Λένα Ζευγαρά: "Είχε τύχει να πεινάσω! Είχα δυο ευρώ και σκεφτόμουν να φάω!"

Αποκλειστική και άκρως ανατριχιαστική συνέντευξη!

Λένα Ζευγαρά:

"Είχε τύχει να πεινάσω! Είχα δυο ευρώ και σκεφτόμουν να φάω!" - Η Λένα Ζευγαρά παραχώρησε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στο Youweekly.gr και αποκάλυψε πράγματα που κανείς δεν γνώριζε για το παρελθόν και την ζωή της!

Μέσα σε έναν χρόνο τα μουσικά «Όνειρα» της Λένας Ζευγαρά κατάφεραν να γίνουν πραγματικότητα και το «Αμάρτησε μαζί μου και έλα» να γίνει το απόλυτο viral hit του 2019! Η ερμηνεύτρια των 6 μεγάλων επιτυχιών του παραγωγού της και φύλακα-άγγελού της όπως η ίδια χαρακτηρίζει, Μιχάλη Τουρατζίδη, που έχουν αποσπάσει περισσότερες από 26.500.000 πραγματικές προβολές στο Youtube («Όνειρα»: 8.200.000 views, «Live Unplugged»: 9.800.000 προβολές, «Σήμερα και Αύριο-Έλα Έλα»: 8.500.000 προβολές), έκανε και τους πιο δύσπιστους να κουνάνε το κορμί τους και να τραγουδάνε ... Η 27χρονη νεαρή Καρδιτσιώτισσα, που «έφαγε» πολλές πρώτες τραγουδίστριες στη γωνία, δεν αρνείται όμως ότι για να φτάσει μέχρι εδώ δεν ήταν στον δρόμο της όλα στρωμένα με ροδοπέταλα...

Από την Τζώρτζια Συρίχα για το περιοδικό YOU

Λένα Ζευγαρά

Για τον έρωτα που περιμένει, για τις επιθυμίες της, για τις δύσκολες στιγμές που έχει περάσει, για το επόμενο τραγούδι που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει από την Panik Records, για την παράταση των εμφανίσεών της στο «Tokyo Theater Athens»... η Λένα πήρε φόρα και τα σαρώνει όλα στο πέρασμά της!

Το μικρόβιο του τραγουδιού στο έβαλε κάποιος μέσα από την οικογένειά σου;

Κανένας από την οικογένειά μου δεν είχε σχέση με το τραγούδι, ούτε εγώ είχα σκεφτεί να ακολουθήσω το επάγγελμα. Μου άρεσε να τραγουδάω, από πολύ μικρή οι γονείς μου με έβαλαν να μάθω ακορντεόν και πιάνο. Το ένστικτό μου με καθοδήγησε περισσότερο να ασχοληθώ με το τραγούδι, πήγα στον δρόμο που με πήγαινε.

Τελειώνοντας το σχολείο τι ήθελες να γίνεις;

Δασκάλα ή οικονομολόγος. Σπούδασα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και παράλληλα μου προέκυψε το τραγούδι. Το έκανα για χόμπι για να βγάζω τα πρώτα μου χρήματα σαν τραγουδίστρια. Είχα κάνει μαθήματα φωνητικής στη χορωδία του σχολείου μου, βρήκα όμως έναν δάσκαλο φωνητικής για να βοηθήσει τη φωνή μου να εξελιχτεί.

Η πρώτη σου δουλειά ήταν σε ταβέρνα της Χαλκιδικής;

Την ώρα που έκανα μαθήματα φωνητικής, στο διπλανό δωμάτιο ήταν ο ιδιοκτήτης μιας ταβέρνας στην Καλλικράτεια της Χαλκιδικής που με άκουσε και ζήτησε κατευθείαν να συνεργαστούμε. Μάλιστα, εκείνη τη μέρα ήταν και άλλες δύο τραγουδίστριες που περίμεναν αλλά εκείνος δεν τις άκουσε καν. «Δεν ξέρω ούτε να κρατάω το μικρόφωνο», του είπα, αλλά εκείνος επέμενε. Έτσι άρχισαν όλα. Σε εκείνη την ταβέρνα ήταν η πρώτη φορά που έπιασα μικρόφωνο μπροστά σε κόσμο και το πρώτο μου κομμάτι ήταν το «Όλα σε θυμίζουν» της Χαρούλας Αλεξίου.

