Έτσι ευχήθηκε η Μαρέβα Μητσοτάκη χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!

Δείτε την ανάρτησή της!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έτσι ευχήθηκε η Μαρέβα Μητσοτάκη χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες ευχήθηκε η Μαρέβα Μητσοτάκη με ανάρτησή της, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που ήταν στις 8 Μαρτίου! Δείτε την ανάρτηση της και το μήνυμα που άφησε! Τι έγραψε η σύζυγος του πρωθυπουργού;

Ειδικότερα με μια ανάρτηση στο Instagram η Μαρέβα Γκραμποφσκι - Μητσοτάκη θέλησε να ευχηθεί στις γυναίκες για την ξεχωριστή αυτή ημέρα! Η ίδια μάλιστα ανέβασε μια φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την εταιρία της ZEUS &DIONE. Στην εικόνα φαίνονται οι γυναίκες της εταιρίας που εργάζονται, ενώ στην λεζάντα της εικόνες που ανέβασε, η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη έγραψε:

"Χρόνια πολλά στις γυναίκες όλου του κόσμου. Χρόνια Πολλά σ' εκείνες που με τις πράξεις τους εμπνέουν καθημερινά. Χρόνια πολλά σ' εκείνες που παλεύουν για να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα!" Δείτε και το συγκλονιστικό μήνυμα που είχε αφήσει η Μαρέβα Μητσοτάκη για τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ. Έτσι είπε "αντίο.

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, για την οποία η Μαρέβα Μητσοτάκη έστειλε τις ευχές της στις γυναίκες όλου του κόσμου!

Ενώ η πρώτη τήρηση της Ημέρας της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στη Νέα Υόρκη, η 8η Μαρτίου προτάθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών του 1910 ώστε να καθιερωθεί μια «Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας» όπως αναφέρει η wikipedia.

Αφού οι γυναίκες κέρδισαν το δικαίωμα ψήφου στη Σοβιετική Ρωσία το 1917, η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε ως εθνική αργία εκεί. Την εποχή εκείνη εορταζόταν κατά κύριο λόγο από το σοσιαλιστικό κίνημα και τις κομμουνιστικές χώρες μέχρι την υιοθέτησή της το 1975 από τα Ηνωμένα Έθνη.

Η πρώτη τήρηση της "Ημέρας της Γυναίκας", ονομαζόταν «Εθνική Ημέρα της Γυναίκας» και πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1909 στη Νέα Υόρκη, όπου διοργανώθηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αμερικής κατόπιν εισήγησης της Τερέζα Μαλκίελ.

Αν και υπήρξαν ισχυρισμοί ότι η μέρα γιόρταζε την διαμαρτυρία των εργατριών στην κατασκευή ενδυμάτων στην Νέα Υόρκη στις 8 Μαρτίου του 1857, οι ερευνητές τους καταρρίπτουν ως μύθο.

Στις 19 Αυγούστου 1910 διοργανώθηκε Διεθνής Διάσκεψη Γυναικών ως πρόδρομος της γενικής συνάντησής της Δεύτερης Διεθνούς Σοσιαλιστικής Κοινότητας στη Κοπεγχάγη της Δανίας.

Εμπνευσμένη εν μέρει από τους Αμερικανούς σοσιαλιστές, η Γερμανίδα Σοσιαλίστρια Λουίζε Τσίτς πρότεινε την καθιέρωση μιας ετήσιας Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας και υποστηρίχθηκε από τη συνάδελφο σοσιαλίστρια και αργότερα κομμουνίστρια ηγέτιδα Κλάρα Τσέτκιν, υποστηριζόμενη από την Κέιτ Ντούκε χωρίς όμως να καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.