Τάσος Ξιάρχος - αποκλειστικό: "Φλερτάρω ανεξαρτήτως φύλου! Δεν έχω κάνει ποτέ..."

"Ο πατέρας μου ασκούσε βία στη μητέρα μου! Είχε σηκώσει μέχρι και όπλο!" - Σοκαριστικές δηλώσεις μόνο εδώ!

Τάσος Ξιάρχος - αποκλειστικό:

"Φλερτάρω ανεξαρτήτως φύλου! Δεν έχω κάνει ποτέ..." - Σοκάρει ο Τάσος Ξιάρχος με την αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον περιοδικό YOU και την Κατερίνα Μπούσιου.

Ο χορογράφος με τα τακούνια, ο performer, ο σκηνοθέτης, ο Τάσος Ξιάρχος με την εκκεντρική εμφάνιση και τη ρομαντική του φύση εντυπωσίασε με τις δύο εμφανίσεις του στο «GNTM». Για πρώτη φορά αποκαλύπτει στο YOU τη σχεδόν κινηματογραφική του ζωή. Τα δύσκολα χρόνια στο Μενίδι, την εξάρτηση του πατέρα του από τις ουσίες, την κακοποίηση της μητέρας του, την πάλη που έδωσε με τα όνειρά του, τη σχέση του με το σεξ και τα δύο φύλα, τη λατρεία του στην Τάμτα και την Έλενα Παπαρίζου, τον λόγο που ήρθε στα... μαχαίρια με τη Μαρίνα Σάττι, τα φαβορί και τις... άδειες σακούλες του «GNTM».

Είναι εκκεντρικός αλλά παράλληλα και τρυφερός. Έχει αδιαμφισβήτητο επικοινωνιακό ταλέντο και είναι προσωπικός του άθλος ότι μέσα σε μια δεκαετία έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους Έλληνες τραγουδιστές έχοντας χορογραφήσει και σκηνοθετήσει περισσότερα από ογδόντα videoclips.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χορό;

Τάσος Ξιάρχος σχέσεις

Από επτά χρόνων έσερνα τους παραδοσιακούς χορούς στο σχολείο ντυμένος με τη φουστανέλα μου. Στη συνέχεια πήγα σε μια σχολή χορού και έτσι ξεκίνησαν όλα.

Από πού κατάγεσαι;

Από τις Καρυές Μεγαλόπολης από την πλευρά του μπαμπά μου και από την Κάρυστο από την πλευρά της μαμάς μου. Μεγάλωσα όμως στο Μενίδι, σε μια περιοχή απομονωμένη και αποκομμένη από την υπόλοιπη Αθήνα.

Είχες φίλους αθίγγανους;

Ποτέ. Ούτε γενικά στη γειτονιά μας είχαμε αθίγγανους, παρ' όλο που ήμασταν σε απόσταση τριών λεπτών από το Ζεφύρι.

Ήταν κάποιες φορές επικίνδυνα;

Ναι. Η μαμά μου όταν ήμουν μικρότερος πουλούσε ρούχα με δόσεις πηγαίνοντας με ένα φορτηγάκι από περιοχή σε περιοχή. Ένα βράδυ που κοιμόμασταν με τους γονείς μου, ακούμε ξαφνικά ένα μπαμ και φασαρία στον χωματόδρομο έξω από το σπίτι. Είχαν σπάσει το αυτοκίνητο της μαμάς μου και έκλεβαν από μέσα τα ρούχα. Πήρε την καραμπίνα ο πατέρας μου και πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και με τον δεύτερο πυροβολισμό έσπασε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου με το οποίο είχαν έρθει οι κλέφτες και προσπάθησαν να διαφύγουν. Φυσικά, όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτή την περιοχή, δεν ήρθε ποτέ η αστυνομία.

Δεν φοβόσουν;

Καθόλου. Επέστρεφα πολλές φορές αργά το βράδυ στο σπίτι. Ούτε οι γονείς μου είχαν αγωνία, μου είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη.

Τι δουλειά έκανε ο μπαμπάς σου;

GNTM - αποκλειστικό: Αυτή η σπιταρόνα ανήκει σε... παραλίγο παίκτρια! Θα τρίβετε τα μάτια σας...

