Eurovision: Δεν φαντάζεστε ποια Ελληνίδα τραγουδίστρια θα εκπροσωπήσει την Αρμενία!

Ο λόγος για...

Eurovision: Δεν φαντάζεστε ποια Ελληνίδα τραγουδίστρια θα εκπροσωπήσει την Αρμενία!

Δεν φαντάζεστε ποια θα είναι η Ελληνίδα τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Αρμενία στην φετινή Eurovision. Η ίδια έχει σημειώσει αρκετές επιτυχίες και έχει κάνει και πάρα πολλές γνωστές συνεργασίες με Έλληνες τραγουδιστές.

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε το Depi Evratesil 2020, στην Αρμενία για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Εκεί πήραν μέρος συνολικά 12 καλλιτέχνες και τα αποτελέσματα βγήκαν από έναν συνδυασμό televoting και της ψηφοφορίας μια διεθνούς και μιας εγχώριας επιτροπής.

Νικήτρια ήταν η 26χρονη Αθηνά Μανουκιάν, η οποία με το τραγούδι της «Chains on You» συγκέντρωσε 168 βαθμούς.

Η Αθηνά Μανουκιάν γεννήθηκε 22 Μαΐου του 1994 στην Ελλάδα από Αρμένιους γονείς. Ήταν υποψήφια στον εθνικό τελικό της Ελλάδας για την Junior Eurovision 2008 με το τραγούδι «Το φιλί της Αφροδίτης», αργότερα συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα όπως την Έλενα Παπαρίζου. Τα singles της «Party Like A Freak», «I Surrender», «Να λες πως μ’αγαπάς» έγιναν χρυσά, ενώ συμμετείχε και στο βρετανικό X-Factor.

Το τραγούδι «Chains on you» ένα ποπ κομμάτι με R&B στοιχεία, είναι μια δημιουργία της ίδιας της Αθηνάς, καθώς και του DJ Paco.

Επίσης, ανακοινώθηκε και το όνομα που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο;

Eurovision 2020: Ρουμανία - Ελλάδα στο κόκκινο! Το κορίτσι που θα στείλουν ανάβει "φωτιές"

Τα ονόματα που θα εκπροσωπήσουν τις χώρες στην Eurovision του 2020 έχουν αρχίσει να ανακοινώνονται σιγά σιγά και ενδέχεται να γίνει μακελειό με την Ρουμανία και την Ελλάδα αφού το κορίτσι που στέλνουν θα ανάψει "φωτιές" όσο και η Στεφανία μας!

Πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση της Ρουμανίας, TVR, ανακοίνωσε πως η Roxen αποτελεί την εκπρόσωπο της χώρας στο Ρότερνταμ. Την είδηση επιβεβαίωσε και η επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Η Roxen ανήκει στην δισκογραφική εταιρεία, Global Records, με την οποία θα συνεργαστεί, η TVR, για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα τον Μάιο στο Ρότερνταμ. Μόλις, τον προηγούμενο Αύγουστο κυκλοφόρησε το πρώτο της single με τίτλο, You Don’t Love Me, σε συνεργασία με τον Sickotoy, ενώ τον Νοέμβριο κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό single με τίτλο Ce-ti Canta Dragostea, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Πώς θα είναι η διαδικασία επιλογής του τραγουδιού;

Για πρώτη φορά, η ρουμανική συμμετοχή θα επιλεχθεί έμμεσα από μία ειδική κριτική επιτροπή. Οι κριτές θα λάβουν υπόψιν τους κριτήρια όπως τα φωνητικά, η καλλιτεχνία, η ενσυναίσθηση και η εκφραστικότητα. Αφού επιλεχθεί ο καλλιτέχνης, θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση (σαν camp), στο οποίο οι καλύτεροι Ρουμάνοι καλλιτέχνες και συνθέτες θα δημιουργήσουν τραγούδια για τον επιλεγμένο καλλιτέχνη.

Από το camp αυτό, 5 τραγούδια θα προκριθούν για να διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό. Τα τραγούδια θα επιλεχθούν από ειδικούς διαφόρων σχετικών επαγγελματικών χώρων (συνθέτες, στιχουργοί, μουσικολόγοι, ραδιοτηλεοπτικοί παραγωγοί. Οι ειδικοί αυτοί θα λάβουν υπόψιν τους κριτήρια, όπως ο ήχος, η πρωτοτυπία, η διαφορετικότητα του στυλ και το μήνυμα του τραγουδιού.

Κατά τη διάρκεια του εθνικού τελικού, 5 τραγούδια θα εκτελεστούν από τον επιλεχθέντα καλλιτέχνη. Το νικητήριο τραγούδι θα αποφασιστεί κατά 50% από την ψήφο των κριτών και κατά 50% από την ψήφο των τηλεθεατών. Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα υπερισχύσει η ψήφος των τηλεθεατών.

Η δημοσιοποίηση των υποψήφιων κομματιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 21 Φεβρουαρίου, ενώ ο εθνικός τελικός θα λάβει χώρα στις 1 Μαρτίου, στην πόλη Μπουζάου, σύμφωνα με όσα ανέφερε πρόσφατα ο δήμαρχος της πόλης, Constantin Toma, με έναν προϋπολογισμό που θα κυμανθεί μεταξύ των 150-200 χιλιάδων Ευρώ.