Το μήνυμα της Ολυμπίας Χοψονίδου για τον Τσιόρδα: «Συνηδειτοποίησα πως...»

Τι έγραψε;

Το μήνυμα της Ολυμπίας Χοψονίδου για τον Τσιόρδα: «Συνηδειτοποίησα πως...»

Η Ολυμπία Χοψονίδου ανέβασε ένα μήνυμα για τον Σιωτήρη Τσιόρδα λέγοντας πως «συνηδειτοποίησε πως έχουμε και εμείς πλέον τον δικό μας σύγχρονο Παπαφλέσσα» στην σημερινή Ελλάδα.

Η Ολυμπία Χοψονίδου πριν λίγες μέρες αποκάλυψε πως βρίσκεται κλεισμένη στο σπίτι της τους τελευταίους δύο μήνες λόγω τόσο του κορωνοϊού από την στιγμή που κλείστηκαν όλοι μέσα, αλλά και του τοκετού της.

Η ίδια έχει ένα αυξημένο καθημερινό πρόγραμμα, τόσο με το να προσέχει τα μεγαλύτερα παιδιά της, όσο να προσέχει την νεογέννητη μπέμπα της, αλλά και με τις δουλειές που έχει στο σπίτι. Παρόλα αυτά κατάφερε να βρει λίγο χρόνο και να δημοσίευσε λίγα post στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram. Δείτε εδώ και τι αποκάλυψε για την καραντίνα της

Συγκεκριμένα χθες το βράδυ στο Star με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου που είναι την Τετάρτη, έπαιζε η ταινία «Παπαφλέσσας». Η Ολυμπία Χοψονίδου έκανε έναν συνειρμό μάλιστα λέγοντας πως «συνηδειτοποιήσε πως έχουμε και εμείς τον δικό μας σύγχρονο Παπαφλέσσα» αναφερόμενη στον Σωτήρη Τσιόρδα.

Δείτε την ανάρτηση της:

Σωτήρης Τσιόρδας

Ποιος είναι ο Παπαφλέσσας που παρομοιάζει τον Σωτήρη Τσιόρδα η Ολυμπία Χοψονίδου

Γεννήθηκε στην Πολιανή Μεσσηνίας το 1788 και ήταν υστερότοκος γιος, από δεύτερο γάμο, του Δημητρίου Δικαίου, ο οποίος είχε συνολικά 28 παιδιά. Το επίθετο Δικαίος είναι το πραγματικό της εν λόγω οικογένειας και απαντάται ακόμη και σήμερα στο χωριό του την Πολιανή Μεσσηνίας.

«Το δε Φλέσσας ή Φλεσσαίος, εικοτολογείται ως παραφθορά του Εφέσιος ή Εφεσαίος. Τούτου δε ένεκα νομίζουσι τινές ότι οι Φλεσαίοι κατάγονται εκ της Εφέσου», Το κοσμικό όνομά του ήταν Γεώργιος Δικαίος του Δημητρίου. Φοίτησε στη Σχολή Δημητσάνας, την οποία δεν την τελείωσε και μόνασε το 1816 στο μοναστήρι της Παναγιάς της Βελανιδιάς στην Καλαμάτα, όπου πήρε το όνομα Γρηγόριος (παπάς Φλέσσας εξ ού και το Παπαφλέσσας).

Εξαιτίας του επαναστατικού χαρακτήρα του, ήλθε σε σύγκρουση με τον επίσκοπο Μονεμβασιάς, έφυγε από τη μονή του και πήγε σε άλλο μοναστήρι, της Ρεκίτσας.Η νέα σύγκρουσή του με Τούρκο αξιωματούχο για τα περιουσιακά της μονής τον παρώθησε να αφήσει την Πελοπόννησο και να περάσει στη Ζάκυνθο, όπου γνώρισε τον Κολοκοτρώνη και αργότερα πήγε στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί χειροτονήθηκε αρχιμανδρίτης από τον πατριάρχη Γρηγόριο Ε.