Ασχολήθηκε με την επιχείρηση του παππού μου, ο οποίος ήταν ο πρώτος που έφτιαξε τις μηχανές φύλλου και κανταϊφιού, που μέχρι τότε γίνονταν στο χέρι. Έβγαλε πάρα πολλά χρήματα, τις πουλούσε σε όλο τον κόσμο, από την Αμερική μέχρι την Αυστραλία. Και εγώ έτσι μεγάλωσα ανάμεσα στα ζυμάρια και στα αλεύρια. Ο πατέρας μου είχε από πολύ μικρός πολλά λεφτά στα χέρια του, αλλά αποδείχτηκε ότι μεγάλωσε λάθος.

Εννοείς ότι έχασε αυτά τα χρήματα στην πορεία;

Ναι, γιατί όταν μεγαλώνεις σε μια περιοχή όπως το Μενίδι και διαθέτεις πολλά χρήματα, σε προσεγγίζουν αναγκαστικά κάποιοι περίεργοι άνθρωποι. Έμπλεξε με ουσίες, με το ποτό, έκανε διάφορες αλητείες στη ζωή του. Κανένας τότε δεν μπορούσε να τον βάλει σε τάξη. Και όλα αυτά πριν αποφασίσει να κάνει οικογένεια.

Όταν παντρεύτηκε τη μαμά σου ήταν ήδη απαλλαγμένος από όλα αυτά;

Θυμάμαι πως όταν ήμουν στο Νηπιαγωγείο πηγαίναμε οικογενειακώς στο πρόγραμμα απεξάρτησης για να μάθουμε όλοι πώς να χειριζόμαστε την κατάσταση με τον πατέρα μου. Όσο όμως και αν προσπαθούσαμε και εμείς και ο παππούς μου, δεν μπορούσαμε να τον βοηθήσουμε.

Έχεις δηλαδή εικόνα του μπαμπά σου μέσα στο σπίτι να είναι υπό την επήρεια ουσιών;

Ναι, και δεν ήταν από τους ανθρώπους που έπαιρναν ναρκωτικά και ηρεμούσαν. Γινόταν επιθετικός και είχε μεγάλη ένταση.

Είχε ασκήσει βία πάνω σου;

GNTM - αποκλειστικό: Η άσχημη συμπεριφορά της Βίκυς Καγιά που έκρυψαν από τις κάμερες!

Τάσος Ξιάρχος gay

Όχι σε μένα, αλλά στη μητέρα μου. Έζησα πολύ άσχημες εικόνες. Και όταν καμιά φορά με σχολιάζουν στα social media για τη διαφορετικότητά μου, ότι φοράω τακούνια, δεν ξέρουν οι περισσότεροι ότι δεν μεγάλωσα σε μια ιδανική οικογένεια και ό,τι κατάφερα στη ζωή μου το πάλεψα μόνος μου.

Η μητέρα σου ζήτησε βοήθεια για την κακοποίηση που δεχόταν;

Αντιδρούσε και πήρε τελικά την απόφαση να χωρίσουν όταν ήμουν ακόμη στο Δημοτικό. Ήξερε όμως ότι έπρεπε να πάρει διαζύγιο με έναν ασφαλή τρόπο τόσο για εκείνη όσο και για μένα, γιατί ο πατέρας μου κάποια στιγμή μέχρι και όπλο είχε σηκώσει εναντίον της. Ακόμη και όταν χώρισαν φοβόμουν πως κάποιος από τους δύο δεν θα ζούσε.

Οι σχέσεις με τον πατέρα σου πώς ήταν;

Για μια επταετία μετά τον χωρισμό τους δεν είχα καθόλου σχέση μαζί του. Στα 18 μου, πριν φύγω από το σπίτι που ζούσα με τη μητέρα μου, για να μετακομίσω μόνος μου στο κέντρο της Αθήνας, πήρα την πρωτοβουλία να μείνω ένα διάστημα μαζί του λέγοντας στον εαυτό μου πως «ήρθε η ώρα να με ζήσει ο πατέρας μου». Φυσικά ούτε και τότε τα βρήκαμε, δεν είχε μάθει να ζει με άλλους ανθρώπους. Τώρα όμως είμαστε καλά. Αλλά τι να το κάνω τώρα στα 27 μου όταν έχω χάσει όλη την εφηβεία;

Εσύ έμπλεξες ποτέ σε παρόμοιες περίεργες καταστάσεις όπως ο πατέρας σου;

Σου λέω ειλικρινά πως δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου ναρκωτικά και παρ' όλο που δουλεύω σε νυχτερινά μαγαζιά, ούτε πίνω, ούτε καπνίζω. Κάθε φορά που πάω να πιω έρχεται στον νου μου ο πατέρας μου και όσα έκανε.

