Χαμός στο Buckingham! O πρίγκιπας Χάρι «έφυγε» και η Ελισάβετ έδωσε... νέο τίτλο στον Γουίλιαμ!

Ποιος ο νέος του τίτλος;

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Χαμός στο Buckingham! O πρίγκιπας Χάρι «έφυγε» και η Ελισάβετ έδωσε... νέο τίτλο στον Γουίλιαμ!

Χαμός γίνει στο Buckingham με μετά την φυγή του πρίγκιπα Χάρι, καθώς η Ελισάβετ έδωσε... νέο τίτλο στον Γουίλιαμ!

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει πως ο Δούκας του Κέμπριτζ πήρε τον ρόλο του κύριου Ύπατου Αρμοστή στην γενική συνέλευση της εκκλησίας της Σκωτίας. Ο ρόλος του θα διαρκέσει 12 μήνες και πριν από εκείνον τον είχανε διάφορα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Κάρολος, και ο πρίγκιπας Έντουαρτ.

Ο Γουίλιαμ διαδέχεται σε αυτό τον ρόλο τον, Ρίτσαρντ Σκοτ, τον δέκατο Δούκα του Buccleuch και 12 Δούκα του Queensberry.

The official Kensington Palace Twitter account revealed, "The Queen has appointed Prince William as Lord High Commissioner to the General Assembly of the @churchscotland this year." Prince William will now represent the queen by making official visits and carrying out ceremonial duties in Scotland on the monarch's behalf.

Το παλάτι του Kensington έκανε την αποκάλυψη στο Twitter." Η βασίλισσα όρισε τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ ως ύπατο Αρμοστή στην γενική συνέλευση της εκκλησίας της Σκωτίας για φέτος. Ο ίδιος θα εκπροσωπεί την βασίλισσα πλέον με επισκέψεις αλλά πραγματοποιώντας και τελετουργικά καθήκοντα στη Σκωτία για λογαριασμό του μονάρχη".

Όπως αναφέρει το επίσημο site της βασιλικής οικογένειας, "Ο ρόλος του Ύπατου Αρμοστή του Λόρδου είναι να διατηρήσει τη σχέση μεταξύ κράτους και Εκκλησίας", και είναι "διορισμένος από την Αυτού Μεγαλειότητα με τη συμβουλή του Πρωθυπουργού".

Ο Γουίλιαμ θα παρευρεθεί στα BAFTAs στις 2 Φεβρουαρίου με την Κέιτ.

Εσείς ξέρατε πως ακόμα και η ίδια η Βασίλισσα είχε δηλώσει πως η Diana δεν θα έπρεπε να είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας;

"Σεισμός" στο Buckingham! Αυτό είναι το πρόσωπο που θα "φάει" τη θέση της βασίλισσας Ελισάβετ!

"Σεισμός" επικρατεί στο Buckingham καθώς αποκαλύφθηκε ποιο είναι το πρόσωπο που θα "φάει" τη θέση της βασίλισσας Ελισάβετ! Δεν το περίμενε κανείς!

Ποια θα είναι η νέα βασίλισσα μετά το θάνατο της Ελισάβετ; Πως θα συνεχιστεί η κληρονομιά της βασιλικής οικογένειας;

Φυσικά και αυτή που θα γίνει επόμενη βασίλισσα της Αγγλίας θα είναι η Καμίλα. Τη διαδοχή του θρόνου θα αναλάβει ο πρίγκιπας Κάρολος, και στο πλευρό θα έχει τη Δούκισσα της Κορνουάλης.

To Clarence House όταν παντρεύτηκε ο Κάρολος με την Καμίλα, είχε δηλώσει δημόσια, πως η Δούκισσα θα χρησιμοποιούσε τον τίτλο «Her Royal Highness The Princess Consort». Μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ ωστόσο, θέλει, δεν θέλει θα αναλάβει “χρέη” βασίλισσας.