Σοκ! Νεκρός δημοσιογράφος - Τον "θέρισαν" την ώρα που περπατούσε

Σοκάρει η άγρια δολοφονία

Σοκ! Νεκρός δημοσιογράφος - Τον

Την ζωή του έχασε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 25χρονος δημοσιογράφος με τους δράστες να τον πυροβολούν εν ψυχρώ την ώρα που περπατούσε. Τι αναφέρουν οι πληροφορίες από τα ξένα μέσα ενημέρωσης;

Πρόκειται για τον 25χρονο Αμπντιουάλι Αλί Χάσαν ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια στη Σομαλία.Ξένα μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ένοπλοι τον πυροβόλησαν επανειλημμένα στο στήθος και στο κεφάλι την ώρα που περπατούσε για να επιστρέψει σπίτι του. Κατά πληροφορίες οι δράστες της στυγνής δολοφονίας ανήκουν στις τάξεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ.

Ο άτυχος δημοσιογράφο που δούλευε για το Universal Somali TV, το οποίο εδρεύει στο Λονδίνο, καθώς και για το τοπικό ραδιόφωνο Kulmiye άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο σύμφωνα με Αξιωματούχο.

Τουλάχιστον εννέα εργαζόμενοι σε ΜΜΕ έχουν δολοφονηθεί στη χώρα από το 2017, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας.

Για να πάμε και στα εγχώρια γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος συγκλόνισε με τα όσα αποκάλυψε για την υγεία του.

Πέθανε Έλληνας Δημοσιογράφος

Στο πένθος βυθίστηκε ο χώρος της ενημέρωσης με τα δυσάρεστα νέα για τον άνθρωπο που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς!

Ο λόγος για τον Κλέαρχο Τσαουσίδη, που ήταν και στέλεχος της Αριστεράς και ιδιαίτερα αγαπητός στη Θεσσαλονίκη!

Από το 1990 ως το 1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΜ-Θ. Εργάστηκε σε πολλά μέσα της πόλης αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας. Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «Αυγή». Στέλεχος της Αριστεράς και ιδιαίτερα αγαπητός στη Θεσσαλονίκη.

Κλέαρχος Τσαουσίδης πέθανε

Άρχισε να εργάζεται το 1969 στην εφημερίδα "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ". Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες "ΕΓΝΑΤΙΑ" (1981), "ΝΕΑ" (Γραφείο Θεσ/νίκης 1982-88). Την περίοδο Αύγουστος 1988 - Ιούλιος 1989, διετέλεσε διευθυντής Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια εργάστηκε στο "Mega Channel" (γραφείο Θεσ/νίκης) και το 1991 επανήλθε στα "ΝΕΑ". Το 1993 οργάνωσε και διεύθυνε ως το 1995, το ραδιοσταθμό ΖΗΤΑ, ενώ υπήρξε εισηγητής σε δημοσιογραφικά σεμινάρια που οργάνωσαν η IFJ (Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων) και η Παγκόσμια Οργάνωση Δημοσιογράφων στη Βουδαπέστη, Σόφια, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη, Λιουμπλιάνα, Ζάγκρεμπ. Δημοσιογραφικές αποστολές: Βουλγαρία, FYROM, Ρουμανία, Αλβανία, Γιουγκοσλαβία, Κροατία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Κύπρος, Σοβιετική Ένωση (τότε), Λευκορωσία, Φιλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Σκοτία, ΗΠΑ.

Εκτός από αυτόν ωστόσο, πρόσφατα υπήρξε ακόμα μια σημαντική απώλεια στον χώρο της δημοσιογραφίας, με θάνατο που συγκλόνισε.