Περίπου εδώ και έναν χρόνο όλοι μιλάμε για το «φαινόμενο» Λένα Ζευγαρά. Έφερες τα πάνω κάτω στην αθηναϊκή διασκέδαση. Θεωρείς τον εαυτό σου φαινόμενο;

Λένα Ζευγαρά περιοδικό YOU

Όσο και εάν σου φαίνεται παράξενο, δεν έχω καταλάβει ακόμα τι έχει γίνει, καμιά φορά κιόλας ντρέπομαι όταν με αναγνωρίζουν και μου ζητάνε στον δρόμο να βγάλουμε φωτογραφίες, τους λέω «με μένα θέλετε φωτογραφία;» και κοιτάζω γύρω μου. Σήμερα που ήμουν στο αεροδρόμιο, πήγα να βγάλω την κάρτα μου και μου είπε μια κυρία «πες μου ότι είσαι εσύ...», δεν κατάλαβα ότι απευθυνόταν σε μένα. Κάποια πράγματα έγιναν μεν γρήγορα, αλλά προσπάθησα και εγώ με τη σειρά μου πάρα πολύ με τη βοήθεια του Θεού. Ευτυχώς σε αυτή τη διαδρομή βρέθηκε μπροστά μου ο παραγωγός μου, Μιχάλης Τουρατζίδης, που με πίστεψε, με στήριξε, που είναι για μένα ο «φύλακας-άγγελός μου» για όλα όσα συμβαίνουν. Ο κόσμος μπορεί να με έμαθε τώρα, δεν ξέρει όμως πόσα χιλιόμετρα έχω κάνει εγώ στη μουσική για να φτάσω μέχρι εδώ.

Μη μου πεις ότι δεν άκουσες και τις κακίες κάποιων; Πώς αντέδρασες σε κάποια πιθανόν πικρόχολα σχόλια;

Πάντα ακούγονται για όλους και όποιος πει «κλείνω τα αυτιά μου και δεν ακούω» είναι ψεύτης. Εμένα τα θετικά σχόλια μού ανεβάζουν μεν την ψυχολογία και αισθάνομαι ότι πατάω στα πόδια μου, αλλά τα αρνητικά σχόλια με κάνουν και πεισμώνω περισσότερο, θέλω να αποδείξω ακόμα και στους πιο δύσπιστους ότι έκαναν λάθος. Πεισμώνω και δεν δέχομαι τα αρνητικά να τα παίρνω μέσα μου. Συνήθως μπαίνουν από το ένα αυτί μου και βγαίνουν από το άλλο, όμως ταυτόχρονα τα φιλτράρω και τα επεξεργάζομαι μέσα στο μυαλό μου για να τα διορθώσω.

Μέσα στη διάρκεια των χρόνων που κάνεις την προσπάθειά σου, κλειστές πόρτες βρήκες;

Κατά έναν περίεργο και θαυματουργό τρόπο οι πόρτες που βρήκα ήταν περισσότερο ανοιχτές παρά κλειστές, αλλά ακόμα και τις κλειστές πόρτες έψαχνα τρόπο να τις ανοίξω και έλεγα από μέσα μου «εσύ του χρόνου θα με ζητάς». Ο δρόμος μου δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Στον τέταρτο χρόνο που τραγουδούσα με έβαλαν πρώτο όνομα σε ένα μαγαζί της επαρχίας και ας ήμουν η πιο μικρή σε ηλικία από όλους τους συναδέλφους, μάλιστα ο επιχειρηματίας μού απαγόρευε να λέω πόσων χρόνων είμαι γιατί μου έλεγε ότι δεν γινόταν η πρώτη γυναίκα να είναι η πιο μικρή.

