Θλίψη! Έφυγε από την ζωή η δημοσιογράφος Σίσσυ Αρβανιτίδου

Σε ηλικία 59 ετών!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θλίψη! Έφυγε από την ζωή η δημοσιογράφος Σίσσυ Αρβανιτίδου

Θλίψη προκαλεί η είδηση πως έφυγε από την ζωή η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σίσσυ Αρβανίδου. Ο θάνατος της σόκαρε, καθώς ήταν μόνο 59 ετών.Οι συνάδελφοι της εκφράζουν θερμά συλληπητήρια στους οικείους της.

Η οικογένεια της ΕΡΤ θρηνεί την απώλεια της δημοσιογράφου Σίσσυς Αρβανιτίδου.

H ίδια έφυγε ξαφνικά από την ζωή, χθες σε ηλικία 59 χρόνων. Τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε την εκπομπή «ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ», που μεταδιδόταν από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, μία εκπομπή με ειδήσεις και αναλύσεις διεθνών θεμάτων. Η τελευταία εκπομπή της μεταδόθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή.

Η Σίσσυ Αρβανιτίδου υπηρέτησε ακούραστα και με πάθος τη δημοσιογραφία. Εργάστηκε στον περιοδικό και ηλεκτρονικό τύπο και αδιαλείπτως στη δημόσια ραδιοφωνία τα τελευταία είκοσι χρόνια και πάντα στον τομέα των διεθνών ειδήσεων, που ήταν και η μεγάλη της αγάπη. Ήταν μητέρα δύο γιων. Θλίψη προκαλεί και η είδηση του θανάτου ενός πρώην βουλευτή της ΝΔ

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ εκφράζουν θερμά συλληπητήρια στους οικείους της.

Εκτός από τον θάνατο της Σίσσυς Αρβανιτίδου θλίψη προκαλεί και ο χαμός ενός άλλου δημοσιογράφου

Θλίψη προκαλεί η είδηση του θανάτου γνωστού δημοσιογράφου. Ο ίδιος υπήρξε μια από μία από τις σπουδαιότερες μορφές της ραδιοφωνικής και τηλεοπτικής ενημέρωσης. Εξέπνευσε στο νοσοκομείο έχοντας στο πλευρό του, τους δικούς του ανθρώπους.

Ο Ερβέ Μπουρζ, ήταν μια σημαντική μορφή της ραδιοφωνικής και τηλεοπτικής δημοσιογραφίας στη Γαλλία και έφυγε χθες σε ηλικία, 86 ετών.

Ο ίδιος εξέπνευσε σε νοσοκομείο του Παρισίου, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, συγγενείς και στενούς φίλους.

Ο δημοσιογράφος υπήρξε για χρόνια διευθυντής των τηλεοπτικών δικτύων TF1, France 2 και France 3, καθώς και του γαλλικού ραδιοφωνικού δικτύου RFI, ενώ διετέλεσε επικεφαλής του CSA από το 1995 ως το 2001.
Επίσης υπήρξε αγωνιστής εναντίον της αποικιοκρατίας και δεν έκρυβε την αγάπη του για την Αφρική, ενώ ήταν υποστηρικτής της γαλλοφωνίας. Δείτε εδώ και τον τραγικό θάνατο 25χρονης τραγουδίστριας από τροχαίο

Ερβέ Μπουρζ

Γεννήθηκε στις 2 Μαΐου του 1933 στη Ρεν και πήρε πτυχίο από την Ανώτατη Σχολή Δημοσιογραφίας της Λίλλης (Ecole supérieure de journalisme de Lille, ESJ) το 1955. Έιχε μια μακρά διαδρομή στα μέσα ενημέρωσης στην πολιτική, αλλά και στη διπλωματία, ενώ υπήρξε για μια περίοδο πρεσβευτής της Γαλλίας στην UNESCO.

Είχε συνυπογράψει το 2012 ένα τελευταίο ντοκιμαντέρ για την περίοδο αμέσως μετά το τέλος της αποικιοκρατίας στην Αλγερία (L'Algérie à l'épreuve du pouvoir) με τον Ζερόμ Σεσκάν.