Master Chef: Ριάλιτι μαγειρικής ή στέγη ψυχικής υγείας; Απογοήτευση!

Στο βωμό της τηλεθέασης θυσιάζονται τα πάντα τελικά!

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Master Chef: Ριάλιτι μαγειρικής ή στέγη ψυχικής υγείας; Απογοήτευση!

Απογοήτευση η πρεμιέρα του ριάλιτι μαγειρικής, Master Chef, κατά την ταπεινή και προσωπική μου άποψη! Και στήθηκα κι εγώ η καημένη στις 21:00 ακριβώς στο STAR για χάρη του ριάλιτι μαγειρικής και τι να δω; Έμοιζε περισσότερο με στέγη ψυχικής υγείας!

Έχετε ιδέα τι είναι η στέγη ψυχικής υγείας; Εδώ και αρκετά χρόνια έχει παρατηρηθεί μια αύξηση των κρουσμάτων των ατόμων που χρειάζονται υπηρεσίες ψυχικής υγείας καθώς ένας στους τέσσερις ανθρώπους σε κάποια φάση της ζωής του υποφέρει από κάποια ψυχική νόσο. Ένα τραύμα από τα παιδικά του χρόνια μπορεί να επανέλθει στην μνήμη και να τον καταρρακώσει, ένα ατύχημα, μια πληγή από το παρελθόν που ακόμα δεν έχει γιατρευτεί πλήρως. Γι αυτό τον λόγο εδώ και αρκετά χρόνια έχουν δημιουργηθεί κέντρα που στελεχώνουν εξειδικευμένο προσωπικό, δηλαδή ψυχολόγους και εργοθεραπευτές που μπορούν να σε βοηθήσουν να τα ξεπεράσεις! Κάτι τέτοιο είδα εγώ στο Master Chef, εχθές σε... παρωδία.

Οι κύριοι Κουτσόπουλος, Κουτσογιαννόπουλος και Ιωαννίδης είχαν αναλάβει τον ρόλο του ψυχοθεραπευτή - όπως και τις προηγούμενες χρονιές βέβαια αλλά σε πιο έντονο βαθμό - και άκουγαν προσεκτικά και με βαθυστόχαστο βλέμμα τα προβλήματα της προσωπικής ζωής των ανθρώπων που πήγαν για να διαγωνιστούν σε ένα ριάλιτι μαγειρικής.

Η απογοήτευση

Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε αλλά τα πλάνα που μαγείρευαν, ή που έδειχναν πως παρασκευάζετε το πιάτο, τα προϊόντα, η τεχνική και τα λοιπά ήταν ελάχιστα σε σύγκριση με τα κοντινά στα πρόσωπα των διαγωνιζόμενων που ξεσπούσαν σε κλάματα επειδή θυμήθηκαν ένα περιστατικό από το παρελθόν που τους στιγμάτισε!

Δεν λέω, κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να κλάψει, κάθε παρελθόν είναι σεβαστό αλλά προς Θεού δεν χρειάζεται να "χρησιμοποιηθεί" ούτε από τον ίδιο ούτε από το κανάλι - παραγωγή για να τραβήξει τα βλέμματα ή για να κερδίσει ποσοστά τηλεθέασης!

Ξέρουμε τι πουλάει στην ελληνική τηλεόραση αλλά και η υπερθέαση αυτού καταντάει αηδία...

Την ίδια γνώμη, όπως φαίνεται, έχουν και πολλοί άλλοι μιας και στο Twitter τα σχόλια για τα δράματα πήραν φωτιά:

master chef

star master chef

star ριάλιτι

masterchefgr

#masterchefGR

Ωστόσο, για όσους έχασαν το χθεσινό επεισόδιο, εδώ μπορείτε να δείτε τις πιο top στιγμές της βραδιάς! Έχουμε συγκεντρώσει τα higlights...