Αλέξης Γεωργούλης: Ο ρόλος που θα υποδυόταν στις «Άγριες Μέλισσες» και ο λόγος που αρνήθηκε! (Βίντεο)

«Μου είχε γίνει πρόταση, αλλά...»!

Αλέξης Γεωργούλης: Ο ρόλος που θα υποδυόταν στις «Άγριες Μέλισσες» και ο λόγος που αρνήθηκε!  (Βίντεο)

Ο Αλέξης Γεωργούλης μίλησε για το ρόλο που θα υποδυόταν στη νέα επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 «Άγριες Μέλισσες» και αποκάλυψε ποιος είναι ο λόγος που αρνήθηκε!

Ο γνωστός ηθοποιός και πλέον Ευρωβουλευτής, Αλέξης Γεωργούλης μίλησε στο Πρω1νό του ANT1 για την τηλεοπτική πρόταση που είχε να συμμετέχει στις «Άγριες Μέλισσες».

Είπε χαρακτηριστικά:

«Μου είχε γίνει πρόταση για τις Άγριες Μέλισσες αλλά δεν μπορούσα να είμαι, δεν ήταν καλλιτεχνικοί οι λόγοι, αλλά τεχνικοί. Ζηλεύω λίγο το χωριό των «Άγριων Μελισσών»,

Μάλιστα, όπως ειπώθηκε στην εκπομπή, ο Αλέξης Γεωργούλης προοριζόταν για τον ρόλο του δάσκαλου του χωριού, τον οποίο υποδύεται ο Δημήτρης Γκοτζόπουλος.

Η Αφροδίτη Γραμμέλη αποκάλυψε πως για τον ίδιο ρόλο προοριζόταν και ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, αλλά λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούσε να τον αναλάβει.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Αλέξης Γεωργούλης: Μετά το FaceApp έκανε ερώτηση στην Ευρωβουλή για το τσίπουρο και την τσικουδιά!

Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης μετά το FaceApp έκανε ερώτηση στην Κομισιόν για το τσίπουρο και την τσικουδιά!

Ιδιαίτερα ενεργός στα νέα του καθήκοντα ως πολιτικός!

Τις προάλλες ο Αλέξης Γεωργούλης κατάθεσε ερώτηση στην Κομισιόν για το περιβόητο FaceApp!

Τώρα ήρθε η σειρά για την τσικουδιά και το τσίπουρο! Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Αλέξη Γεωργούλη: Το ΔΕΕ σε απόφαση που δημοσίευσε στις 11 Ιουλίου 2019 θεώρησε ότι η ελληνική νομοθεσία1 που προβλέπει την εφαρμογή μειωμένου συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο τσίπουρο και την τσικουδιά που παράγουν οι επιχειρήσεις απόσταξης και μειωμένου συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο τσίπουρο και την τσικουδιά που παράγουν οι μικροί αποσταγματοποιοί αντιβαίνει στο δίκαιο της Ένωσης2 και συγκεκριμένα στην Οδηγία 92/83/ΕΟΚ3 και Οδηγία 92/84/ΕΟΚ.

Δεδομένου ότι η παραγωγή τσίπουρου και τσικουδιάς είναι μοναδική τέχνη που ευρίσκεται σε
περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας αντίστοιχα, ερωτάται η Επιτροπή:

1. Θα μπορούσε να επεκταθεί η παρέκκλιση του άρθρου 23 παρ. 2 της Οδηγίας 92/83/ΕΟΚ για να τα
καλύπτει συνολικά τσίπουρο και τσικουδιά, δεδομένου ότι το ούζο το οποίο εμπίπτει στην παρέκκλιση
παράγεται κατά τρόπο παρόμοιο;

2. Αν κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό, τι μέτρα σκοπεύει να λάβει για να στηρίξει τους μικρούς
αποσταγματοποιούς που ασκούν ένα επάγγελμα/τέχνη μοναδικό στην Ευρώπη και στηρίζουν την
τοπική οικονομία μεγάλων περιοχών της χώρας;

3. Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναλάβει η Επιτροπή για να προστατέψει επαγγέλματα και τεχνικές (οι οποίες απέχουν από την σύγχρονη βιομηχανική διαδικασία) που χάνονται ως κομμάτι της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης;

Ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης δήλωσε για την πρωτοβουλία του αυτή:

‘’Αν και η χώρα μας έχασε την μάχη στο Δικαστήριο που νομικά έχει το τελευταίο λόγο, υπάρχει ένα περιθώριο το οποίο θέλω να εξερευνήσει για στήριξη αυτών των παραγωγών. Η παραγωγή τσίπουρου και τσικουδιάς, στηρίζει ολόκληρες περιοχές της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλίας από όπου κατάγομαι. Το τσίπουρο και η τσικουδιά, μαζί με το ούζο, ανήκουν σε ποτά που δεν είναι απλά προϊόντα. Δεν είναι ένα όφελος μόνο για την τοπική οικονομία των παραγωγών περιοχών. Πρόκειται για ολόκληρη μυσταγωγία από την συλλογή των πρώτων υλών, την απόσταξη μέχρι και την κατανάλωση. Μιλάμε για ένα κομμάτι της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, κομμάτι της φιλοσοφίας μας σαν λαός! Αυτό λοιπόν που θέλω να εξασφαλίσω από την Κομισιόν είναι ότι θα βρεθεί ένας τρόπος προστασίας αυτής της διαδικασίας και στήριξης της παραγωγής!’’

Αλέξης Γεωργούλης: Η χαρά του απερίγραπτη! Τι συνέβη;
Τι συνέβη με τον Αλέξη Γεωργούλης; Η χαρά του απερίγραπτη!

Μάλιστα ο γνωστός ηθοποιός δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία συνόδεψε με λόγια απέραντης χαράς.

Ο λόγος είναι ότι το πρωί της Τετάρτης ο Αλέξης Γεωργούλης ορκίστηκε Ευρωβουλευτής.

Έγραψε συγκεκριμένα:

«Στις 2 Ιουλίου 2019, ορκίστηκα Ευρωβουλευτής ενώπιων της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβουργο. Ανήκω στο 61% των Ευρωβουλευτών που εκλεγόμαστε για πρώτη φορά, γεγονός που δείχνει την ανάγκη για ανανέωση σε ιδέες και πρόσωπα. Η χαρά να εκπροσωπώ όσους με ψήφισαν, άλλα και εκείνους που δεν με ψήφισαν, εναλλάσσεται με την ευθύνη και το άγχος μου να αποτελέσω χρήσιμο μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, για την πολιτική μου ομάδα άλλα πάνω από όλα για την χώρα μου την Ελλάδα.

Στόχος μου είναι να ασχοληθώ με αυτό που γνωρίζω πολύ καλά - τον πολιτισμό στην Ελλάδα άλλα και πανευρωπαϊκά. Ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Ελλήνων και των Ευρωπαίων και από την μεριά μου δεσμεύομαι ότι θα πάρω τέτοιες πρωτοβουλίες, θεσμικές και όχι μόνο, για να βοηθήσω στην στήριξη του σε όλα τα επίπεδα. Μακριά από μικροκομματικές διαφορές, ο πολιτισμός μπορεί να ενώσει και εγώ θα βάλω όλη μου την δύναμη σε αυτό.» Δείτε την Βίκυ Σταυροπούλου με ποιον τρόπο του ευχήθηκε καλή επιτυχία!

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

Αλέξης Γεωργούλης: Η χαρά του απερίγραπτη! Τι συνέβη;