Η μαμά σου κατόρθωσε να ξαναφτιάξει τη ζωή της;

Βρήκε έναν σύντροφο, αλλά δεν ξαναπαντρεύτηκε, δεν ήθελε να κάνει το ίδιο λάθος δύο φορές!

Τι σπούδασες;

Τίποτα. Πέρασα στη σχολή για σχέδιο μόδας που ήταν στο Κιλκίς, γράφτηκα για την αναβολή στρατού, αλλά δεν πήγα ποτέ να παρακολουθήσω τα μαθήματα. Και τώρα που το σκέφτομαι, η αναβολή έχει λήξει από πέρσι. Αλλά είμαι πολύ κακός με τη γραφειοκρατία και δεν το έχω τακτοποιήσει ακόμη.

Ποια ήταν η πρώτη σου δουλειά;

Ασχολήθηκα απευθείας με τον χορό. Φοιτούσα σε σχολή χορού και η ιδιοκτήτρια με έβαλε να διδάσκω σε μικρότερα τμήματα για να βγάζω κάποια χρήματα και να πληρώνω τα δίδακτρα.

Για ποια δουλειά σου, στο θέατρο, στα νυχτερινά μαγαζιά ή στα videoclips αισθάνεσαι περήφανος;

Για το κλιπ της Μάντισσας της Μαρίνας Σάττι. Το κάναμε μια μέρα που είχε Μαραθώνιο στο κέντρο και ήταν άδειοι μερικοί δρόμοι. Στην αρχή δεν ήθελε η Μαρίνα να κάνει το κλιπ, δεν της άρεσε η χορογραφία μου. Και παρ' όλο που γενικά είναι ένας παράξενος άνθρωπος, πολύ συνεσταλμένη και πολύ συναισθηματική, με εμπιστεύτηκε και τελικά έγινε μεγάλη επιτυχία.

Φαντάζομαι μετά από αυτό γίνατε φίλοι;

Μετά το κλιπ τσακωθήκαμε, φτάσαμε στα άκρα, δεν μιλάμε πια. Ο λόγος ήταν οικονομικός. Το τραγούδι αλλά και το κλιπ ήταν δικό της budget. Δεν ήθελα τόσο να πληρωθώ εγώ για τη χορογραφία, όσο οι χορευτές, οι οποίοι άργησαν πάρα πολύ καιρό να πληρωθούν. Οι περισσότεροι ήταν μαθητές της σχολής μου. Και η Μαρίνα εξάλλου ήταν μαθήτριά μου στη σχολή χορού. Τσακωθήκαμε για δεύτερη φορά όταν πήρε τη χορογραφία μου και την πήγε στο Βερολίνο σε μια συναυλία και την έκανε με άλλους χορευτές. Αυτό με πείραξε.

Στη δουλειά αντιμετώπισες πισώπλατα μαχαιρώματα;

Πιστεύω ότι έχω εχθρούς. Δεν κατανοούν αυτό που κάνω και δεν θέλουν να είμαι γύρω τους. Πολλές φορές μού λένε πως αυτά που κάνω είναι trash, ότι δεν έχουν κανόνες.

