριτές του Master Chef θα πρέπει να αρχίσουν να ράβονται γιατί έσκασε... γάμος!

Ποιος παντρεύεται;

Ο λόγος για την Σπυριδούλα!

Κατά τη διάρκεια της σημερινής δοκιμασίας η παίκτρια προχώρησε σε μία αποκάλυψη που δεν είχαμε αντιληφθεί ως τώρα. Η παίκτρια του διαγωνισμού μαγειρικής παντρεύεται το καλοκαιρία! Θα προλάβει άραγε τον τελικό του MasterChef;

Η ίδια προσκάλεσε δημοσίως τους κριτές Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο στον γάμο της το καλοκαίρι στον Βόλο λέγοντας χιουμοριστικά πως θα είναι στους επίτιμους καλεσμένους, ενώ οι συμπαίκτες της θα αναλάβουν το catering.