Βρήκες πισώπλατα μαχαιρώματα, αφεντικά που να σου την έπεσαν τάζοντάς σου τον ουρανό με τ' άστρα;

Παντού υπάρχουν αυτά, σαφώς και τα αντιμετώπισα, όποια πει ότι δεν της τυχαίνουν λέει ψέματα, αυτά και άλλα πολλά. Έχει τύχει να έχω στο πορτοφόλι μου 2 ευρώ και να σκέφτομαι τι θα φάω, να βράζω πατάτες και σκέτα μακαρόνια. Δόξα τω Θεώ, η οικογένειά μου σε μένα και τον αδερφό μου μας τα παρείχαν όλα με το παραπάνω. Δεν ήθελα, όμως, ποτέ να είμαι βάρος σε κανέναν γι' αυτό δεν μίλησα ποτέ στους γονείς μου για το τι τραβούσα, δεν ήθελα να με βοηθήσουν, αλλά να πετύχω μόνη μου το όνειρό μου. Όσο δύσκολο και αν ήταν αυτό, ήθελα να τα καταφέρω μόνη μου. Μπορεί το χρονικό διάστημα της αφραγκίας μου να μην κρατούσε πολύ, γιατί όλο και κάπου δούλευα και έβγαζα κάποια λεφτά, αλλά κάποιες φορές πραγματικά πείνασα. Ο Θεός ήξερε, όμως, τις αντοχές μου και σε στιγμές απελπισίας ερχόταν και με σήκωνε... Όσο για την προσέγγιση που πιθανόν να γινόταν από κάποιον, πάντα ήξερα να προφυλάσσομαι, έβαζα έναν φράκτη γύρω μου και όποιος τολμούσε να με πλησιάσει παραπάνω έτρωγε τα μούτρα του. Καταρχάς εγώ έχω μάθει στη ζωή μου να παλεύω για να κατακτώ αυτό που θέλω.

Είσαι ερωτεύσιμη γυναίκα... Σκέφτηκες ποτέ να εκμεταλλευτείς την ωραία σου εμφάνιση;

Στο stage είμαι εκτεθειμένη, έρχονται να με ακούσουν, με θαυμάζουν το πρώτο τέταρτο, αλλά στη συνέχεια εάν δεν τους αρέσω θα φύγουν. Πρέπει, λοιπόν, να τους αποδείξω ότι αξίζω τα χρήματα που δίνουν για να με ακούσουν. Θέλω να κατακτώ το κοινό και να τους κερδίζω κάθε μέρα όλο και περισσότερο, όχι επιφανειακά και πασαλείμματα, αλλά η σχέση μας να έχει διάρκεια.

Δεν βγήκες ποτέ με ένα κορμάκι στην πίστα όπως κάνουν άλλες τραγουδίστριες;

Φόρεσα μίνι, αλλά δεν ένιωθα ο εαυτός μου, το έβαλα γιατί έτσι έχει συνηθίσει ο κόσμος να βλέπει κάποιες τραγουδίστριες, στη συνέχεια όμως αποφάσισα να πάω κόντρα στο ρεύμα, άκουσα να λένε «ντύνεται σαν καλόγρια». Επειδή ήρθα για να μείνω σε αυτόν τον χώρο, θέλω να δώσω όλο το πραγματικό μου «είναι», όπως και έκανα, άσχετα εάν σε κάποιους έκανε εντύπωση. Ντύνομαι σικ, δεν πιστεύω ότι ντύνομαι σαν καλόγρια, γιατί τα φορέματα που φοράω έχουν σκισίματα μέχρι επάνω. Νιώθω πολύ sexy, θέλω ο άλλος να κολλήσει στο πρόσωπό μου και στη φωνή μου και να φαντάζεται το σώμα μου, να μην του το δίνω στο πιάτο. Θέλω στη συνέχεια της βραδιάς να τους έχει κερδίσει η φωνή μου και να μη μένουν στα εξωτερικά προσόντα.


Τι αμαρτίες έχεις κάνει στη ζωή σου;

Εγώ τις αμαρτίες τις βαφτίζω εμπειρίες. Δεν μετανιώνω για τις εμπειρίες και τα λάθη μου γιατί για μένα δεν είναι τίποτα λάθος, τις βάζω σε ένα τεράστιο μπαούλο μέσα στο μυαλό μου και προχωράω. Δεν μου αρέσει να λέω «μη» στη ζωή μου, αλλά να κάνω αυτό που θέλω και εάν κάνω λάθος και φάω τα μούτρα μου, θα το καταλάβω.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1,5 ΕΥΡΩ

Ωστόσο, δείτε για πρώτη φορά το σπίτι της μέσα από ένα υπέροχο βίντεο!