Έφυγε από τον ΣΚΑΙ και πήγε ΑΝΤ1 - Η αποχώρηση προκάλεσε σάλο

Το πρόσωπο κλειδί μιλά ανοιχτά!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έφυγε από τον ΣΚΑΙ και πήγε ΑΝΤ1 - Η αποχώρηση προκάλεσε σάλο

Ποιο είναι εκείνο το πρόσωπο που έφυγε από τον ΣΚΑΙ και πήγε στον ΑΝΤ1; Η αποχώρησή του προκάλεσε σάλο, πάει κάπου το μυαλό σας; Ο ίδιος μάλιστα μιλά ανοιχτά και ξεκαθαρίζει τι συνέβη αλλά και πώς είναι η συνεργασία του τώρα!

Στο Page 2 της Νέας Σελίδας και τον Γιάννη Πουλόπουλο έδωσε συνέντευξη ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο οποίος έκανε αποκαλύψεις για το τι συνέβη και πήγε από το ένα κανάλι στο άλλο! Ιδού τα όσα ειπώθηκαν...

Φέτος, το Food n’ Friends το παρακολουθούμε από τον ΑΝΤ1. Γιατί δεν συνέχισες τη συνεργασία σου με τον ΣΚΑΙ;

Οι πρώτες συζητήσεις για το Food n’ Friends είχαν γίνει έτσι κι αλλιώς με τον ΑΝΤ1. Όταν έφυγα από το Star ήμουν σε επικοινωνία με τον ΑΝΤ1, αλλά δεν ήταν έτοιμος για να εντάξει στο πρόγραμμά του μία εκπομπή μαγειρικής. Γενικότερα, με τον συγκεκριμένο σταθμό έχουμε συζητήσει κατά καιρούς για διάφορα projects, τα οποία δεν έγιναν, είτε γιατί εγώ είχα κάποια άλλη δέσμευση, είτε γιατί δεν προχώρησαν τελικά.

Η πρώτη προσέγγιση είχε γίνει, αν θυμάμαι καλά, για το Top Chef, αλλά εγώ τότε είχα υπογράψει με το Mega για το MasterChef. Η πιο πρόσφατη πρόταση ήταν από τον Γιάννη Λάτσιο για το «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου». Τώρα ήρθε και «κούμπωσε» το πράγμα και χαίρομαι πολύ γιατί ο ΑΝΤ1 είναι ο σταθμός που πάντα ήθελα να ανήκω.

Στον ΣΚΑΙ ήθελαν να κρατήσουν το Food n’ Friends ή ήταν συναινετικό το διαζύγιο;

Ήταν συναινετικό το διαζύγιο. Ούτε εγώ ήθελα να ανανεώσω τη συνεργασία μου, ούτε ο ΣΚΑΙ.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Σκαρμούσος που έφυγε από τον ΣΚΑΙ και πήγε στον ΑΝΤ1, και η αποιχώρησή του προκάλεσε σάλο

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, όπου έκανε τη διατριβή του στη Γαλλική & Γιαπωνέζικη κουζίνα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία όπως το Sheraton Hotel, όπου ήταν ο executive chef καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε και ασχολήθηκε με την κρητική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet. Στη συνέχεια πήρε μέρος στην κριτική επιτροπή των reality μαγειρικής «Master Chef» και «Junior Master Chef», παρουσίασε την εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και στη συνέχεια ήταν συνεργάτης της εκπομπής «Joy» όπου παρουσίαζε το καλό φαγητό της Αθήνας. Από το 2011 μέχρι και σήμερα (2015) είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μετά τις γνώσεις, μετά την εφαρμογή των αρχών της μαγειρικής, για κάθε σεφ έρχεται το στοίχημα της «προσωπικής» κουζίνας, της «προσωπικής» δημιουργίας, η στιγμή, που το ταπεραμέντο του βρίσκει τον τρόπο να διοχετεύεται πηγαία και με πάθος στις γεύσεις, που υπογράφει.

Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα αυτοί, που ανταποκρίνονται στην πρόκληση, έτσι, που όταν δοκιμάζεις ένα πιάτο τους να διαβάζεις στη γεύση του μια ολόκληρη φιλοσοφία και θέση ζωής. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι ένας από αυτούς τους λίγους, που τα πιάτα, η ζωή τους και η εικόνα τους, ταυτίζονται απόλυτα σε ένα δυνατό σύνολο.

Αντισυμβατικός στη ζωή του από την εφηβεία έως και σήμερα, εραστής της αληθινής ζωής και της περιπέτειας υπήρξε και παραμένει ένας ροκάς της κουζίνας, που ξεκινώντας από την Αμερική των 90’s, τις σπουδές και τη μαθητεία του πλάι στον Thomas Keller, γύρισε όλον τον πλανήτη εντρυφώντας στις κουζίνες πολλών πολιτισμών για να γυρίσει χορτασμένος και ώριμος πια στη μεσογειακή Κρήτη και να επαναπροσδιορίσει με νέους όρους τη σχέση του με την ελληνική κουζίνα, τις πολύτιμες πρώτες ύλες της αλλά και μια ολόκληρη κουλτούρα γύρω από το φαγητό και την κοινωνική λειτουργία του.

Αν σήμερα έχουμε καταφέρει να εκτιμούμε τον γευστικό πλούτο του τόπου μας και να προβάλλουμε προς τα έξω την ιδιαίτερη ταυτότητα της ελληνικής κουζίνας το οφείλουμε σε κάποιους σεφ σαν τον Δημήτρη Σκαρμούτσο που με αυτό το ταξίδι επιστροφής στις ρίζες, γονιμοποίησε το παλιό με τις νέες εμπειρίες που μάζεψε στις αποσκευές του από το μεγάλο ταξίδι του στον κόσμο.

Μέσα από την δυναμική σχέση του με την τηλεόραση και τη νέα, ανεπιτήδευτη εικόνα, που εισήγαγε στον χώρο των tv celebrities, o Δημήτρης Σκαρμούτσος συντέλεσε καθοριστικά στην αναβάθμιση του επαγγέλματος του chef στα μάτια της νέας γενιάς, που μέσα από την αυθεντική και αυθόρμητη παρουσία του είδε τη μαγειρική σαν έναν χώρο δημιουργικής έκφρασης.

Αν και είναι στη φύση του να μετακινείται διαρκώς, έχει αναιρέσει αυτό τον κανόνα και από το 2005 έριξε άγκυρα ως σεφ σε κρητικό εστιατόριο, που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet. Από το 2010 και για 3 χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στο reality μαγειρικής του Mega Channel “Master Chef” και “Junior Master Chef”. Συνεχίζει για 2ο χρόνο την παρουσίαση του επιτυχημένου διαγωνισμού μαγειρικής του Star, «Blind Taste», ενώ επίσης είναι executive chef πολλών εστιατορίων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η νέα του επιχειρηματική δραστηριότητα είναι το εστιατόριο του Μουσείου Γουλανδρή, με βασικό στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου γεύσεων, σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον από εκείνα, που έχουν συνηθίσει οι κάτοικοι της πρωτεύουσας. Να θυμίσουμε και μια άλλη αποχώρηση από το κανάλι του ΣΚΑΙ, με το όνομα να προκαλεί εγκεφαλικά - Δείτε το εδώ