Την Δευτέρα το τελευταίο αντίο στον Αντώνη Παπαδόπουλο

Συγκλονισμένος ο κινηματογραφικός κόσμος

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Την Δευτέρα το τελευταίο αντίο στον Αντώνη Παπαδόπουλο

Την Δευτέρα θα δοθεί το τελευταίο αντίο στον Αντώνη Παπαδόπουλο, όπου η είδηση πως έφυγε από την ζωή βύθισε στο πένθος τον κινηματογραφικό κόσμο. Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Την Δευτέρα 30 Μαρτίου, στις 12.30 το μεσημέρι, στο Κοιμητήριο Παπάγου θα αποχαιρετήσουν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες τον σκηνοθέτη Αντώνη Παπαδόπουλο ο οποίος έφυγε από την ζωή, το βράδυ της Πέμπτης, σε ηλικία 64 ετών. Ο επί 20ετίας καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας έδινε τους τελευταίους μήνες σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση για το τελευταίο αντίο στον Αντώνη Παπαδόπουλο

«Το αποτύπωμά του Αντώνη Παπαδόπουλου καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τη φυσιογνωμία του θεσμού. Επί των ημερών του το Φεστιβάλ Δράμας έγινε και διεθνές, επιτρέποντας στον κινηματογράφο και στις δράσεις γύρω από αυτόν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης που αδιαλείπτως το φιλοξενεί» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ενώ το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο δικό του συλλυπητήριο μήνυμα, κάνει λόγος για έναν άνθρωπος που στήριξε το ελληνικό σινεμά πάθος: «Ήταν δημιουργός που αγάπησε τους δημιουργούς.

Ήταν ο πιο ένθερμος υποστηρικτής των νέων σκηνοθετών. Ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής και η ψυχή του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Στην πολύχρονη πορεία του στο Φεστιβάλ Δράμας συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη του θεσμού και στήριξε τους μικρομηκάδες με επιμονή και αφοσίωση. Στη σύζυγό του Κάλλη, εργαζόμενη και φίλη του Φεστιβάλ και στην κόρη του Ιωάννα, εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας. Οι άνθρωποι του Φεστιβάλ θα βρίσκονται στο πλευρό τους». Σε βαθύ πένθος τελέστηκε και η κηδεία του ηθοποιού Πάνου Χατζηκουτσέλη.