Την απαγόρευση εισόδου στην Σκιάθο ζητά ο δήμαρχος του νησιού

Τι είπε ο ίδιος;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Την απαγόρευση εισόδου στην Σκιάθο ζητά ο δήμαρχος του νησιού

Την απαγόρευση εισόδου στο νησί ζητά ο δήμαρχος της Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, λόγω των εξελίξεων με τον κορωνοϊό. Τι ακριβώς συμβαίνει στο νησί και τι ζήτησε ο ίδιος με επιστολή του προς το υπουργείο;

Ειδικότερα ο κ. Τζούμας απέστειλε επιστολή προς την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων με την οποία ζητά την απαγόρευση μετακινήσεων προς το νησί, για όσο διάστημα είναι σε ισχύ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

"Στην απευκταία περίπτωση που εισαχθεί ένα κρούσμα στο νησί δεν έχουμε την υποδομή να το περιθάλψουμε. Τα νησιά έχουν τρομερό πρόβλημα σε αυτή την κατεύθυνση. Φοβόμαστε για την υγεία των 5000 μόνιμων κατοίκων. Συνιστούμε σε όλους να μένουν στα σπίτια τους, αλλά υπάρχει κίνδυνος να έχουμε εισαγόμενο κρούσμα με επισκέπτη. Γι΄αυτό ζητάμε να απαγορευτούν οι μετακινήσεις προς το νησί, τόσο ακτοπλοϊκώς, όσο και αεροπορικώς" δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού μιλώντας στο ethnos.gr.

"Εξαιρούμε την μεταφορά προϊόντων και την μετακίνηση για επείγουσα ανάγκη, όπως λόγου χάρη για θέματα υγείας, την οποία όμως και θα κρίνει μια ειδική ομάδα εργασίας" είπε ακόμα μιλώντας στο ίδιο Μέσο.

Θοδωρής Τζούμας δήμαρχος Σκιάθου

"Λαμβάνοντας υπόψη την αδυναμία λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο διάδοσης του ιού από την υποστελέχωση και υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας και των συνεπειών που θα επιφέρει τόσο στην υγεία των πολιτών, όσο και στην οικονομική ζωή του νησιού, το παραπάνω μέτρο είναι επιβεβλημένο" αναφέρεται στην επιστολή του δημάρχου, ο οποίος θα επικοινωνήσει σήμερα και τηλεφωνικά με την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων.

Να σημειώσουμε ότι στην Κίνα έχουμε θετικές εξελίξεις καθώς ξεκινούν κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο. Δείτε πότε αρχίζουν.

Πριν τον δήμαρχο Σκιάθου που ζήτησε απαγόρευση εισόδου είχαμε και μια καταγγελία από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ

Συγκεκριμένα ο Μιχάλης Γιαννάκος μίλησε για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας, που είτε νοσεί, είτε εργάζεται σε «τοξικά» περιβάλλοντα θέτοντας σε κίνδυνο ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες με τα διάσπαρτα κρούσματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, που μίλησε στο Open TV, ο Άγιος Σάββας έχει πέντε κρούσματα, σε εργαζόμενους που συναναστρέφονται με καρκινοπαθείς στον μαστογράφο. Το ίδιο συνέβη και στον Ερυθρό στον τμήμα του μαγνητικού τομογράφου, όπου υπάρχουν 20 κρούσματα, ενώ 21 προέκυψαν χθες στην κλινική ΩΡΛ του Ιπποκράτειου.

Συνεχίζοντας ο Γιαννάκος μίλησε και για τα νοσοκομεία της Περιφέρειας, και συγκεκριμένα για καρδιολόγο και μία νοσηλεύτρια στα ΤΕΠ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ στο Νοσοκομείο Καστοριάς 9 άτομα του προσωπικού νοσούν κι εν δυνάμει νοσούν όλοι και υπάρχει τεράστιος κίνδυνος.

Ο ΕΟΔΥ έχει αποφασίσει να τίθενται σε επταήμερη καραντίνα οι εργαζόμενοι στην Υγεία και σύμφωνα με τον Γιαννάκο είναι πολύ επικίνδυνο, ενώ χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση να ανακληθούν οι άδειες, «γιατί είμαστε όλοι εκεί χωρίς λόγο και θα εκτεθούμε στον κίνδυνο κι όταν χρειάζεται δεν θα είμαστε εκεί».

Εκεί που εργάζομαι στο Δρομοκαΐτειο δεν έχουμε καμία μάσκα κι αποφασίσαμε να φτιάξουμε μόνοι μας.