Συνάντηση Πρίγκιπα Χάρι και Ελισάβετ στο Windsor - Τα πρώτα λόγια που αντάλλαξαν

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συνάντηση Πρίγκιπα Χάρι και Ελισάβετ στο Windsor - Τα πρώτα λόγια που αντάλλαξαν

Την πρώτη τους συνάντηση είχαν ο Πρίγκιπας Χάρι και η Βασίλισσα Ελισάβετ μετά το Megxit στο παλάτι του Windsor. Στην δημοσιότητα βγήκαν τα πρώτα λόγια που αντάλλαξαν γιαγιά και εγγονός μετά το χάος που είχε δημιουργηθεί.

Η Ελισάβετ είχε μια συνάντηση με τον εγγονό της, τον πρίγκιπα Χάρι, στο κάστρο του Windsor. Μια συνάντηση που σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ κράτησε τέσσερις ώρες και επιχειρήθηκε να πέσουν οι τόνοι.

Μάλιστα η 93χρονη βασίλισσα φέρεται να είπε στον εγγονό της ότι είναι πάντα ευπρόσδεκτος να επιστρέψει και αν το θελήσει να αποκτήσει ξανά τα βασιλικά του αξιώματα.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ κάλεσε την Κυριακή τον εγγονό της για γεύμα καθώς ο τελευταίος διανύει τις τελευταίες του μέρες σαν πρίγκιπας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άνθρωπος από το περιβάλλον της βασίλισσας είπε στη βρετανική «Sun» ότι στο τέλος της συνάντησής η Ελισάβετ είπε στον Χάρι: «Σε αγαπάμε, θα είσαι πάντα ευπρόσδεκτος και οι αγκαλιές μας θα είναι πάντα ανοιχτές για σένα και την οικογένειά σου. Οι δύο τους μίλησαν αρκετά και η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα».

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες, την «βόμβα» της έριξε για ακόμη μια φορά η Μέγκαν Μαρκλ με την δήλωση που έκανε σε κοντινά πρόσωπα της για την σχέση ανάμεσα στον Πρίγκιπα Χάρι και την Βασίλισσα Ελισάβετ, μετά την κίνηση της να τους απαγορεύσει χρησιμοποιούν τη λέξη «Royal».

Απογοητευμένη η Ελισάβετ με την Μέγκαν Μαρκλ και τον Χάρι - Τα σκληρά της λόγια

Ούτε η βασιλική οικογένεια δεν βρίσκει ησυχία με το "Megxit" - όπως αποκαλούν τα media την "έξοδο" της Μέγκαν Μάρκλ και του πρίγκιπα Χάρι από τα βασιλικά τους καθήκοντα - να φέρνει συνεχώς νέους πονοκεφάλους στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Και βασίλισσα να είσαι τα προβλήματα δεν τα γλυτώνεις, με τις πληροφορίες που έρχονται τώρα από τα ξένα μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι η Ελισάβετ είναι δυσαρεστημένη με την αντίδραση του εγγονού της και της συζύγου του (σ.σ. της Μέγκαν και του Χάρι) για το "Royal Sussexs'.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι αναμένεται σύντομα να πουν 'αντίο" στο παλάτι και συγκεκριμένα στα βασιλικά τους καθήκοντα, αλλά και χρήματα καθώς μέρος της απόφασής τους ήταν να ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά. Αυτό βέβαια έχει ανοίξει και μια μεγάλη κουβέντα για το πως αποκτούν χρήματα οι "roylas", αλλά φυσικά έχει εγείρει και το ερώτημα του πως θα βγάλουν χρήματα η Μέγκαν και Χάρι, ο οποίος μάλιστα να πούμε ότι σε πρόσφατη εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε ζήτησε να τον αποκαλούν μόνο με το μικρό του (σ.σ Χάρι) και όχι με κάποιον από τους τίτλους ευγενείας (βλ. your highness κλπ).

Δείτε και το χαρακτηριστικό βίντεο

Και κάπου εδώ η βασίλισσα Ελισάβετ έσκασε την "βόμβα"! Ποια ήταν αυτή; Φυσικά ότι το ζευγάρι δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ως trademark τον τίτλο "Royal Sussexs" η και το "royal". Να πούμε εδώ ότι η Μέγκαν και ο Χάρι έχουν σελίδα στο Ινσταγκραμ με το εν λόγω όνομα, ενώ οι πληροφορίες θέλουν να σχεδίαζαν να το κατοχυρώσουν ως εμπορικό σήμα.

Η εν λόγω κίνηση έφερε την αντίδραση των Μέγκαν και Χάρι οι οποίοι σε δήλωσή τους ανέφεραν ότι:

"Ενώ δεν υπάρχει καμία δικαιοδοσία από τον Μονάρχη ή την Προεδρία της Κυβέρνησης σχετικά με τη χρήση της λέξης ‘Royal’ στο εξωτερικό, ο δούκας και η δούκισσα του Sussex δε σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τον όρο ‘Sussex Royal’ ή κάποια μορφή της λέξης ‘Royal’ σε οποιοδήποτε έδαφος (είτε μέσα στο Ηνωμένο Βασίλειο είτε όχι) όταν γίνει η μετάβαση την άνοιξη του 2020". Και κάπου εδώ ήρθε η και η νέα αντίδραση της βασίλισσας που δεν είδε και με πολύ καλό μάτι τα όσα ανέφεραν!