Έφυγε από τη ζωή πασίγνωστη ηθοποιός

Είχε υποδυθεί την Μαρία Κάλλας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έφυγε από τη ζωή πασίγνωστη ηθοποιός

Πασίγνωστη ηθοποιός η οποία είχε υποδυθεί και με την Μαρία Κάλλας, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 86 ετών και επικρατεί θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο. Είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες και είχε κερδίσει τέσσερα βραβεία Tony.

Η ηθοποιός είχε ενσαρκώσει εμβληματικούς ρόλους από την Μήδεια μέχρι την σοπράνο Μαρία Κάλλας. Για την υποκριτική της ικανότητα είχε κερδίσει πολλά χρυσά αγαλματίδια και είχε γίνει αγαπητή και πολύ κόσμο.

Την αποκάλυψη για το θάνατο της έκανε ο γιος της Charlie Whitehead. Όπως δήλωσε άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στο Νέας Υόρκης, μετά από επιπλοκές λόγω της νόσου Πάρκινσον.

Ο λόγος για την Zoe Caldwell που είχε καταγωγή από την Αυστραλία και η πορεία της στο Broadway άρχισε το 1968.

Ηθοποιός πέθανε

Λίγες ημέρες νωρίτερα θρήνο σκόρπισε και ο θάνατος ακόμη ενός αγαπημένου ηθοποιού που έφυγε εντελώς ξαφνικά από την ζωή

Ποια είναι η Zoe Caldwell

Η Zoe Caldwell γεννήθηκε το 1933 στη Μελβούρνη, στην Αυστραλία, σε μια οικογένεια που αγωνιζόταν να ανταπεξέλθει μετά το κραχ. Στα απομνημονεύματά της, «Θα είμαι η Κλεοπάτρα», έγραψε ότι γνώριζε σε νεαρή ηλικία ότι η δουλειά της θα ήταν «να κρατάει το κοινό αφυπνισμένο και στα καθίσματα». “Το ήξερα αυτό επειδή ήταν το μόνο που θα μπορούσα να κάνω”, έγραφε.

Παρά τον σφιχτό προϋπολογισμό της οικογένειας, οι Caldwells ήταν τακτικοί θεατές, έγραψε και «είδα κάθε τραγουδιστή, χορευτή, ηθοποιό ή voudevillian που ήρθαν στη Μελβούρνη». Έκανε το ντεμπούτο της σκηνής στην ηλικία των 9 ετών σε μια παραγωγή της Μελβούρνης του “Peter Pan”.

Ο σύζυγός της,Robert Whitehead, πέθανε το 2002 σε ηλικία 86 ετών, λίγο μετά την απονομή του ειδικού βραβείου Tony για την σχεδόν 60χρονη καριέρα του. Μεταξύ των άλλων τιμημάτων του ήταν το καλύτερο τραγούδι Tony για το “Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές” το 1962 και μια καλύτερη αναβίωση Tony για “Θάνατος ενός πωλητή” το 1984. Αυτή και η Whitehead είχαν δύο γιους, τον Σαμ και τον Τσάρλι. Εκτός από τους γιους της, είχε και δύο εγγόνια.