Μεγάλο reunion! Οι ηθοποιοί από τις «Σαββατογεννημένες» επανασυνδέθηκαν μετά από 16 χρόνια!

Μπορείτε να μαντέψετε;

Μεγάλο reunion! Οι ηθοποιοί από τις «Σαββατογεννημένες» επανασυνδέθηκαν μετά από 16 χρόνια!

Μεγάλο reunion! Οι ηθοποιοί από τις «Σαββατογεννημένες» επανασυνδέθηκαν μετά από 16 χρόνια! Δεν θα το πιστέψετε!

Ήταν το 2003, όταν η πρώτη σειρά δια χειρός Γιώργου Καπουτζίδη έβγαινε στον αέρα του MEGA!

Οι «Σαββατογεννημένες» με το λαμπρό καστ κέρδισαν το τηλεοπτικό κοινό και ανήκουν σήμερα στις κλασικές κωμωδίες -σημείο αναφοράς στην ελληνική τηλεόραση.

Γιώργος Καπουτζίδης: Έριξε «άκυρο» στο Mega! Το μεγάλο «όχι» που θα συζητηθεί...

Ανάμεσα στις τρεις πρωταγωνίστριες και η Σούλα, η έμπορος τουριστικών ειδών με το μαγαζί στο Μοναστηράκι, που είχε στη δουλεψή της τον αλλοπρόσαλλο Χοσέ από την Ουρουγουάη. Ο λόγος βέβαια, για την ηθοποιό Ράνια Σχίζα και τον Γιώργο Καπουτζίδη που χάρισαν πολλές στιγμές γέλιου μέσα από τις Σαββατογεννημένες.

Η ανάρτηση του Γιώργου Καπουτζίδη για την Ράνια Σχίζα

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Γιώργος Καπουτζίδης πήγε θέατρο. Όχι, δεν είδε την παράσταση που υπογράφει ο ίδιος, αλλά τα «Σημάδια στην ομίχλη», όπου πρωταγωνιστεί η Ράνια Σχίζα.

«Χάρηκα τόσο πολύ που σε ξαναείδα, να σαρώνεις για άλλη μια φορά τη σκηνή, με συγκίνησες με το αφοπλιστικό σου συναίσθημα, με έκανες να γελάσω με το υπέροχο χιούμορ σου, τι ωραία παράσταση, τι ωραία αγκαλιά!» έγραψε πλάι στη φωτογραφία του αγκαλιά με την ηθοποιό από τις Σαββατογεννημένες. «16 χρόνια τώρα, σε αγαπώ και σε θαυμάζω Ράνια μου! Χθες βράδυ, «Σημάδια στην ομίχλη» του Stephen Sachs. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της εξαιρετικής δουλειάς!» συνέχισε αναφερόμενος στα 16 χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησαν να συνεργάζονται για τις ανάγκες της σειράς «Σαββατογεννημένες».


Φυσικά, το πρώτο reunion για τις Σαββατογεννημένες έγινε στην πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι», που υπογράφει ο Γιώργος Καπουτζίδης, και στην οποία πρωταγωνιστεί η Κατιάνα Μπαλανίκα. Στην πρεμιέρα μάλιστα της παράστασης, πλάι στην Καίτη, την ηρωίδα από τις Σαββατογεννημένες που υποδύθηκε η Κατιάνα Μπαλανίκα, είδαμε και την Μπία Μπέκου, δηλαδή την Ελένη Ράντου που συμπλήρωνε το πρωταγωνιστικό τρίο.

Η θεατρική παράσταση που παρακολούθησε ο Γιώργος Καπουτζίδης

Το θεατρικό έργο του βραβευμένου Αμερικανού συγγραφέα Stephen Sachs ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου, με την Ράνια Σχίζα και τον Νίκο Παντελίδη.

Τι θα συμβεί όταν μια άνεργη μπαργούμαν κι ένας διάσημος εκτιμητής έργων τέχνης συναντιούνται ένα απόγευμα σε ένα σπίτι-κοντέινερ στο Bakersfield της Καλιφόρνια; Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η συγκινητική και ανατρεπτική κωμωδία του Στίβεν Σακς, θέτει ερωτήματα για τη φύση της τέχνης και τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, μέσα από τη συνάντηση δύο ταξικά διαφορετικών κόσμων. Ένα έργο γεμάτο ιδέες και συναισθήματα που αφήνουν σημάδια φωτεινά και ανεξίτηλα μέσα στην ομίχλη.


Πηγή: iefimerida.gr

Αυτή είναι η ελληνική σειρά που έκανε 80% τηλεθέαση! Όταν ξεκινούσε οι δρόμοι ερήμωναν!

Αυτή είναι η ελληνική σειρά που έκανε 80% τηλεθέαση και όταν ξεκινούσε στην τηλεόραση οι δρόμοι για 3,5 χρόνια ερήμωναν από ανθρώπους.

Αυτή η σειρά δεν είναι άλλη από τον «Άγνωστο Πόλεμο» που προβλήθηκε στην ΥΕΝΕΔ την περίοδο 1971 - 1974 σε σενάριο του Νίκου Φώσκολου με τον Κώστα Κουτσομύτη να κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο.

Κάθε επεισόδιο είχε ως κεντρική θεματολογία υποθέσεις αντικατασκοπείας στα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τις οποίες αναλάμβανε ο κεντρικός ήρωας συνταγματάρχης Βαρτάνης (Άγγελος Αντωνόπουλος), επικεφαλής μιας επιτροπής που ερευνούσε τις κινήσεις των κατασκόπων του Άξονα.

ΑΝΤ1: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της πιο μεγάλης παραγωγής του σταθμού!

Παραδόξως το πρώτο επεισόδιο της σειράς με τίτλο «Καταδικασμένη σε θάνατο» πέρασε σχεδόν απαρατήρητο απογοητεύοντας τους δημιουργούς του. 'Όλα όμως άλλαξαν με την προβολή του δεύτερου επεισοδίου με τίτλο «Ο άνθρωπος με τα δυο πρόσωπα» και την εμφάνιση ενός σωσία του λοχαγού Έκτορα Ψάχου το οποίο κυριολεκτικά χάλασε κόσμο.

Μάλιστα όλοι οι ήρωες της σειράς έγιναν τόσο δημοφιλείς, ώστε αργότερα τηλεοπτική κριτικός κατηγόρησε τον Νίκο Φώσκολο πως φτιάχνοντας τόσο συμπαθείς χαρακτήρες συμφιλίωνε τους Έλληνες με το δικτατορικό καθεστώς.

Δυστυχώς η σειρά δεν διασώζεται στο Αρχείο της ΕΡΤ, καθώς η μαγνητική ταινία πάνω στην οποία γυρίστηκαν οι πρώτες ελληνικές τηλεοπτικές σειρές ξαναχρησιμοποιήθηκαν αργότερα ή καταστράφηκαν λόγω κακής συντήρησης.

Πηγή: eradio.gr