Eurovision: Στον "άερα" ο διαγωνισμός - Θα γίνει χωρίς κοινό;

O Κορωνοϊός έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Eurovision: Στον

Στον "αέρα" βρίσκεται ο διαγωνισμός της Eurovision, καθώς τα τελευταία νέα θέλουν να εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει χωρίς κοινό, εξαιτίας του Κορωνοϊού που έχει πλέον ανακηρυχτεί σε παγκόσμια πανδημία.

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision προσελκύει δεκάδες χιλιάδες θεατές από κάθε γωνιά της Ευρώπης και του κόσμου. Όπως όμως αναφέρουν τα νέα δεδομένα και την απειλή του κορωνοϊού μια τέτοια συγκέντρωση ανθρώπων σε μια πόλη που ήδη μετράει τον πρώτο νεκρό από τον ιό έχει δημιουργήσει πολλούς προβληματισμούς όχι μόνο τους διοργανωτές του διαγωνισμού, αλλά και τις αρχές της πόλης.

Στόχος τους είναι να διασφαλίσουν τη διεξαγωγή της μουσικής εκδήλωσης, ωστόσο το σενάριο να διεξαχθεί ο διαγωνισμός κεκλεισμένων των θυρών είναι έντονο με τους ιθύνοντες να κάνουν ανακοινώσεις.

«Είναι πολύ νωρίς να σχολιάσουμε τα πιθανά σενάρια, καθώς εξαρτώνται από τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα. Ο στόχος μας παραμένει να οργανώσουμε έναν αξέχαστο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision», ανέφερε το NPO, όπως μεταδίδει το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Αν ωστόσο, διεξαχθεί κανονικά, Σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε για τον διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, σε ποια θέση του ημιτελικού θα δούμε την Ελλάδα;

Θα αναβληθεί η Eurovision 2020 λόγω κορωνοϊού; Τι υποστηρίζει βιολόγος;

Τι θα γίνει με την Eurovision 2020 μετά την ραγδαία εξέλιξη του φονικού κορωνοϊού και στην Ευρώπη; Τι υποστηρίζει ο βιολόγος Ab Osterhaus; Θα αναβληθεί ο μουσικός διαγωνισμός που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο Ρότερνταμ;

Ο ίδιος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μην γίνει ο διαγωνισμός εάν ο ιός εξαπλωθεί περαιτέρω στην Ευρώπη. Οι θάνατοι καθημερινά αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς. Πολλά σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ έχει «χτυπηθεί» και η οικονομία των χωρών.

«Εάν η εξάπλωση του Κοροναϊού δεν είναι υπό έλεγχο μέσα σε λίγους μήνες, δεν είναι συνετό να φέρνουμε μαζί τόσους ανθρώπους από όλο τον κόσμο στο Ρότερνταμ. Πρέπει να λάβετε υπόψη το σενάριο ότι γεγονότα όπως ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision δεν μπορούν να γίνουν, αλλά αυτό εξαρτάται από το πώς αναπτύσσεται ο ιός την επόμενη περίοδο», δήλωσε ο Osterhaus, ο οποίος εργάστηκε για χρόνια στο RIVM και στο Erasmus MC και ασχολείται με την πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών που περνούν από τα ζώα στον άνθρωπο.