Χρυσές σφαίρες: Αυτά είναι τα ονόματα που "έλαμψαν"!

Οι μεγάλοι νικητές!

Χρυσές σφαίρες: Αυτά είναι τα ονόματα που

Οι Χρυσές Σφαίρες πραγματοποιήθηκαν χτες σε μία φαντασμαγορική τελετή και αυτά είναι τα ονόματα που "έλαμψαν" και απέσπασαν τα περισσότερα βραβεία!

Το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο και το «1917», το ιστορικό δράμα του Σαμ Μέντες, είναι οι νικητές των Χρυσών Σφαιρών, και ανοίγουν "την πόρτα" για τα κινηματογραφικά βραβεία στις ΗΠΑ.

Απογοήτευση για το Netflix, το οποίο είχε συγκεντρώσει συνολικά 34 υποψηφιότητες για πρωτότυπες ταινίες και σειρές του, καθώς μόνο η Λόρα Ντερν κατάφερε να κερδίσει το βραβείο «Β’ Γυναικείου ρόλου» σε δραματική ταινία για την «Ιστορία Γάμου», η οποία θεωρούνταν φαβορί με συνολικά έξι υποψηφιότητες.

Ο Ταραντίνο κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη ταινία στην κατηγορία «κωμωδία/ μιούζικαλ», αλλά και το βραβείο σεναρίου για το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» και ο Μπραντ Πιτ τιμήθηκε με το βραβείο «Β’ Ανδρικού ρόλου» για την ίδια ταινία.

Θυμίζουμε πως ο αγαπημένος ηθοποιός έχει αφήσει προ πολλού πίσω του το γάμο του με την Αντζελίνα Τζολί και έχει ήδη βρει νέα σύντροφο!

μπραντ πιτ χρυσές σφαίρες

Όμως ο Τάρον Έγκερτον κέρδισε το βραβείο «Α’ Ανδρικού ρόλου σε κωμωδία» για την ταινία «Rocketman» στην οποία ενσαρκώνει τον Έλτον Τζον, νικώντας τον Λεονάρντο ντι Κάπριο που είχε προταθεί για το ίδιο βραβείο για την ταινία του Ταραντίνο.

Ο άλλος μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν το «1917» του Σαμ Μέντες, ένα ιστορικό δράμα που εκτυλίσσεται στη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης δραματικής ταινίας και σκηνοθεσίας.

«Είναι μεγάλη έκπληξη», σχολίασε ο Μέντες, ο οποίος δεν πίστευε ότι θα κερδίσει στην κατηγορία αυτή, στην οποία αντίπαλός του ήταν ο Μάρτιν Σκορτσέζε με τον «Ιρλανδό». «Θέλω απλώς να πω ότι δεν υπάρχει κανένας σκηνοθέτης σε αυτή την αίθουσα, ούτε στον κόσμο που δεν βρίσκεται στη σκιά του Μάρτιν Σκορτσέζε», πρόσθεσε υπό το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Ο Χοακίν Φίνιξ κέρδισε, όπως ήταν αναμενόμενο, το βραβείο «Α’ Ανδρικού ρόλου» σε δραματική ταινία για το «Joker» και εδραίωσε την υποψηφιότητά του για τα Όσκαρ.

Στις γυναίκες η Ρενέ Ζελβέγκερ κέρδισε το βραβείο «Α’ Γυναικείου ρόλου» σε δραματική ταινία για τον ρόλο της ως Τζούντι Γκάρλαντ στη βιογραφική ταινία «Judy».

Στην κατηγορία κωμωδία/ μιούζικαλ νικήτρια ήταν η ασιατικής καταγωγής Αμερικανίδα ηθοποιός Αουκουαφίνα για τον ρόλο της στην ταινία «The farewell».

Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας κέρδισαν τα «Παράσιτα».

Για την τηλεόραση η δραματική σειρά «Succession» του HBO νίκησε το «The Crown» του Netflix, το οποίο περιορίστηκε στη βράβευση της Ολίβια Κόουλμαν για τον ρόλο της ως Ελισάβετ Β’.

Καλύτερη κωμική σειρά αναδείχθηκε η βρετανική «Fleabag», με τη δημιουργό της Φίμπι Γουόλερ- Μπριτζ να τιμάται και για την ερμηνεία της.

Όσκαρ 2020: Mια ματιά στις πιθανές υποψηφιότητες για Καλύτερη Ταινία!