Ποιον καλλιτέχνη από αυτούς που έχεις συνεργαστεί τον θεωρείς πρότυπο ήθους, καλλιτεχνικής αξίας και χαρακτήρα;

Καταρχάς στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένας καλλιτέχνης που να έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μαζί, γιατί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός ανάμεσα σε πολλούς ατάλαντους! Οι μόνοι καλλιτέχνες που έχουν κάποια από αυτά είναι η Τάμτα, με την οποία όταν είμαστε μαζί πάνω στη σκηνή έχουμε τρομερή ένταση, γίνεται έκρηξη, έχουμε τρομερό flavor, γι' αυτό άλλωστε κάναμε με το τραγούδι «Senorita» επιτυχία το καλοκαίρι! Αλλά και η Έλενα Παπαρίζου, με την οποία έχω συνεργαστεί σε συναυλία της και χορεύοντας σε κλιπ της. Είναι πολύ καλός άνθρωπος, αν και λέει τα χειρότερα αστεία που έχω ακούσει ποτέ! Την αγαπώ πολύ! Νοιάζεται πολύ για τους συνεργάτες της.

Το να χορεύεις με τα ψηλοτάκουνα πώς προέκυψε; Κάτι αντίστοιχο στο εξωτερικό έχει κάνει ο Yanis Marshall στο Cirque de Soleil...

Τον έχω γνωρίσει και μάλιστα έχω κάνει μαθήματα χορού μαζί του! Τα πρώτα τακούνια της ζωής μου τα φόρεσα στις Απόκριες του 2006 ντυμένος ως νύφη. Τότε κατάλαβα ότι μπορώ να φορέσω ακόμη και γυναικείο νούμερο, γιατί φοράω 41. Μετά, όταν ξεκίνησα τον χορό, θυμήθηκα αυτά τα τακούνια και ξεκίνησα με μια φίλη μου μαθήματα χορού με high heels (σ.σ. ψηλά τακούνια). Μου άρεσε, παρ' όλο που δεν μου αρέσει το drag show, μου αρέσει το ουδέτερο στοιχείο. Ούτε το γκέι, ούτε το στρέιτ. Όλα θέλω να έχουν αισθητική και να μην ξεπερνούν τα όρια.

Είσαι από εκείνους που πιστεύουν ότι οι άνθρωποι έχουμε θηλυκή αλλά και αντρική υπόσταση μέσα μας;

Ποιος ξέρει; Είμαι διαφορετικός, δεν έχω σχέση με το σεξ, μόνο φλερτάρω με ό,τι υπάρχει, ανεξαρτήτως φύλου.

Δηλαδή τι φύλου είναι οι σχέσεις σου; Μπορεί να είναι και άντρες και γυναίκες; Έχεις πειραματιστεί;

Δεν έχω κάνει ποτέ ερωτική σχέση στη ζωή μου, το ποτέ γράψ' το με κεφαλαία γράμματα. Ούτε μια μέρα. Μπορεί να μου λείπει η συντροφικότητα, αλλά δεν χωράει στη ζωή μου λόγω της δουλειάς μου. Αρνούμαι.

Ποιοι σε φλερτάρουν περισσότερο; Άντρες ή γυναίκες;

Με φλερτάρουν πάρα πολύ κυρίως γυναίκες. Ίσως τους βγάζω κάτι σαδομαζοχιστικό και ρομαντικό ταυτόχρονα.

Πόσες μεταμορφώσεις έχεις κάνει στο στυλ και στα μαλλιά σου;

Έχω κάνει ράστα, περμανάντ, έχω βάψει τα μαλλιά μου με όλες τις αποχρώσεις, έχω υπάρξει πολύ trash, έχω υπάρξει πολύ dark, έχω υπάρξει απ' όλα.

Σε έχουν κοροϊδέψει στον δρόμο για την εικόνα που έχεις;

Μου έχουν στείλει μηνύματα γράφοντάς μου ότι είμαι λούγκρα, αδελφάρα, ανορεξικός και πρεζάκιας. Στενοχωριέμαι με τους κομπλεξικούς, είναι κρίμα που είναι μονοδιάστατοι.

Ποιο είναι το πιο παράξενο τατουάζ που έχεις κάνει;

Έχω πάνω μου τριάντα τατουάζ, με πολλά μικρά στο στήθος μου και ένα μεγάλο κινέζικο τίγρη στην κοιλιά μου. Έχω κάνει και ένα τατουάζ κάτω από το πηγούνι στα ρώσικα που γράφει... διάβολος! Μάλιστα, έχω ταξιδέψει στη Ρωσία και έχω διδάξει και στην Αγία Πετρούπολη.

