Πέτρος Τατσόπουλος: Συγκλονίζει ο γιατρός του! «Ή τώρα χειρουργείο ή τελειώνει»!

Ραγδαίες εξελίξεις!

Πέτρος Τατσόπουλος: Συγκλονίζει ο γιατρός του! «Ή τώρα χειρουργείο ή τελειώνει»!

Συγκλονίζει ο γιατρός του Πέτρου Τατσόπουλου με τα λόγια του,που μεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά: «Ή τώρα χειρουργείο ή τελειώνει»!

Τις δραματικές στιγμές λίγο πριν από την κρίσιμη επέμβαση στον πρώην βουλευτή και συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο περιέγραψε ο γιατρός που τον εγχείρησε, ο διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, Δημήτρης Λυμπεριάδης.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, όταν πήγαν να κάνουν στεφανιογραφία οι καρδιολόγοι του νοσοκομείου, ο Πέτρος Τατσόπουλος άρχισε να έχει δύσπνοια. «Δεν ήξερα εγώ ότι ήταν ο κ. Τατσόπουλος, όταν είδα την κατάσταση είπα τρέξτε τον επάνω (σ.σ.: στο χειρουργείο), αλλιώς τελειώνει», τόνισε. «Μου είπαν να κάνουμε και άλλες εξετάσεις, να κάνει αξονική. Τους είπα "ή τώρα επάνω ή τελειώνει"», αποκάλυψε ο κ. Λυμπεριάδης.

Ο γιατρός του Πέτρου Τατσόπουλου τις προηγούμενες ημέρες είχε μιλήσει και στον Alpha. «Τέτοια περιστατικά συνήθως πεθαίνουν. Δεν τα προλαβαίνουμε. Είχε σπάσει η αορτή του και είχε γεμίσει αίμα, με αποτέλεσμα να πιέζει την καρδιά. Τρέχοντας τον πήγα στο χειρουργείο και τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό. Εγώ τον άνοιγα και ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε. Κάναμε τα δέοντα και βγήκαμε ζωντανοί», είχε πει ο Δημήτρης

Πηγή: iefimerida.gr

Πέτρος Τατσόπουλος: Βγήκε από τη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης! Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Βγήκε από τη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης ο Πέτρος Τατσόπουλος. Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του;

Οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα και την κατάσταση της υγείας του 59χρονου ασθενή να του δώσουν εξιτήριο από τη Μονάδα όπου νοσηλεύεται από το απόγευμα της Τρίτης, μετά την κρίσιμη καρδιοχειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αποκατάσταση οξέος διαχωρισμού ανιούσης αορτής.

H νοσηλεία του θα συνεχιστεί σε τρίκλινο θάλαμο, στην Α' Πανεπιστημιακή Καρδιοχειρουργική κλινική.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος βρίσκεται σε σταθερή αιμοδυναμική κατάσταση, εκτός μηχανικής υποστήριξης αλλά και με καλή λειτουργία των συστημάτων του οργανισμού, όπως επισήμαναν οι θεράποντες ιατροί στο τελευταίο -χθεσινό- ανακοινωθέν.

Πέτρος Τατσόπουλος υγεία

Η εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε, μετά την αποσωλήνωσή του, θεωρείται συνήθης «παρενέργεια» της νοσηλείας σε Μονάδα, ιδίως έπειτα από σοβαρές επεμβάσεις και μηχανική υποστήριξη.

Το ενδεχόμενο της αιμορραγίας, όπως και εκείνο της ανακοπής, αμφότερα απειλητικά για την πορεία της υγείας του, απομακρύνονται όσο περνούν οι ημέρες από την κρίσιμη επέμβαση και όσο σταθεροποιείται ο οργανισμός του ασθενή