Κορωνοϊός: Πέθανε ο Τέρενς Μακνάλι

Θλίψη για τον συγγραφέα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Πέθανε ο Τέρενς Μακνάλι

Θλίψη προκλήθηκε με την είδηση πως πέθανε ο συγγραφέας Τέρενς Μακνάλι από κορωνοϊό. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών την Τρίτη 24 Μαρτίου στη Σαρασότα της Φλόριντα. Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Ο Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας, πρόσφατα είχε αναρρώσει από μια εκτεταμένη θεραπεία για τον καρκίνο του πνεύμονα και έπασχε από χρόνια αναπνευστικά νοσήματα.

O ίδιος δυστυχώς είχε διαγνωστεί με την επικίνδυνη ασθένεια που του πήρε στο τέλος την ζωή, βυθίζοντας σε θλίψη τόσο συγγενείς και φίλους, όσο και θαυμαστές του.

Ποιος ήταν ο Τέρενς Μακνάλι που πέθανε από κορωνοϊό

Ο Τέρενς Μακνάλι στις έξι δεκαετίες της συγγραφικής του πορείας έγραψε θεατρικά έργα, μιούζικαλ, όπερες, σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Κυρίαρχα θέματα του είναι η ομοφυλοφιλία, ο έρωτας, ιδίως σε μεγαλύτερες ηλικίες, οι ανθρώπινες σχέσεις και η ανάγκη για ουσιαστική επικοινωνία. Ήταν ανοιχτά ομοφυλόφιλος και παντρεμένος από το 2003 με τον βραβευμένο θεατρικό παραγωγό Τομ Κίρνταχι.

Γνωστός στο ελληνικό κοινό από τις παραστάσεις των έργων του «Φράνκι και Τζόνι» που ανέβηκε για τελευταία φορά το 2019 στο θέατρο Altera Pars, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα, με τον Τάσο Ιορδανίδη και την Ιωάννα Παππά στους ρόλους των δύο διστακτικών εραστών, και το έργο «Master Class» βασισμένο στο περίφημο σεμινάριο που παρέδωσε η Μαρία Κάλλας στη Μουσική Σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης που παρουσιάζεται τα δύο τελευταία χρόνια με τη συγκλονιστική ερμηνεία της Μαρίας Ναυπλιώτου.

Να αναφέρουμε ωστόσο πως σοκ προκάλεσε και η είδηση πως η αγαπημένη «Ρακέλ» του «La Casa De Papel» βρέθηκε και αυτή θετική στον ιό. Η ηθοποιός έκανε η ίδια την ανακοίνωση μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram.