Γιώργος Λιανός: "Το διαζύγιο μου ήταν μια ζόρικη περίοδος! Με την πρώην σύζυγό μου..."

Το βράδυ της Τετάρτης μίλησε στον Αρναούτογλου αλλά σε εμάς τα είχε πει νωρίτερα! Αποκλειστικό!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γιώργος Λιανός:

Iσορροπεί ανάμεσα σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και κλείνει ακόμα το μάτι στην παλιά του αγάπη, το τραγούδι. Μετά τη σαρωτική επιτυχία του «Voice» στον ΣΚΑΪ, o Γιώργος Λιανός μιλάει στο YOU για το νέο κεφάλαιο στη ζωή του μετά το διαζύγιο, όπου φαίνεται να έχει βρει τις ισορροπίες, απολαμβάνοντας πολύτιμες στιγμές με τα τρία παιδιά του και με την «ηλιαχτίδα» του, δηλαδή τη σύντροφό του Κωνσταντίνα Καραλέξη.

Από τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ για το περιοδικό You

Αυτή την περίοδο μόλις κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι μαζί με τον κουμπάρο του και κολλητό του φίλο Γιάννη Βαρδή «Εμείς οι δύο», σε στίχους Βασίλη Γιαννόπουλου και μουσική του αείμνηστου Αντώνη Βαρδή. Εμείς συναντιόμαστε στα βόρεια προάστια και από εκεί ταξιδεύουμε στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε...

Γιώργος Λιανός

Μικρός τι ονειρευόσουν;

Δεν ήξερα τι θα κάνω στη ζωή μου. Ήθελα να γίνω πιλότος αλλά δεν μπορούσα λόγω μυωπίας, γι' αυτό δήλωσα στους μηχανικούς αεροσκαφών. Σίγουρα αγαπούσα τη μουσική, από 13 χρόνων έπαιζα σε γκρουπάκι, τα πήγαινα καλά στο ωδείο, μου είχαν προτείνει υποτροφία για να έρθω στην Αθήνα, αλλά δεν τη δέχτηκα. Έκανα μία σοβαρή συζήτηση με τον πατέρα μου και με είχε πείσει ότι οι επιλογές στο μέρος όπου μεγάλωνα ήταν περιορισμένες όσον αφορά τη μουσική. Επομένως θεώρησα πιο ασφαλές να πάρω ένα πτυχίο και τη μουσική να την κρατήσω σαν χόμπι.

Οι μουσικοί λένε ότι έχουν επιτυχίες στο αντίθετο φύλο... Εσύ είχες;

Όχι, γιατί ήμουν σχεσάκιας, την πάτησα, δυστυχώς. Δεν είχα ελέγξει τις... δυνατότητές μου ως τραγουδιστής και κιθαρίστας (γέλια).

Πώς αποφάσισες να δηλώσεις συμμετοχή στο «Fame Story»;

Από σπόντα, φίλοι μου έκαναν την αίτηση. Το είχα δει σαν πείραμα, ήταν της μόδας τότε, είχα δει και την ταινία «Das Experiment» («Το πείραμα») με Γερμανούς που κλείνονται σε μία φυλακή και σκέφτηκα ότι θα είναι κάτι παρόμοιο.

Πέρασες δύσκολα;

Ναι, περάσαμε όλοι τα ψυχολογικά μας. Ο εγκλεισμός ήταν ζόρικος, μετά τους τρεις μήνες μας έβγαζαν λίγο έξω μπας και ισιώσουμε.

Η νύχτα έχει και θαυμάστριες. Σε κυνηγούσαν;

Όχι, γιατί και πάλι σε σχέση ήμουν. Μου είχε γίνει, όμως, κανονικό «πέσιμο» την πρώτη χρονιά, είχαν έρθει στο καμαρίνι δύο κοπέλες και είχα μείνει «παγωτό», απορούσα αν όντως μου συμβαίνει αυτό. Δεν ενέδωσα, έπρεπε να γυρίσω σπίτι!

Θέλω να ξεχωρίσεις μία δύσκολη στιγμή για σένα...

