Ο κορωνοϊός «χτύπησε» τη βασιλική οικογένεια - Αυτό το μέλος είναι θετικό στον ιό

Έχει ήδη μπει σε καραντίνα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ο κορωνοϊός «χτύπησε» τη βασιλική οικογένεια - Αυτό το μέλος είναι θετικό στον ιό

Ο κορωνοϊός φαίνεται πως δεν άφησε αλώβητη ούτε την βασιλική οικογένεια, μιας και πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστή η είδηση πως ένα μέλος της διαγνώστηκε θετικό στον ιό και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καραντίνα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μιας και το κρούσμα διαγνώσθηκε έγκαιρα, και έχει ήδη απομονωθεί.

Ο λόγος για τον Καρλ φον Χάμπσμπουργκ, Αρχιδούκα της Αυστρίας που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και έχει ήδη μπει σε καραντίνα.

Ο 59χρονος είναι εγγονός του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας, Καρόλου Α' και επιβεβαίωσε το ότι είναι θετικός στον ιό σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αυστριακό κανάλι, αναφέροντας πως εμφάνισε συμπτώματα την προηγούμενη εβδομάδα.

Ωστόσο επέμεινε πως είναι εντάξει και χαρακτήρισε τον ιό «ενοχλητικό» συμπληρώνοντας: «Δεν είναι και πανούκλα...».

«Εγώ νόμιζα πως ήταν απλά μία γρίπη. Όταν με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος μου και μου είπε πως είναι θετικός στον ιό, έκανα κι εγώ το τεστ» εξήγησε.

Περιγράφοντας τα συμπτώματά του, ανέφερε πως είχε βήχα πονοκέφαλο και λίγο πυρετό ενώ δεν παρέλειψε να επαινέσει και τις αυστριακές αρχές για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα του.

Αρχιδούκας της Αυστρίας

Η Βασίλισσα Ελισάβετ από τη μεριά της έχει ήδη προφυλαχθεί μακριά από το Buckingham

Η ηγεμόνας της Αγγλίας δε θέλησε να ρισκάρει την υγείας της, μιας και βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία, και έτσι πήρε την απόφαση να απομονωθεί σε ένα από τα εξοχικά της μέχρις ότου περάσει η έξαρση του κορωνοϊού.

Ενώ η αρχική απόφαση ήταν να μείνει κλεισμένη στο Buckingham ακυρώνοντας όλες τις δημόσιες εμφανίσεις της, η Βασίλισσα Ελισάβετ το μετάνιωσε και απομακρύνθηκε από όλους προκειμένου να μη θέσει σε κίνδυνο την ευαίσθητη λόγω ηλικίας υγεία της.