Τα 92 χρόνια κλείνει φέτος ο θεσμός των Όσκαρ και στις 10 Φεβρουαρίου θα γίνει μία ακόμη απονομή των διάσημων χρυσών αγαλματιδίων. Το κόκκινο χαλί θα υποδεχτεί τους μεγαλύτερους αστέρες του κινηματογράφου, των οποίων η αγωνία κορυφώνεται όσο πλησιάζει ο καιρός. Και είναι λογικό αφού ένα όσκαρ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις στο χώρο.

Οι επίσημες υποψηφιότητες για τις διάφορες κατηγορίες της διοργάνωσης πρόκειται να ανακοινωθούν μέσα στον Ιανουάριο. Ωστόσο, τα προγνωστικά για τις πιθανές υποψηφιότητες έχουν αρχίσει ήδη να κυκλοφορούν, συμπεριλαμβάνοντας και ταινίες που δεν έχουν βγει ακόμα στη μεγάλη οθόνη…

Από τις ταινίες που έχουν ήδη προβληθεί στο σινεμά, το Joker και το Κάποτε στο Χόλιγουντ μπορεί να αποτελέσουν δυνατές υποψηφιότητες. Ανάμεσα στα πιθανά φαβορί για Καλύτερη Ταινία το στοίχημα της bwin για τα Όσκαρ περιλαμβάνει επίσης τις ταινίες Ο Ιρλανδός, Ιστορία Γάμου, Jojo Rabbit και Waves, οι οποίες δεν έχουν προβληθεί ακόμα. Οι παραπάνω 4 ταινίες αναμένεται ότι θα προβληθούν από το Νοέμβριο μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, έχουν όμως ήδη κάνει το ντεμπούτο τους σε μεγάλα, διεθνή φεστιβάλ.

Από την πρώτη στιγμή που βγήκε στις αίθουσες το Joker με τον καταπληκτικό Χοακίν Φοίνιξ στον ομώνυμο ρόλο σημειώνει τεράστια επιτυχία. Πρόκειται για την ιστορία ενός από τους πιο γνωστούς villains, δοσμένη υπό το πρίσμα του σκηνοθέτη Τοντ Φίλιπς. Ο Φοίνιξ έχει προταθεί στο παρελθόν για Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου για
τις ταινίες Walk the line (2005) και The Master (2012), ενώ για Β΄ανδρικό ρόλο έχει προταθεί για το Μονομάχο (2000).

Με την υπογραφή του Κουεντίν Ταραντίνο το Κάποτε στο Χόλιγουντ, είναι μια ταινία που δείχνει την παρακμή μιας εποχής μέσα από την ίδια την κινηματογραφική βιομηχανία. Ο Ταραντίνο, μεταξύ άλλων, έχει κερδίσει Όσκαρ
Πρωτότυπου σεναρίου για τα Pulp Fiction (1995) και Django Unchained (2013).

Από το μεγάλο σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε η επόμενη ταινία, με τον τίτλο Ο Ιρλανδός. Η ταινία είναι παραγωγής Netflix και θα βγει στην πλατφόρμα αλλά και σε επιλεγμένες αίθουσες μέσα στο Νοέμβριο. Ο Σκορσέζε είναι από τα αγαπημένα παιδιά της Ακαδημίας αφού μετρά 8 υποψηφιότητες για Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας ενώ έχει κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο για την ταινία Ο Πληροφοριοδότης (2006).

Ιστορία Γάμου για τη συνέχεια, παραγωγής Netflix επίσης, σε σκηνοθεσία του Νόα Μπάουμπακ με τους Άνταμ Ντράιβερ και Σκάρλετ Γιόχανσον στους βασικούς ρόλους. Η Ιστορία Γάμου αντλεί το περιεχόμενο της από προσωπικά βιώματα του σκηνοθέτη, ενώ προβλήθηκε στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου
Θεσσαλονίκης.

Το Jojo Rabbit του Τάικα Γουαϊτίτι διαδραματίζεται στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και δείχνει την ιστορία ενός αγοριού, με τη σατιρική διάθεση που χαρακτηρίζει το σκηνοθέτη. Η ταινία συμμετείχε στο φεστιβάλ του Τορόντο όπου κέρδισε το βραβείο του Κοινού. Πολύ καλές κριτικές στα φεστιβάλ που έχει παιχτεί έως τώρα έχει λάβει και το Waves (Κύματα) του Τρέι Σουλτς. Μια ιστορία που δείχνει το ταξίδι μιας οικογένειας, μετά από μια μεγάλη απώλεια. Εξαιρετικά συγκινητικό και βαθιά ανθρώπινο, όπως το περιγράφουν οι κριτικές, αποτελεί μια πιθανή υποψήφια ταινία για τα επερχόμενα Όσκαρ.