Οι μεταβάσεις γενικά ήταν δύσκολες, γιατί συνδέομαι συναισθηματικά στον επαγγελματικό χώρο. Μου πήρε 10 χρόνια για να αποφασίσω να φύγω απ;o τον ΑΝΤ1 και το έκανα με πολύ βαριά καρδιά. Επίσης, δύσκολη στιγμή ήταν όταν έφυγα απ;o τον Alpha, ήμουν στο μεταίχμιο και απορούσα πού πάω και τι κάνω. Και εκεί θεωρώ ότι ήμουν τυχερός. Φεύγοντας απ;o το τελευταίο ραντεβού με την Ελένη Μενεγάκη, είχα μία τηλεφωνική επαφή με την Άλκηστη Μαραγκουδάκη, που μου είπε «πήγαινε τώρα στα γραφεία της Acun Medya, το δεξί χέρι του Ατζούν βλέπει κόσμο για το "Ελλάδα έχεις ταλέντο". Έκανα την πρώτη γνωριμία και φεύγοντας με παίρνει ξανά τηλέφωνο η Άλκηστις και μου λέει «τους έφαγες όλους». Το θεωρώ πολύ καλό timing και τύχη ταυτόχρονα.

Φαίνεται πως αποχωρεί και η Ελένη Μενεγάκη από τον Alpha. Πώς βλέπεις αυτή την απόφαση;

Είναι πολύ έξυπνη και νομίζω πως ξέρει πότε πρέπει να αποχωρεί και πότε πρέπει να ξεκινάει κάτι καινούργιο. Δεν νομίζω ότι θα λείψει πολύ καιρό η Μενεγάκη από την τηλεόραση, ούτε πως έχει έρθει ο καιρός να τα παρατήσει. Πιστεύω ότι θα απέχει για λίγο, γιατί ακούω ότι υπάρχει αλλαγή νοοτροπίας στον Alpha με την αλλαγή της διοίκησης και μαθαίνω ότι υπάρχουν μειώσεις - χωρίς να ξέρω αν ισχύει. Επομένως, θα κοιτάξει να κάνει το καλύτερο deal για τον εαυτό της.

Παρ' ότι είστε φίλοι με τον Σάκη Τανιμανίδη, κάποιοι επέμειναν πως δεν χρειαζόταν δεύτερος παρουσιαστής στο «Survivor»...

Αν έβλεπαν τον τρόπο που γίνονταν τα γυρίσματα θα καταλάβαιναν ότι χρειαζόταν δεύτερος παρουσιαστής, αλλιώς θα κλάταρε ο Σάκης. Είναι εξαντλητικά τα ωράρια και πολλά τα γυρίσματα.

Αν σου γίνει πρόταση για το επερχόμενο «Survivor All Star» είσαι θετικός ή αρνητικός;

Γενικά είμαι θετικός στο «Survivor» για πολλούς λόγους. Θέλω να στηρίξω το συγκεκριμένο εγχείρημα γιατί έχω περάσει πολύ όμορφα. Είναι ένα project που το έχω στην καρδιά μου και έχω δεθεί με τα παιδιά που δουλεύουν στον Άγιο Δομίνικο.

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο «πακέτο» που έφαγες;

Όσο όμορφο και να είναι ένα μέρος, δεν είναι η χώρα σου, δεν έχεις ανά πάσα στιγμή τους φίλους σου και γι' αυτό ήρθαμε πολύ κοντά με τον Σάκη και τη Χριστίνα, η «μοναξιά» μάς έκανε να γίνουμε κολλητοί. Έχουμε περάσει ζόρικες καταστάσεις, ειδικά προς το τελείωμα θέλαμε να γυρίσουμε πίσω. Έψαχνα να βρίσκω συνταγές για γύρο, τον έφτιαχνα στο τηγάνι και κάναμε βραδιά με πιτόγυρα.

Από τα τελευταία χρόνια που ζεις μία μεγάλη επιτυχία, τι κρατάς;

Κρατάω το γεγονός ότι έχω γίνει πιο προσαρμοστικός και έχω μάθει να υπηρετώ διαφορετικούς ρόλους. Έχω χτίσει σχέσεις με την καινούργια ομάδα της Acun Medya, που ελπίζω να συνεχίσουν να είναι έτσι.

