Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Είδηση σοκ - Εγκλωβισμένος σε ξενοδοχείο πασίγνωστος ηθοποιός λόγω Κορωνοϊού

Σταμάτησαν τα γυρίσματα της ταινίας του

Είδηση σοκ - Εγκλωβισμένος σε ξενοδοχείο πασίγνωστος ηθοποιός λόγω Κορωνοϊού
News 25.02.2020 11:12
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Είδηση σοκ προκλήθηκε στον χώρο της showbiz με την είδηση πως βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ξενοδοχείο πασίγνωστος ηθοποιός λόγω Κορωνοϊού! Δεν θα πιστέψετε ποιος είναι. Αναγκάστηκαν να σταματήσουν ακόμα και τα γυρίσματα της ταινίας του.

O 57χρονος σταρ του Χόλιγουντ έφθασε στη Βενετία στις 20 Φεβρουαρίου, όπου και ετοιμαζόταν να ξεκινήσει τα γυρίσματα της τελευταίας του ταινίας, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Μετά το ξέσπασμα της φονικής επιδημίας με τους 7 νεκρούς και τα 229 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ιταλία, θα αναγκαστεί να παραμείνει μέσα στο πεντάστερο Gritti Palace Hotel τουλάχιστον μέχρι την 1η Μαρτίου.

Ο λόγος για τον Tom Cruise, που βρίσκεται στην διαδικασία γυρισμάτων του Mission Impossible 7, ωστόσο θα πρέπει να ανασταλεί όλη η διαδικασία μιας και η επιδημία του κορωνοϊού συνεχίζει, όπως ανέφερε και ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια.

Κορωνοϊός Tom Cruise Κορωνοϊός ηθοποιός ξενοδοχείο Κορωνοϊός εγκλωβισμένος ηθοποιός
Πίσω στα δικά μας, δείτε αναλυτικά τι είπε ο Πρόεδρος φαρμακευτικού συλλόγου Αθηνών! Μας προειδοποιεί για σοβαρές απώλειες. Από τι έχουν ξεμείνει τα φαρμακεία;

Ωστόσο πριν γίνει γνωστή η είδηση του εγκλωβισμένου ηθοποιού στο ξενοδοχείο από Κορωναϊό υπήρξε και έβδομος νεκρός στην Ιταλία - Πως μεταδίδεται και τι πρέπει να γνωρίζουμε

Αυξάνεται ο αριθμό των νεκρών στην Ιταλία λόγω του φονικού Κορωναϊού. Υπάρχει και έβδομος νεκρός άνδρας ο οποίος ήταν θετικός στον ιό τη στιγμή που τα κρούσματα ξεπερνούν τα 200. Πρόκειται για έναν άνδρας που πέθανε στην Λομβαρδία ηλικίας 62 ετών. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση. Πως μεταδίδεται και τι πρέπει να γνωρίζουμε;

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Ελλάδα. Ως ήπια νόσος θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ο κορωνοϊός καθώς στο 85% των περιπτώσεων συμπεριφέρεται ως απλό κρυολόγημα, ανέφερε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας.

«Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ψύχραιμοι. Ο ιός συμπεριφέρεται ως απλό κρυολόγημα», ξεκαθάρισε ο καθηγητής και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ. Ενώ, τόσο από την πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και από αυτή που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο υπουργείο Υγείας διαπιστώθηκε ότι δεν χρειάζονται επιπλέον μέτρα στις πύλες εισόδου (αεροδρόμια και λιμάνια) της Ελλάδας, με αφορμή την έξαρση της κατάστασης στη γειτονική Ιταλία, ενώ θα πρέπει να συνεχιστεί η ενημέρωση/ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Να σημειώσουμε πως ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το ύποπτο κρούσμα που «έσκασε» στην Πάτρα.

Ωστόσο, να μάθουμε πως μεταδίδεται ο Κορωναϊός και τι πρέπει να γνωρίζουμε

Το νέο στέλεχος κορωνοϊού εξαπλώνεται από άνθρωπό σε άνθρωπο με τα σταγονίδια από το βήχα ή το φτέρνισμα και τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως εντός 2 με 5 ημερών (μέγιστο χρονικό διάστημα 14 ημέρες) από τη μόλυνση. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο κάθε ασθενής κολλάει 1,4 – 2,5 άλλα άτομα (συγκριτικά στην εποχική γρίπη κάθε ασθενής κολλάει κατά μέσο όρο 1,3 άλλα άτομα).

Τα συμπτώματα λοίμωξης στα περιστατικά που χρειάστηκαν νοσηλεία περιλαμβάνουν κυρίως: Άτυπη πνευμονία, Πυρετό, Καταβολή, Ξηρό Βήχα, Δύσπνοια, Λεμφοπενία, Παράταση χρόνου προθρομβίνης, Αυξημένη γαλακτική δεϋδρογενάση, Αμφοτερόπλευρα διηθήματα, Θολερότητα τύπου θαμβής υάλου.

Στις επιπλοκές που προκαλεί ο κορωνοϊός περιλαμβάνονται: Σύνδρομο οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας (ARDS), σηπτική καταπληξία, αρρυθμίες.

Νοσηλεία, έχει χρειαστεί το 26% ανάγκη σε μονάδα εντατικής θεραπείας (δεδομένα από την πόλη Ουχάν που ξεκίνησε η επιδημία) – μεγαλύτερο κίνδυνο ασθενείς με συμπαραμαρτούντα νοσήματα (καρδιαγγειακά, καρκίνο, ανοσοανεπάρκεια).

Υψηλό ποσοστό ενδονοσοκομειακής μετάδοσης παρατηρείται μεταξύ ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και νοσηλευόμενων ασθενών έως 30%.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Έκτακτο: Τρία ύποπτα κρούσματα Κορωνοϊού στην Πάτρα

Κορωναϊός: Και έβδομος νεκρός στην Ιταλία - Πως μεταδίδεται και τι πρέπει να γνωρίζουμε

Share