Ολυμπιακή Φλόγα: Το «This is Sparta» του Τζέραρντ Μπάτλερ που τρέλανε το κοινό

Αμέσως μετά διακόπηκε η λαμπαδηδρομία

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ολυμπιακή Φλόγα: Το «This is Sparta» του Τζέραρντ Μπάτλερ που τρέλανε το κοινό

Τρέλανε για ακόμη μία φορά το κοινό ο Τζέραρντ Μπάτλερ, μιας και σήμερα βρέθηκε στην Σπάρτη για την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας. Ο ηθοποιός φώναξε το θρυλικό του «This is Sparta» και έκλεψε τις εντυπώσεις από το κοινό.

Ο θρυλικός ηθοποιός του Χόλιγουντ Τζέραρντ Μπάτλερ, που ενσάρκωσε το βασιλιά Λεωνίδα στην ταινία «300», έτρεξε από τον Μυστρά μέχρι τη Σπάρτη με την Ολυμπιακή Φλόγα, ως λαμπαδηδρόμος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020.

Δείτε εδώ εικόνες από την έξοδο του Τζέραρντ Μπάτλερ στο κέντρο της Αθήνας.

Ο γνωστός ηθοποιός μάλιστα άναψε το βωμό, φωνάζοντας τη διάσημη κραυγή του ως «Λεωνίδας» από την ταινία «300»: «This is Sparta». Γύρω από τον Τζέραλντ Μπάτλερ συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, ενώ τα μέτρα ασφαλείας για τον διάσημο ηθοποιό ήταν δρακόντεια. Σημειώνεται ότι εκτός από τον Τζέραλντ Μπάτλερ, ως λαμπαδηδρόμος έτρεξε και ο Μπίλι Ζέιν.

Ωστόσο, η μεγάλη προσέλευση κοινού στην ειδική τελετή υποδοχής της στη Σπάρτη θορύβησε τους αρμόδιους φορείς, με αποτέλεσμα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και τη ΔΟΕ, να αποφασίσει τη ματαίωση του υπολοίπου προγράμματος.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η παράδοση της Φλόγας στους Ιάπωνες διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» θα γίνει κανονικά στην Πέμπτη 19/3 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού.

Πηγή: iefimerida.gr

Αυτή ήταν η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας!

H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανηλλειμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού».