Κορωνοϊός: Δεν θα πιστεύετε πόσο κοστίζει η εξέταση στα ιδιωτικά θεραπευτήρια!

Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν πολλά!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Δεν θα πιστεύετε πόσο κοστίζει η εξέταση στα ιδιωτικά θεραπευτήρια!

Τσουχτερή είναι η τιμή της εξέτασης για τον κορωνοϊό. Δεν θα πιστεύετε τι καλείται να πληρώσει κάποιος που θα θελήσει αν την κάνει σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Δείτε τι αναφέρει σε ανάρτησή του ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Ειδικότερα ο κ. Παναγιώτης Παπανικολάου έκανε μια ανάρτηση στο Twitter λέγοντας ότι η εξέταση κοστίζει 140 ευρώ σε μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο της χώρας! Οι πολίτες καλούνται να πληρώνουν τεστ τόσο για τον φονικό ιό, όσο και για γρίπη και για ιατρική επίσκεψη.

Ο νευροχειρούργος έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter:

"140 ευρώπουλα το τεστ για SARS-CoV-2 σε μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας. Γιατί το Ελεύθερο Χέρι της Αγοράς σε κάθε κρίση βλέπει και μια επιχειρηματική ευκαιρία".

Να πούμε ότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες με τον κορωνοϊό με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εκδίδει έκτακτη ανακοίνωση. Τον ανέδειξε σε πανδημία!

Η εξέταση για τον κορωνοϊό κοστίζει ακριβά στα ιδιωτικά θεραπευτήρια, ωστόσο πότε αναμένεται να έχουμε το εμβόλιο;

Οι πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με το πότε θα κυκλοφορήσει για το ευρύ κοινό το πολυπόθητο εμβόλιο για τον Κορωνοϊό έγιναν, λύνοντας την απορία πολλών που έχουν ανησυχήσει λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού.

Μία απορία, που εύλογα έχουν πολλοί, είναι το πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ο οποίος σαρώνει όλο τον πλανήτη.

Ο λόγος, πάντως, που οι επιστήμονες βρίσκονται σε αναστάτωση δεν έχουν να κάνουν με τα συμπτώματα του κορωνοϊού. Η πλειονότητα του κόσμου που θα νοσήσει θα έχει συμπτώματα μιας απλής γρίπης.

Το άγχος όλων είναι να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού για να αντέξουν τα συστήματα υγείας και να μην γονατίσουν αν πέσουν εκατοντάδες κρούσματα μαζί. Και φυσικά για να προστατευτούν οι ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο.

Οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν ότι πράγματι τους καλοκαιρινούς μήνες θα υπάρχει μια ύφεση, όμως τον ερχόμενο χειμώνα ο ιός θα επανέλθει. Γι’ αυτό και γίνεται πραγματικά αγώνας δρόμου για το εμβόλιο.

Πηγή: Athensmagazine.gr