Αυτή η περίοδος χρόνων είχε μία μεγάλη δοκιμασία για σένα, και αναφέρομαι στο διαζύγιό σου. Πώς το αντιμετώπισες;

Συνήθως δεν μιλάω γι' αυτό, επειδή δεν είμαι μόνο εγώ και η πρώην σύζυγός μου, υπάρχουν τρία παιδιά που καταλαβαίνουν. Συνοπτικά, ήταν μία ζόρικη περίοδος που θεωρώ ότι εκτονώνεται σιγά-σιγά.

Έχεις αρχίσει να βρίσκεις τις ισορροπίες σου;

Ναι. Στην αρχή είχα αρκετό άγχος σχετικά με το πώς εισπράττουν τα παιδιά μου όλο αυτό. Κάποια στιγμή, όμως, τα ίδια τα παιδιά σού δίνουν την απάντηση: Θέλουν απλά να περνάνε καλά και να νιώθουν ασφάλεια, είτε είναι στο σπίτι της μαμάς είτε στο σπίτι του μπαμπά. Είχα βιώσει αρκετές καταστάσεις που ήμουν κουρασμένος και αγχωμένος ψυχολογικά αν έχουν περάσει καλά τα παιδιά, μέχρι που τα έβλεπα να παίζουν και να είναι μία χαρά. Ίσως να τους μεταβίβαζα περισσότερο άγχος απ' όσο χρειάζονται.

Το μεγαλύτερο άγχος για τα παιδιά σου ποιο είναι;

Μεγαλώνουν και βλέπω διαφορετικές καταστάσεις. Η μεγάλη μου κόρη είναι 8,5 χρόνων τώρα και πλησιάζει το 1,50μ. και αγχώνομαι, γιατί παραείναι ψηλή για την ηλικία της. Τη βλέπω να μεγαλώνει αρκετά γρήγορα...

Θα είσαι αυστηρός «πεθερός» όταν φέρει το αγόρι της στο σπίτι;

Ο χειρότερος που θα μπορούσε να γνωρίσει κάποιος! Κρατάω ακόμα από το χωριό σε αυτό το κομμάτι... Με σοκάρει επίσης ο τρόπος με τον οποίο γίνονται πιο έξυπνα στον τρόπο που μιλάνε και απαντάνε.

Πλέον απολαμβάνεις περισσότερο τις στιγμές μαζί τους;

Εννοείται. Διεκδικώ έστω και τις ημέρες που δεν θα μπορώ να τα δω επειδή θα έχω δουλειά, να τα πάρω από το σχολείο και να τα πάω στη μητέρα τους. Ακόμα και αυτή η βόλτα με το αυτοκίνητο σου δίνει πράγματα.

Με την πρώην σύζυγό σου έχετε πλέον μόνο τυπικές σχέσεις;

Όχι, μιλάμε σε όλα τα επίπεδα για το καλό των παιδιών, με ενημερώνει για κάποιες συμπεριφορές που θα πρέπει να είμαι πιο αυστηρός. Πρέπει να παίζουμε και λίγο το παιχνίδι «καλός μπάτσος-κακός μπάτσος».

Ζήτησες τη βοήθεια ψυχολόγου για να διαχειριστείς τις αλλαγές που υπήρχαν στη ζωή σου;

Φυσικά και το έκανα. Δεν επέμεινα, όμως, είδα τι έχει να μου πει και πήρα κατευθυντήριες γραμμές, πιο πολύ για να περιορίσω το άγχος μου.

Περνώντας τα χρόνια έβγαλες ανθρώπους από τη ζωή σου;

Στην άσχημη περίοδο της ζωής μου έγινε ένα φιλτράρισμα, αλλά δεν κράτησα κακίες. Η φιλία συνεχίζει να υπάρχει, απλά ίσως να απομονώθηκα για να δω πώς θα βελτιώσω την κατάσταση. Όταν ακούς πολλές γνώμες δεν είναι τόσο καλό.

Πλέον είσαι καλύτερα στα προσωπικά σου...

Είμαι πολύ καλά και μια χαρά στα προσωπικά μου, αν και δεν το πολυσυζητάω.

Η Κωνσταντίνα είναι μία «ηλιαχτίδα» για σένα;

Ναι, είναι. - Δείτε εδώ την πρώτη φωτογραφία που αδημοσίευσε με τη νέα του σύντροφο!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1,5 ΕΥΡΩ