Άγριες Μέλισσες: Η σεναριογράφος της σειράς, Μελίνα Τσαμπάνη μιλά για όλα!

Τι είπε για τη σειρά αλλά και για την ζωή της;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Άγριες Μέλισσες: Η σεναριογράφος της σειράς, Μελίνα Τσαμπάνη μιλά για όλα!

Για τις 'Άγριες Μέλισσες" μίλησε η σεναριογράφος της επιτυχημένης σειράς του ANT1, Μελίνα Τσαμπάνη η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους δυναμικούς χαρακτήρες που επιλέγει, αλλά και στην προσωπική της ζωή. Πώς συνδυάζει τον γάμο μαζί με την δουλειά και ποια αυτά που είπε για την επιτυχία που έχει κάνει το συγκεκριμένο σίριαλ;

Ειδικότερα η Μελίνα Τσαμπάνη έγινε εξώφυλλο για το περιοδικό Glow του Απριλίου και μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν στο Διαφάνι αλλά και γενικά στη σειρά.

"∆εν ξέρω αν µπορώ να το χαρακτηρίσω στάση ζωής, γιατί πριν τις «Άγριες Μέλισσες» δεν ήταν κάτι που µε απασχολούσε, αφού δεν υπήρχε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα Μέσα για να δώσω κάποια συνέντευξη. Από εκεί και πέρα, σίγουρα δεν είµαι εξοικειωµένη µε τη δηµοσιότητα και δεν ξέρω αν θα είµαι και ποτέ. Θέλω να έχω να πω κάτι στις συνεντεύξεις, γι’ αυτό και δε θέλω να δίνω πολλές" είπε μεταξύ άλλων η σεναριογράφος ερωτώμενη για την επιτυχία της σειράς, αλλά και το χαμηλό προφίλ που κρατά η ίδια.

Πέρα από τις «Άγριες Μέλισσες», στο παρελθόν έχετε εµπλακεί σεναριακά και σε άλλες γνωστές σειρές. Που αποδίδετε ωστόσο τη σαρωτική επιτυχία της φετινής σας δουλειάς;

"Η ανταπόκριση που έχει η φετινή δουλειά, αλλά και κάθε δουλειά στην τηλεόραση, πιστεύω ότι οφείλεται σε µια σειρά από παράγοντες. Στην ιστορία που θέλεις να πεις, στους συντελεστές που αναλαµβάνουν να κάνουν το κείµενο εικόνα, στον χρόνο που προβάλλεται η δουλειά, στον ανταγωνισµό και όχι µόνο. Στις «Άγριες Μέλισσες» από την ώρα που στήθηκε το project και αρχίσαµε να δουλεύουµε όλοι µαζί, νιώσαµε πως ήµασταν σε σωστό δρόµο. Η αποδοχή της µεγάλης προσπάθειας που κάναµε είναι και η καλύτερη ανταµοιβή".

Τι είπε για τους ήρωες της σειράς 'Άγριες Μέλισσες η σεναριογράφος Μελίνα Τσαμπάνη;

"Όλοι οι ήρωες -και όχι µόνο οι τρεις ηρωίδες- σκιαγραφούνται µε σκοπό να εξυπηρετήσουν καλύτερα την ιστορία που επιλέγεις να πεις. Οι χαρακτήρες πρέπει να είναι ξεκάθαροι, ανάγλυφοι, αλλά πρέπει να είναι και πολυεπίπεδοι. Από την ώρα που δηµιουργείται το αρχικό τους προφίλ, µετά ξεκινούν την πορεία τους κι αυτή η πορεία γίνεται ο οδηγός για την εξέλιξή τους. Αν πάρουµε ως δεδοµένο ότι κανένας δεν είναι αµιγώς καλός ή κακός και τα πάντα εξαρτώνται από τις συνθήκες και τα γεγονότα που έχουν ν’ αντιµετωπίσουν, πρέπει κάθε φορά να µπαίνεις στα παπούτσια του κάθε ήρωα και να φανταστείς πώς θα έπραττε και τι θα έλεγε" είπε ακόμα όταν την ρώτησαν για τους ήρωες της σειράς και για το γιατί επιλέγει δυναμικές γυναίκες.

Ακόμα απάντησε και στην ερώτηση για το περίφημο Διαφάνι με την ίδια να λέει χαρακτηριστικά:

"Η εποχή και το set up της επαρχίας καταρχάς εξυπηρετούσε απόλυτα την ιστορία που θέλαµε να ειπωθεί. Οι τρεις αδερφές µόνες τους σε µια ανδροκρατούµενη κοινωνία, στην οποία, όµως, να υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις χειραφέτησης. Στην κλειστή κοινωνία ενός χωριού τονίζονται, επίσης, καλύτερα τα δράµατα και τα διλήµµατα των ηρώων κι αυτό ήταν το ζητούµενο. Προσωπικά, βρίσκω πολύ γοητευτική κι ενδιαφέρουσα κι αυτήν την περίοδο και τη ζωή στην ελληνική επαρχία αυτής της δεκαετίας". Και αφού μιλήσαμε για το Διαφάνι δείτε πώς θα ήταν σε περίοδο.. καραντίνας! Το βίντεο που ανέβασαν ηθοποιοί της σειράς!

Η ίδια μίλησε δε και για την προσωπική της ζωή, καθώς με τον άντρα της δουλεύουν μαζί. Να τα όσα είπε:

"Λειτουργεί άψογα, γι’ αυτό και συνεχίζει εδώ και 20 χρόνια. Είναι δύσκολο να βρεις έναν άνθρωπο µε τον οποίο µπορείς να γράφεις και να µοιράζεσαι όλες τις αγωνίες, τα ερωτήµατα, τις σκέψεις σου. Οπότε όταν τον βρεις είναι ευλογία. Με τον Πέτρο αλληλοσυµπληρωνόµαστε σε πολλούς τοµείς και στο πώς θα δοµηθεί µια σκηνή, στο συναίσθηµα των ηρώων, στη δράση τους, στο χιούµορ τους. Ακόµα κι όταν κάτι µπορεί να το δούµε από διαφορετική οπτική, αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιµο για να έχεις πιο σφαιρική άποψη και να µην εγκλωβιστείς σ’ έναν τρόπο σκέψης.