Θάνος Μικρούτσικος: Το συγκινητικό "αντίο" του Βασίλη Παπακωνσταντίνου! Η δήλωση στην σκηνή που έφερε δάκρυα!

Τι δήλωσε;

Θάνος Μικρούτσικος: Το συγκινητικό

Η δήλωση στην σκηνή έφερε δάκρυα στο κοινό του! Ένα δικό του συγκινητικό "αντίο" θέλησε να πει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στον Θάνο Μικρούτσικο, έπειτα από τα δυσάρεστα νέα για τον "χαμό" του!

Πολλοί ήταν οι φίλοι που όταν έμαθαν την τραγική είδηση θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν τον μεγάλο συνθέτη!

Το ίδιο θέλησε να κάνει και ο τραγουδιστής, όμως έδωσε και μια διαφορετική νότα λέγοντας, «Σήμερα είναι μια περίεργη μέρα. Έφυγε από κοντά μας άλλος ένας φίλος. Άλλη μία κορώνα του πολιτισμού μας. Έφυγε από κοντά μας ο Θάνος ο Μικρούτσικος. Πάμε να τραγουδήσουμε μερικά τραγούδια του για καλό κατευόδιο».

Δείτε το βίντεο με την αφιέρωση παρακάτω!

Αντίο αγαπημένε μου Θάνο

Posted by Vasilis Papakonstantinou on Saturday, December 28, 2019

Συντετριμμένες παραμένουν η κόρη και η σύζυγος του τραγουδιστή με τις δυο τους να μην μπορούν να πιστέψουν ότι το αγαπημένο τους άτομο έφυγε από την ζωή.

Θάνος Μικρούτσικος: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του! «Έφυγε» από...

Αυτή είναι η αιτία θανάτου του Θάνου Μικρούτσικου! «Έφυγε» από την ζωή από... καρδιοαναπνευστική ανακοπή!

Ο γνωστός Έλληνας μουσικοσυνθέτης υπέκυψε τελικά μετά από άνιση «μάχη» με τον καρκίνο, που πάλευε εδώ και καιρό, ενώ τις τελευταίες τέσσερις μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες είχε παρουσιάσει σοβαρή επιδείνωση από το αναπνευστικό του σύστημα και υπέφερε από πόνους!

Αυτός είναι ο λόγος που κρίθηκε επιβεβλημένη η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Η τελική αιτία του θανάτου του ήταν η καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Μαζί του, τις τελευταίες του στιγμές, ήταν η σύζυγός του δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη.

Όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου!

Θάνος Μικρούτσικος: Αυτό που δεν πρόλαβε να κάνει πριν τον «τσακίσει« ο καρκίνος!

Αυτό που δεν πρόλαβε να κάνει ο Θάνος Μικρούτσικος πριν τον «τσακίσει» η αρρώστια που θερίζει, ο καρκίνος!

Πριν από λίγα λεπτά έγινε γνωστό ότι ο γνωστός Έλληνας μουσικοσυνθέτης έχασε την μάχη που έδινε με τον καρκίνο και «έφυγε» από την ζωή!

Ο ίδιος δεν πρόλαβε να δει την συναυλία που ετοίμαζαν οι φίλοι και συνάδελφοι του με τα αγαπημένα τραγούδια του!

Τις δικές τους ευχές ήθελαν να στείλουν στον αγαπημένο συνθέτη νέοι και παλιοί φίλοι του που τα ερμήνευσαν μέσα από αυτήν την συναυλία για το δύσκολο αγώνα που έδωσε με την ελπίδα να βγει νικητής.

Στη συναυλία-αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο θα συμμετείχαν σπουδαίοι μουσικοί που συνεργάστηκαν μαζί του, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Γιώργος Μεράντζας, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Η συναυλία-αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο και τα τραγούδια του ήταν προγραμματισμένη τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 στις 20:30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ωστόσο, όλοι τελικά θα πούμε «αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο πιο νωρίς απ' ότι φανταζόμασταν!

Ποιος ήταν ο Θάνος Μικρούτσικος
Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1947. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του σε μικρή ηλικία στη Φιλαρμονική Εταιρεία Πατρών και στο Ελληνικό Ωδείο (πιάνο, θεωρία, αρμονία). Ακολούθησαν οι σπουδές και η αποφοίτηση του από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα μελέτησε αρμονία, αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση με τον καθηγητή-συνθέτη Γ.Α. Παπαϊωάννου.

Aσχολήθηκε με όλα σχεδόν τα είδη της μουσικής. Έχει γράψει όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, πειραματική μουσική. Παράλληλα ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του κινείται στο χώρο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με εκατοντάδες τραγούδια σε στίχους ελλήνων και ξένων ποιητών.

Έχει ηχογραφήσει δεκάδες LP και CD συνεργαζόμενος με τις δισκογραφικές εταιρίες EMI- Classics, Blue Note, Polydor, Sony (CBS), Minos- Emi, Agora, Lyra, HMV, Legend, Legend Classics κ.α.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες και ξένους σκηνοθέτες, γράφοντας μουσική για δεκάδες θεατρικά έργα, τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε ολόκληρο τον κόσμο (Ελλάδα, Βέλγιο, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Η.Π.Α., Ελβετία, Γερμανία, Ρουμανία, Αυστραλία κ.α.)

Το 2002 τιμήθηκε για τη μουσική του στο θέατρο με το βραβείο «Δημήτρης Μητρόπουλος» από το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου (Θεατρικό Μουσείο).

Έχει σκηνοθετήσει τρία έργα στο χώρο του μουσικού θεάτρου.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει ή έχουν παιχτεί έργα του σε πολλά διεθνή φεστιβάλ μουσικής (Λονδίνο, Γλασκόβη, Εδιμβούργο, Παρίσι, Λίλλη, Λυών, Ρενς, Μονπελλιέ, Βρυξέλλες, Λιέγη, Γενεύη, Λοζάννη, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Βερόνα, Φλωρεντία, Βερολίνο, Δρέσδη, Λειψία, Βιέννη, Κωνσταντινούπολη, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Κωστάντζα, Νόργουιτς, Λουϊζιάνα, Σικάγο, Χονγκ Κόνγκ, Μπουρζ, Μιλάνο, Λισσαβόνα, Άγκυρα, Μοντεβίδεο, Μπουένος Άιρες, Σάο Πάολο, Κάιρο κ.α.)

Ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών.