Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

"Έσκασαν" αλλαγές στο Mega - Η νέα εκπομπή που θα δούμε απόψε

«Η Αναγέννηση των Ελλήνων»

News 25.03.2020 19:21
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Το Mega διαμορφώνει σιγά σιγά το πρόγραμμά του μετά την ηχηρή επιστροφή του καναλιού στους τηλεοπτικούς μας δέκτες και έτσι σήμερα "έσκασαν" μερικές ακόμα αλλαγές στο πρόγραμμά του. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία νέα εκπομπή που θα δούμε απόψε.

Μία νέα μεγάλη παραγωγή σειράς ιστορικών ντοκιμαντέρ για την Επανάσταση του 1821 έρχεται απόψε, Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020, στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα στο MEGA.

Καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη επέτειο από τα 200 χρόνια της έχει μόλις ξεκινήσει, δεκάδες επιστήμονες διεθνούς κύρους συνθέτουν την πιο τεκμηριωμένη και σε βάθος προσέγγιση του Αγώνα των Ελλήνων για την Ανεξαρτησία στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, ενώ εξαιρετικό οπτικό υλικό βασισμένο στην τέχνη και στις πηγές της εποχής του Αγώνα μας μεταφέρει σε αυτήν όπως ποτέ μέχρι σήμερα, ενώ την ίδια στιγμή πρόκειται να δούμε και μία επιστροφή "βόμβα" στο κανάλι.

Κύριο πυλώνα αυτής της σειράς συνιστά το μοναδικής αξίας Ιστορικό Αρχείο των εφημερίδων “Ελεύθερο Βήμα” – “ΤΟ ΒΗΜΑ” (από το 1922) και “Αθηναϊκά Νέα” – “ΤΑ ΝΕΑ” (από το 1931). Το 2021, στα 200 έτη από την Επανάσταση, “ΤΑ ΝΕΑ” κλείνουν και εκείνα τα δικά τους πρώτα 90 χρόνια, ενώ το 2022 “ΤΟ ΒΗΜΑ” συμπληρώνει την πρώτη του εκατονταετία.

Στο Ιστορικό Αρχείο τους περιλαμβάνονται πλήθος θεμελιακής σημασίας κείμενα για τον Αγώνα του 1821. Μέσα από το άγνωστο αυτό σήμερα υλικό, ιχνηλατούμε το πώς ο ελληνισμός έβλεπε διαχρονικά την επανάστασή, όχι μόνον τώρα, αλλά ήδη εδώ και 100 χρόνια, από την εποχή της πρώτης εκατονταετηρίδας της Επανάστασης. Πρόκειται για υλικό με εξαιρετική ιστορική και όχι μόνον σημασία.

Το σημαντικό εγχείρημα του MEGA

Το MEGA συμβάλλει στην ανάγκη για γνώση της ιστορίας μας την ώρα που την έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ προσεγγίζοντας θεμελιώδη ερωτήματα αλλά και φωτίζοντας πτυχές της Επανάστασης που θα εκπλήξουν: ήδη από το ξεκίνημά της, τον Φεβρουάριο (και όχι, όπως οι πιο πολλοί πιστεύουν, τον Μάρτιο) του 1821…

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

O Μιχάλης Μαρίνος μιλάει για την mega επιστροφή του καναλιού

Ο κορωνοϊός φέρνει τα πάνω κάτω στο Mega - Οι έκτακτες αλλαγές

TAGS
Share