Στέφανος Τσιτσιπάς: Με αυτό το βίντεο θέλησε να μιλήσει για τον κορωνοϊό

Ποιο το μήνυμά του;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Στέφανος Τσιτσιπάς: Με αυτό το βίντεο θέλησε να μιλήσει για τον κορωνοϊό

Διάσημοι απ΄όλο τον κόσμο στέλνουν μηνύματα για τον κροωνοίό, καθώς σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, οι οδηγίες που έρχονται από τις Αρχές και τις κυβερνήσεις είναι να μείνουμε στο σπίτι. Έτσι και ο Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς, που θέλησε με ένα βίντεο να πει μερικές κουβέντες για τον ιο.

Ειδικότερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβασε στο Instagram ένα βίντεο (με ελληνικούς υπότιτλους) που μιλά για τον κορωνοϊό. Το μήνυμά του αν προστατέψουμε τους γύρω και κυρίως τους πιο ευάλωτους.

“Προφυλάξεις από τον Κορονοϊό. Μην το παίρνετε ελαφριά. Ο κορονοϊός μας αφορά όλους και πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε τη διασπορά του. Να προστατευτούμε εμείς, αλλά και να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους.” έγραψε ο Έλληνας τενίστας στην λεζάντα του βίντεο που ανέβασε στο Instagram. Να πούμε ότι νέα ανάρτηση για τον κορωνοίό έκανε και ο Τομ Χανκς, που είναι σε καραντίνα, καθώς βρέθηκε θετικός. Τι ανέφερε;

Δείτε και την ανάρτησή του Τσιτσιπά

Με αφορμή τον Στέφανο Τσιτσιπά που μίλησε για τον κορωνοϊό, μέσα από το βίντεο, ας δούμε και την ανάρτηση νοσοκόμου από την Ιταλία

Ένας Ιταλός νοσοκόμος θέλησε να μοιραστεί την εμπειρία του να δουλεύεις σε ιταλικό νοσοκομείο εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μιλάει γι'αυτό και γίνεται viral.

Ο Αλμπέρτο Παρατσόλι δουλεύει στο Humanitas Research Hospital του Μιλάνου, καθημερινά βοηθά όσους νοσούν από τον ιό. Αποφάσισε λοιπόν να πει μερικά πράγματα και να ξεκαρίσει τι συμβαίνει.

"Θα ήθελα να σταθείτε λίγο στο τι σημαίνει να δουλεύεις σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας COVID με αίθουσα απομόνωσης (όπου αποφεύγεται η εξάπλωση των ιών εκτός αυτών) και σε πρώτες βοήθειες, οι οποίες έχουν στηθεί σε σκηνές σε εξωτερικό χώρο, για να υποδεχτούμε όσο γίνεται περισσότερα θετικά κρούσματα γίνεται.

Τι σημαίνει να δουλεύεις σε βάρδιες, χωρίς να μπορείς να πιεις νερό, να φας ή να ικανοποιήσεις την ανάγκη σου να πας τουαλέτα, γιατί ο εξοπλισμός τελειώνει και δεν έχεις την πολυτέλεια να χαραμίζεις μάσκες, αδιάβροχες ολόσωμες φόρμες κ.ά....

Τι σημαίνει, στο διάστημα μιας εβδομάδας, από εκεί που περνούσες μια “φυσιολογική ζωή” στο νοσοκομείο, να χρειαστεί να δημιουργείς νέα σημεία εντατικής θεραπείας σε ασυνήθιστα μέρη» γράφει ο νοσοκόμος, συγκλονίζοντας το Facebook.

«Τι σημαίνει να μπαίνεις για δουλειά και να βγαίνεις με αγνώριστο πρόσωπο από τα σημάδια, γιατί θέλουμε μεν να βοηθήσουμε τους άλλους, αλλά να το κάνουμε με ασφάλεια…

Εμείς οι νοσοκόμοι και ιατροί (και να μην ξεχνάμε και όλο το υπόλοιπο προσωπικό που έχει γίνει “κομμάτια” για εμάς τους Ιταλούς) αυτήν την περίοδο ας μη βγούμε για απεριτίφ, ας μη βγούμε το βράδυ με φίλους… Θα το θέλαμε, αλλά περιοριζόμαστε μεταξύ δουλειάς και σπιτιού -σπιτιού και δουλειάς, ώστε να δώσουμε σε εμάς/εσάς τη μέγιστη δυνατή βοήθεια.

Σίγουρα δε ζητάμε ελεημοσύνη και συμπόνια αλλά λίγη εξυπνάδα και κατανόηση.

Το να μένεις σπίτι σου είναι πράξη που οφείλεις στην κοινωνία… στην Ιταλία…

Το να μένεις σπίτι θα εμποδίσει την κατάρρευση του συστήματος υγείας, που πολλές χώρες ονειρεύονται να έχουν και μέσα σε μιάμιση εβδομάδα κατάφερε να αναχαιτίσει αυτήν την πανδημία (για λίγο ακόμα -σας το εγγυώμαι)…

Το να μένεις σπίτι θα επιτρέπει στα νοσοκομεία να δέχονται όλους όσους νοσούν στις μονάδες εντατικής θεραπείες (ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο πολλοί ανόητοι ακόμα δεν κατανοούν) αντί να κάνουν, δυστυχώς, επιλογή, με βάση την πιθανότητα επιβίωσης».