"Βλέπουν τα σχιστά μου μάτια και φοβούνται για τον κορωνοϊό! Με κατεβάζουν κι από τα ταξί"

Πρώην παίκτης του X-Factor καταγγέλλει! Αποκλειστικό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα

Μια απίστευτη και αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε ο πρώην παίκτης του Xfactor στο περιοδικό You και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον ρατσισμό που βιώνει επειδή είναι από τις Φιλιππίνες αναφέροντας συγκεκριμένα πως επειδή βλέπουν τα σχιστά του μάτια τον φοβούνται και τον κατεβάζουν μέχρι κι από τα ταξί.

Έκανε ποδαρικό στις οντισιόν του «X-Factor» όπου κατέκτησε την τρίτη θέση με τους AC Squared, αλλά από την πρώτη στιγμή που τον είδε ο αυστηρός Μιχάλης Τσαουσόπουλος αναγνώρισε το ταλέντο του... Πριν ακόμα κλείσει τα 18 μετράει ήδη δύο δισκογραφικές δουλειές, παράλληλα συμμετέχει στην παράσταση «Hairspray» και δείχνει πανέτοιμος να διεκδικήσει τα όνειρά του. Ο Anthony Carbonel συστήνεται στο YOU και περιγράφει μεταξύ άλλων τα εμπόδια που μπήκαν στον δρόμο του από το bullying που δέχτηκε και δέχεται μέχρι τις μέρες μας για την καταγωγή του...

Από τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ για το περιοδικό You

Σε είδαμε πρώτη φορά στο «Music School» όταν ήσουν μόλις 12 χρόνων. Πώς προέκυψε αυτή η συμμετοχή;

Δεν θυμάμαι ακριβώς, νομίζω πως είχα δει τη διαφήμιση στην τηλεόραση και είπα «γιατί όχι». Ήθελα να πάω, αλλά οι γονείς μου δεν ήταν θετικοί, φοβόντουσαν τα αρνητικά σχόλια επειδή είμαι ξένος και ήθελαν να με προστατέψουν. Τελικά, όμως, με τη βοήθειά τους και με τη βοήθεια της παραγωγής όλα πήγαν καλά.

Έχεις βιώσει περιστατικά ρατσισμού, για να χρειαστεί να σε προστατέψουν;

κορωνοϊός

«Με κατεβάζουν από τα ταξί επειδή φοβούνται για τον κορωνοϊό»

Σίγουρα, μου έλεγαν για τα σχιστά μου μάτια επειδή ήμουν διαφορετικός εμφανισιακά και μου φώναζαν «πήγαινε στη χώρα σου, στην Κίνα». Όταν ήμουν παιδί τα έπαιρνα σοβαρά, ένιωθα άσχημα, θύμωνα, τώρα όμως δεν με πειράζει, γελάω κιόλας. Ακόμα με κοιτάνε λίγο περίεργα στον δρόμο και επειδή φοβούνται για τον κορωνοϊό - δείτε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τον κορωνοϊό - με κατεβάζουν από τα ταξί ή απομακρύνονται όταν με βλέπουν στο μετρό, στο λεωφορείο και γενικά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Έχεις οικογένεια στις Φιλιππίνες;

Μένουν εκεί ο παππούς μου και η γιαγιά μου. Αν και είναι κοντά στην Κίνα, ξέρω ότι είναι καλά και ευτυχώς εκεί δεν υπάρχουν πολλά κρούσματα. Πηγαίνω συχνά, ειδικά τα καλοκαίρια, και έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από τις Φιλιππίνες. Μου αρέσει η απλότητα του κόσμου, το πράσινο και οι παραλίες.

Αλήθεια, πώς ισορροπείς ανάμεσα στο θέατρο, στο σχολείο και πιο πριν στο «X-Factor»;

Τα έκανα όλα μαζί και ήταν πολύ αγχωτικό αν θα προλάβω. Ευτυχώς με υποστηρίζουν στο σχολείο μου και δείχνουν κατανόηση, ειδικά η διευθύντριά μου. Βρήκα την ισορροπία μου, αλλά έχασα τον ύπνο μου, είχα συνέχεια τα βιβλία μου στο αυτοκίνητο και μέσα στο στούντιο του «X-Factor».

Εκτός από τη σωματική κούραση, υπήρχε και ψυχική κούραση;

Είχα πολύ άγχος, πάθαινα κάποιες φορές κρίσεις πανικού. Εκείνη τη στιγμή πάλι το αντιμετώπιζα με τη μουσική, έβαζα ακουστικά και άκουγα Μότσαρτ.

Μετά το «X-Factor» σού έγιναν προτάσεις για δουλειά;

Μου πρότειναν να κάνω διαφημιστικά, αλλά δεν δέχτηκα γιατί με το θέατρο και το σχολείο δεν θα προλάβαινα να κάνω γυρίσματα. Κάνω τώρα το πρώτο μου δισκογραφικό βήμα, συνεργάζομαι με τον Αργύρη Ναστόπουλο και θα κυκλοφορήσουμε δύο singles.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Αργύρη Ναστόπουλο (που ήταν παλαιότερα στο συγκρότημα Οne);

Ξαφνικά μετά την αποχώρησή μου από το «X-Factor», μου έστειλε ένα μήνυμα στο Instagram ότι θα ήθελε ένα ραντεβού μαζί μου για να μιλήσουμε επαγγελματικά για κάτι που έχει σκεφτεί πάνω στο τραγούδι. Χάρηκα πολύ, γιατί ήξερα την πορεία του με τους One και πόσο δημιουργικός και εργατικός είναι σε ό,τι κάνει. Βρεθήκαμε στο studio που έχει, άκουσα προσεκτικά την πρότασή του και με χαρά τη δέχτηκα, αφού άκουσα τα τραγούδια που μου πρότεινε: «Η Καινούργια μου Ζωή» και «Tell me». Υπέγραψα στη δισκογραφική του εταιρεία Celestial Keys Records και όλα όσα ονειρευόμουν πήραν μπρος και σιγά σιγά γίνονται πραγματικότητα. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Ωστόσο, μπορεί ο συγκεκριμένος παίκτης να βιώνει ρατσισμό για τον κορωνοϊό χωρίς να υπάρχει λόγο, αλλά μια πασίγνωστη celebrity κόλλησε τον ιό κι έχει προκληθεί πανικός! Δείτε εδώ ποια!