Δημήτρης Μητροπάνος: Η άγνωστη εντολή στο νοσοκομείο και το μοναδικό πρόσωπο που τον επισκεπτόταν

Τι είχε ζητήσει ο γνωστός τραγουδίστης

Δημήτρης Μητροπάνος: Η άγνωστη εντολή στο νοσοκομείο και το μοναδικό πρόσωπο που τον επισκεπτόταν

Ποια είναι η άγνωστη εντολή που είχε δώσει ο Δημήτρης Μητροπάνος από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν και ποιο το μοναδικό πρόσωπο που τον επισκεπτόταν.

Ο Γιώργος Κατσαρός αποκάλυψε στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» ποια ήταν η εντολή του τραγουδιστή από το νοσοκομείο αλλά και ότι ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που τον έβλεπε.

Όπως αποκάλυψε ο σπουδαίος μουσικός, ήταν από τα λίγα πρόσωπα που είχε δώσει άδεια ο Δημήτρης Μητροπάνος, προκειμένου να τον επισκεφτούν στο νοσοκομείο, όπου βρισκόταν αντιμετωπίζοντας τη μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του.

Επίσης μίλησε και για διάφορα περισtατικά της ζωής του: «Στο Παλαιό Φάληρο είναι η ζωή μου όλη. Εδώ μεγάλωσα τα παιδιά μου, εδώ υποδέχομαι τα εγγόνια μου. Τα περισσότερα τραγούδια μου τα έγραψα εδώ στο Φάληρο, βάζοντας το πιάνο κοντά στην βεράντα. Ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν ο μόνος τραγουδιστής που ότι του ζήτησα, το έκανε. Βέβαια και γνώριζα για το πρόβλημα της υγείας του.

Όταν ήταν στο νοσοκομείο, ήμουν ο μόνος, εκτός από τους συγγενείς του, που είχε δώσει εντολή να ανεβαίνω και να τον βλέπω. Εδώ στο σπίτι μου έχουν έρθει ο Μητροπάνος, ο Πουλόπουλος, ο Πάριος, η Μαρινέλλα, ο Βοσκόπουλος…

Πολλές φορές οι γείτονες τους περίμεναν κάτω στην είσοδο, λέγανε… όλο και κάποιος θα έρθει. Ένα κορίτσι ζήτησε αυτόγραφο από τον Πουλόπουλο και δεν της έδωσε. Κάθε φορά που μου έβλεπε μετά, μου έλεγε “δεν τον αγαπάω”. Όταν παντρεύτηκε ο Ωνάσης την Τζάκυ, το βράδυ ήρθε στη Νεράιδα και τον υποδέχτηκα με το σαξόφωνο παίζοντας το “Σήμερα γάμος γίνεται”. Αυτό που με νευρίαζε στον Ωνάση ήταν που μας έστελνε τελευταία στιγμή το πλοίο έξω από τη Νεράιδα για να πάμε να παίξουμε στο Σκορπιό», είπε.

Πριν λίγο καιρό και η Πέγκυ Ζήνα είχε αναφερθεί στον θάνατο του και πόσο της στοίχισε

Δημήτρης Μητροπάνος: Αδιανόητο! Βγήκε στην φόρα η καταγωγή του και δεν είναι από την Θεσσαλονίκη που πίστευαν όλοι αλλά...

Αδιανόητο! Βγήκε στην φόρα η καταγωγή του Δημήτρη Μητροπάνου και δεν είναι από την Θεσσαλονίκη που πίστευαν όλοι αλλά...

Ήταν Έλληνας τραγουδιστής. Ερμήνευσε χαρακτηριστικά τραγούδια σημαντικών στιχουργών και συνθετών. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους και σημαντικότερους Έλληνες τραγουδιστές όλων των εποχών.

Γεννήθηκε στην Αγία Μονή, μια συνοικία των Τρικάλων -από την οποία καταγόταν η μητέρα του- στις 2 Απριλίου του 1948. Μεγάλωσε χωρίς τον πατέρα του, τον οποίο γνώρισε στα 29 του χρόνια. Μέχρι τα 16 του νόμιζε πως είχε σκοτωθεί στον Εμφύλιο Πόλεμο, όταν ήρθε ένα γράμμα το οποίο έλεγε πως ζει στην Ρουμανία. Ο πατέρας του καταγόταν από ένα χωριό της Καρδίτσας, το Καππά. Από μικρός δούλευε τα καλοκαίρια για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του. Πρώτα ως σερβιτόρος στην ταβέρνα του θείου του και ύστερα στις κορδέλες κοπής ξύλων. Μετά την τρίτη γυμνασίου, το 1964, μετέβη στην Αθήνα να ζήσει με τον θείο του στην οδό Αχαρνών. Προτού τελειώσει το γυμνάσιο, άρχισε να εργάζεται ως τραγουδιστής. Χαρακτηριστικά τον φώναζαν από μικρό βλαχάκι, λόγω και της καταγωγής του από την Θεσσαλία.

Παράλληλα, οργανώθηκε στη Νεολαία των Λαμπράκηδων, καθώς είχε ήδη πολιτικοποιηθεί από νωρίς, δεχόμενος μάλιστα απειλές ότι δε θα τον άφηναν να σπουδάσει λόγω των αριστερών του καταβολών.

Υπήρξε ψηφοφόρος του ΚΚΕ.

Στις 17 Απριλίου του 2012 ο Δημήτρης Μητροπάνος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Υγεία με οξύ διαρροϊκό σύνδρομο και εμετούς. Εκεί εμφάνισε πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή στις 11:00 το πρωί. Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με έκτακτες μετατροπές των προγραμμάτων τους απέτισαν φόρο τιμής, μεταδίδοντας τραγούδια και βιντεοσκοπήσεις των επιτυχέστερων ερμηνειών του, καθώς και δηλώσεις πολλών που συνεργάστηκαν μαζί του.

Η κηδεία του τελέστηκε στις 19 Απριλίου 2012 στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ η σορός του βρισκόταν από νωρίς το πρωί στο παρεκκλήσι του νεκροταφείου (Άγιος Λάζαρος), όπου παρευρέθηκαν για έναν τελευταίο αποχαιρετισμό φίλοι, συγγενείς αλλά και χιλιάδες απλού κόσμου (45 χιλιάδες κόσμου). Πέθανε σε ηλικία 64 ετών. Ήταν παντρεμένος με τη Βένια Μητροπάνου, με την οποία απέκτησε δυο κόρες.