Πένθος στον καλλιτεχνικό κόσμο! Έχασε την «μάχη» με τον καρκίνο ο...

Απέραντη θλίψη!

Πένθος στον καλλιτεχνικό κόσμο! Έχασε την «μάχη» με τον καρκίνο ο...

Πένθος σκορπίστηκε σε όλον τον καλλιτεχνικό κόσμο, καθώς έχασε την «μάχη» που έδινε με τον καρκίνο ο... πρωτοπόρος σχεδιαστής του κινηματογράφου!

Το 2019 κλείνει με άλλη μία απώλεια για τον κινηματογράφο. Δεν είναι κάποιος ηθοποιός ή σκηνοθέτης, αλλά ένας concept σχεδιαστής που με το δικό του όραμα και πένα πήραν «σάρκα και οστά» μερικές από τις πιο όμορφες και διάσημες φουτουριστικές σκηνές ταινιών.

O σχεδιαστής Syd Mead έφυγε από τη ζωή στα 86 του χρόνια, μετά από μάχη με τον καρκίνο, στις 30 Δεκεμβρίου 2019. Γεννήθηκε πριν 86 χρόνια στην Μινεσότα των ΗΠΑ και για περισσότερα από πενήντα χρόνια υπηρέτησε την κινηματογραφική τέχνη, με τα σχέδιά του να βοηθάνε το όραμα των σκηνοθετών σε μία σειρά από αξέχαστες ταινίες. Στην αρχή ξεκίνησε σαν βιομηχανικός σχεδιαστής, σχεδιάζοντας οχήματα για την Ford και U.S. Steel, αλλά και προϊόντα για την Philips.

πέθανε Blade Runner

Η εικόνα του μελλοντικού Λος Άντζελες μέσα από την ταινία «Blade Runner» του 192 είναι σύλληψη και δημιουργία του Syd Mead, όπως και η δουλειά του σε ταινίες όπως «Tron», «Alien», «Timecop», «Mission: Impossible III», «Star Trek: The Motion Pictue», αλλά και στο πιο πρόσφατο «Blade Runner 2049». Μοναδικά και τα οχήματα που σχεδίασε για όλες αυτές τις ταινίες.

Ενώ, μόλις εχθές «έφυγε» από την ζωή κορυφαίος καλλιτέχνης!

Πηγή: fosonline.gr

Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο! Πέθανε πασίγνωστος ηθοποιός!

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό κόσμο με την είδηση πως πέθανε πασίγνωστος ηθοποιός! Την τελευταία του πνοή την άφησε στο νοσοκομείο.

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 86 ετών, άφησε ο διάσημος ηθοποιός Ντάνι Αγιέλο.

Ο γνωστός ηθοποιός ο οποίος είχε προταθεί για Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου για τη συμμετοχή του στην ταινία «Do the right thing», πέθανε σε νοσοκομείο του Τζέρσεϊ.

Ακόμη μία μεγάλη απώλεια για τον χώρο της υποκριτικής, μετά το χαμό του 14χρονου ηθοποιού!

Μεταξύ άλλων, ο Αγιέλο είχε παίξει μαζί με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Σερ, Νίκολας Κέιτζ, ενώ έμεινε αξέχαστος και για τον ρόλο του στο «Godfather 2» όπου έχει πει και την πασίγνωστη ατάκα «Michael Corleone says hello».

Τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε η μάνατζέρ του Tracey Miller