Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

"Είναι ένα μάθημα που πληρώνουμε" Η Βίκυ Χατζηβασιλείου προειδοποιεί για την πανδημία

Τι ανέφερε στην Φαίη Σκορδά;

News 30.03.2020 14:30
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου προειδοποιεί για την πανδημία που έχει επηρεάσει όλες τις χώρες του πλανήτη και τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες σε όλους μας, λέγοντας χαρακτηριστικά, "Είναι ένα μάθημα που πληρώνουμε".

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά μέσω skype, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και μίλησε για τις μέρες της στο σπίτι, αλλά και για το μάθημα που περνάμε όλοι.

Συγκεκριμένα, όπως είπε η ίσια είναι εδώ και 17 ημέρες στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη ακολουθώντας πιστά τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Όλα όσα είπε η Βίκυ Χατζηβασιλείου για την πανδημία και το "μάθημα που πληρώνουμε"

Η γνωστή παρουσιάστρια ανέφερε μεταξύ άλλων, «Είναι ένα μάθημα για όλους μας. Είναι ένα μάθημα που το πληρώνουμε πάρα πολύ ακριβά γιατί κάποιοι χάνουν τη ζωή τους και πρέπει όλοι οι άλλοι να το προσλάβουμε το μάθημα, ένα μάθημα στην υπομονή, στην ολιγάρκεια, στην αυτονομία, στην δημιουργικότητα, στην φαντασία, στην ουσιαστικότητα. Να δώσουμε δηλαδή ενέργεια στα ουσιαστικά πια που υπάρχουν στη ζωή μας. Ας το δούμε θετικά και να θυμόμαστε ότι το 85% των ανθρώπων δεν θα έχουμε πρόβλημα». Δείτε αναλυτικά όλα όσα αποκάλυψε στο παρακάτω βίντεο.

Δείτε επίσης το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας, για τον γιο της που είναι αποκλεισμένος. Τι αποκάλυψε η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της; Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε on camera.

Τα λόγια της Βίκυ Χατζηβασιλείου που προειδοποιεί για τον κορωνοϊό, μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο instagram

Χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια αναφέρει, “ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΑΣ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΊΟΥ….

Κι έτσι γι ακόμη μια φορά στην παγκόσμια ιστορία, αι ειδοί του Μαρτίου (τα μέσα αυτού του μήνα δηλ) επιβεβαιώνουν τη σύνδεσή τους με το αρνητικό, το δυσοίωνο, το μοιραίο.

Για την ιστορία να θυμίσω ότι η φράση αποδίδεται για πρώτη φορά στον μάντη που προειδοποίησε τον Ιούλιο Καίσαρα, προβλέποντας τη δολοφονία του από τους Συγκλητικούς, στα μέσα Μαρτίου του 44πΧ. (Ειδοί από το λατινικό idus= τα μισά). Εκείνος βέβαια τον αγνόησε και προχώρησε αλαζονικά κι αγέρωχα προς τη Σύγκλητο, καγχάζοντας ειρωνικά στο μάντη : έφτασαν αι ειδοί του Μαρτίου!.. “Εφτασαν αλλά δεν πέρασαν…”, του απάντησε προφητικά εκείνος. Με τη γνωστή κατάληξη…

Καλά θα κάνουν οι ηγέτες κάποιων χωρών, που μέχρι πρότινος περί άλλων ετύρβαζαν, να θυμηθούν..τας ειδούς του Μαρτίου και να συμμαζέψουν την αλαζονεία τους, να προτάξουν ως πρώτιστο αγαθό την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών τους και να αφήσουν την ψηφοθηρική πολιτική κατά μέρος!
Διότι η μάχη με το αναπόφευκτο απαιτεί ΣΥΝΕΣΗ, και κανείς δεν δικαιούται ΝΑ ΒΛΈΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΆΤΟΠΤΡΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΟΨΙΑΣ ΤΟΥ.

Κι αν δεν βρίσκουν καμία…αναγωγή στην προφητεία του Ρωμαίου μάντη, ας αναζητήσουν τους συμβολισμούς στους στίχους του Καβάφη, που στο ομότιτλο (!!) ποίημά του “Μάρτιαι Ειδοί” , έγραφε το 1911 : “Τα μεγαλεία να φοβάσαι, ω ψυχή. Και τες φιλοδοξίες σου να υπερνικήσεις αν δεν μπορείς, με δισταγμό και προφυλάξεις να τες ακολουθείς. Κι όσο εμπροστά προβαίνεις, τόσο εξεταστική, προσεκτική να είσαι….” Καλημέρα σας”!

View this post on Instagram

ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΑΣ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΊΟΥ.... Κι έτσι γι ακόμη μια φορά στην παγκόσμια ιστορία, αι ειδοί του Μαρτίου (τα μέσα αυτού του μήνα δηλ) επιβεβαιώνουν τη σύνδεσή τους με το αρνητικό, το δυσοίωνο, το μοιραίο. Για την ιστορία να θυμίσω ότι η φράση αποδίδεται για πρώτη φορά στον μάντη που προειδοποίησε τον Ιούλιο Καίσαρα, προβλέποντας τη δολοφονία του από τους Συγκλητικούς, στα μέσα Μαρτίου του 44πΧ. (Ειδοί από το λατινικό idus= τα μισά). Εκείνος βέβαια τον αγνόησε και προχώρησε αλαζονικά κι αγέρωχα προς τη Σύγκλητο, καγχάζοντας ειρωνικά στο μάντη : έφτασαν αι ειδοί του Μαρτίου!.. "Εφτασαν αλλά δεν πέρασαν...", του απάντησε προφητικά εκείνος. Με τη γνωστή κατάληξη... Καλά θα κάνουν οι ηγέτες κάποιων χωρών, που μέχρι πρότινος περί άλλων ετύρβαζαν, να θυμηθούν..τας ειδούς του Μαρτίου και να συμμαζέψουν την αλαζονεία τους, να προτάξουν ως πρώτιστο αγαθό την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών τους και να αφήσουν την ψηφοθηρική πολιτική κατά μέρος! Διότι η μάχη με το αναπόφευκτο απαιτεί ΣΥΝΕΣΗ, και κανείς δεν δικαιούται ΝΑ ΒΛΈΠΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΆΤΟΠΤΡΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΟΨΙΑΣ ΤΟΥ. Κι αν δεν βρίσκουν καμία...αναγωγή στην προφητεία του Ρωμαίου μάντη, ας αναζητήσουν τους συμβολισμούς στους στίχους του Καβάφη, που στο ομότιτλο (!!) ποίημά του "Μάρτιαι Ειδοί" , έγραφε το 1911 : "Τα μεγαλεία να φοβάσαι, ω ψυχή. Και τες φιλοδοξίες σου να υπερνικήσεις αν δεν μπορείς, με δισταγμό και προφυλάξεις να τες ακολουθείς. Κι όσο εμπροστά προβαίνεις, τόσο εξεταστική, προσεκτική να είσαι...." Καλημέρα σας!

A post shared by Vicky Chatzivasileiou🧿 (@vikyhatzivasiliou) on

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

"Είμαι πολύ θυμωμένη μαζί σου" - Με ποιον τα έβαλε η Βίκυ Χατζηβασιλείου;

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου προειδοποιεί για τον κορωνοϊό

Share