Παρ' όλο που είσαι εκκεντρικός βγάζεις και μια θλίψη. Από άποψη το κάνεις;

Και όμως, δεν έχω περάσει ποτέ στη ζωή μου κατάθλιψη. Είμαι απλά μελαγχολικός και μοναχικός. Έχω διαύγεια στη σκέψη μου όταν κάθομαι μόνος μου τη νύχτα. Βλέπω οράματα, μορφές, από μικρός είχα πάντα περίεργες εικόνες στο μυαλό μου.

Τι όραμα έχεις δει;

Ότι έχω μιλήσει με τον διάολο. Δεν θυμάμαι τι του έχω πει.

Πιστεύεις στον Θεό, πηγαίνεις στην εκκλησία;

Σέβομαι τη θρησκεία μας, γιατί σέβομαι τα έθιμά μας. Κλαίω, για παράδειγμα, όταν πηγαίνω το Πάσχα στην εκκλησία. Είμαστε χριστιανοί και αν θέλουμε να είμαστε Έλληνες πρέπει να έχουμε και αυτό το κομμάτι μέσα μας. Θα κάνω τον σταυρό μου, θα πω «Παναγία μου» και όταν φοβάμαι θα πω το «Πάτερ ημών» ακόμη και αν δεν ξέρω τα λόγια.

Τι ένιωσες όταν δίδαξες στα κορίτσια του «GNTM»;

Όταν μπήκα στο σπίτι είδα 18 κορίτσια χωρίς ψυχή. Το μεγαλύτερο λάθος όταν πας κάπου για να αλλάξει η ζωή σου, είναι να πηγαίνεις με άδειο σώμα, σαν σακούλα. Πρέπει να πηγαίνεις μπροστά με πυγμή και πάθος. Τα κορίτσια στην παραμικρή δυσκολία είχαν πρόβλημα. Γι' αυτό και είπα πως αγαπημένη μου παίκτρια ήταν η Κάτια. Μπορεί στο σπίτι να βρίζει, αλλά έχει πάθος.

Ποια σου φάνηκε η πιο αδύναμη;

Όλες οι υπόλοιπες. Καμία δεν θα κάνει καριέρα στο modelling εκτός από την Κάτια και ίσως και την Κέισι, η οποία έχει πολύ ωραία φυσιογνωμία, ταυτότητα και είναι σέξι. Και το σέξι είναι δύναμη.

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου είναι σέξι;

Η Ηλιάνα είναι τα πάντα!

Η περσινή νικήτρια Ειρήνη Καζαριάν;

Είναι ακραία σέξι.

Δεν έκανε και κάτι σημαντικό ωστόσο βγαίνοντας από το παιχνίδι.

Μα δεν πας εκεί για να κάνεις modelling, αλλά για τα social media.

Φαντάζομαι ότι θα ήταν διαφορετική η εμπειρία από το επεισόδιο που χορογράφησες την παρουσίαση της κολεξιόν του Άγγελου Μπράτη.

Τον οποίο μάλιστα δεν γνώριζα από πριν. Τον είδα πάνω στη σκηνή, μου εξήγησε τι θέλει και του είπα ξέρω τι θα κάνω, θα δεις. Ήρθε η Ζενεβιέβ με τις φωνές της, αλλά με το που είδε στα πρώτα σαράντα δευτερόλεπτα -γιατί τόσο χρειάζεται για να καταλάβει εκείνη- ότι πραγματικά ξέρω, μου είπε μπόμπα, κάντο όπως θες, σε εμπιστευόμαστε». Όλοι στην παραγωγή κατάλαβαν εκείνη τη μέρα ότι θα πήγαινε πολύ καλά το επεισόδιο. Όταν έπαιξε στην τηλεόραση έλαβα εκατοντάδες μηνύματα στα social media.

Πώς πρόκυψε η συμμετοχή στο «GNTM»;

Με είχε προτείνει στην παραγωγή η περσινή παίκτρια, η Άννα Τσακουρίδου, η οποία ήταν μαθήτριά μου στη σχολή, τσέκαραν τις δουλειές μου και έτσι προέκυψε η συμμετοχή μου.

TAGS