Σοκ! Έκλεψαν το μπουζούκι του Χρήστου Νικολόπουλου - Συγκινούν τα λόγια του

Ποια η δημόσια έκκλησή του;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σοκ! Έκλεψαν το μπουζούκι του Χρήστου Νικολόπουλου - Συγκινούν τα λόγια του

Το μπουζούκι του Χρήστου Νικολόπουλο έκλεψαν άγνωστοι από το 'Περιβόλι του Ουρανού", όπου και εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα ο γνωστός μουσικός, με αφορμή το δυσάρεστο περιστατικό έκανε και μια δημόσια έκκληση. Τι ανέφερε ο ίδιος;

"Φτερά" έκανε το μπουζούκι του Χρήστου Νικολόπουλου, μέσα από το καμαρίνι του στο "Περιβόλι του Ουρανού", όπου την Κυριακή τα ξημερώματα σημειώθηκε ληστεία, σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει το zougla,gr.

O ίδιος μάλιστα μίλησε στο συγκεκριμένο μέσο για το περιστατικό λέγοντας χαρακτηριστρικά:

"Είναι ένα ιστορικό όργανο κατασκευής του Παναγιώτη Βάρλα. Με αυτό το όργανο έδωσα τη ψυχή μου παίζοντας, πολλά χρόνια, σε πολύ μεγάλες επιτυχίες, δικές μου αλλά και άλλων δημιουργών. Κάποια από τα τραγούδια που έχω γράψει με αυτό το μπουζούκι είναι το “Στων αγγέλων τα μπουζούκια”, το “Ξένος για σένανε”, το “Με τα φώτα νυσταγμένα (Νταλίκες)”, ενώ με αυτό έχω παίξει και στο τραγούδι “Δεν λες κουβέντα” του Δήμου Μούτση, κ.α. Με την κλοπή αυτού του οργάνου είναι σαν να έκλεψαν μέρος της ψυχής μου.

Όποιος αντιληφθεί ο,τιδήποτε σχετικά με την κλοπή να βοηθήσει στην επιστροφή του μπουζουκιού της ψυχής μου. Το χαρακτηριστικό του οργάνου είναι, κάτω από την τρύπα μία φιγούρα πεταλούδας".

Να σημειώσουμε ότι ο γνωστός μουσικός είχε πέσει και πάλι θύμα παρόμοιας κλοπής πριν από μερικά χρόνια, όταν άγνωστοι είχαν μπει στο εξοχικό του σπίτι, παίρνοντας από αυτό επίσης ένα μπουζόυκι. Να πούμε ότι την Κυριακή είχαμε άλλη μια κλοπή καθώς έκλεψαν το αμάξι της Δήμητρας Αλεξανδράκη. Τι συνέβη;

Ποιος είναι ο Χρήστος Νικολόπουλος που μας συγκίνησε με τα όσα είπε για το μπουζούκι του που εκλάπη μέσα από το καμαρίνι του;

Ο Χρήστος Νικολόπουλος (Νησελούδι Ημαθίας, 11 Ιουλίου 1947) είναι Έλληνας συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού. Το έργο του εστιάζεται στο λαϊκό τραγούδι έχοντας εμφανή στοιχεία και από την παραδοσιακή μουσική. Συνέθεσε πολλά μουσικά έργα.

Οι γνωστοί δίσκοι του είναι πάρα πολλοί (αναφέρεται εκτεταμένη αναφορά στην ενδεικτική του δισκογραφία) και μερικά από τα πλέον γνωστά τραγούδια τα:

«Νυχτερίδες και αράχνες» (1968), «Απόψε σ' έχω στην αγκαλιά μου» (1968), «Αγριολούλουδο» (1972), «Νύχτα στάσου» (1975), «Υπάρχω» (1975), «Στο σταυροδρόμι» (1977), «Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει», «Παίξε Χρήστο επειγόντως», «Οι νταλίκες», «Όλοι δικοί μας ήμαστε», «Ο Σαλονικιός», «Αγάπη όλο ζήλια», «Το βραδάκι», «Συλλαβιστά - ­Ψιθυριστά», «Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς», «Η Νύχτα θέλει έρωτα», «Όλες του κόσμου οι Κυριακές» κ.α.