Η Υβόννη Μπόσνιακ σου δίνει την συνταγή - Το "έχεις" να το φτιάξεις;

Μας άνοιξε την όρεξη!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η Υβόννη Μπόσνιακ σου δίνει την συνταγή - Το

Η Υβόννη Μπόσνιακ εκτός από μια άριστη επαγγελματίας είναι και καλή μαγείρισσα, όπως μαρτυρά και η ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα η ίδια μας έδωσε και την συνταγή. Εσύ το "έχεις";

Η Υβόννη Μπόσνιακ αυτές τις ημέρες μένει στο σπίτι, ακολουθώντας με την σειρά της τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τον κορωνοϊό. Η αλήθεια είναι πως πολλοί είναι οι διάσημοι που αυτές τις ημέρες το έχουν ρίξει στην μαγειρική, αφού είναι κλεισμένοι μέσα και εμάς μας τρέχουν τα σάλια με τα όσα φτιάχνουν, καθώς δεν παραλείπουν να ανεβάσουν τα όσα μαγειρεύουν στα social media.

To ίδιο έκανε λοιπόν και η όμορφη σχεδιάστρια μόδας, που μένει αυτές τις ημέρες μέσα μαζί με τον Αντώνη Ρέμο. Η Υβόννη λοιπόν έφτιαξε ένα κέικ καρότου και μας δεν παρέλειψε να μας δώσει και την συνταγή. Εκτός αυτού ανέβασε την όλη διαδικασία σε βίντεο και έτσι μπορείς και εσύ να το κάνεις αν θες.

Το "έχεις" να φτιάξεις την συνταγή που μας δίνει η Υβόννη Μπόσνιακ; - Αυτά θα χρειαστείς

Με ένα βίντεο λοιπόν η γυναίκα του Αντώνη Ρέμου μας δείχνει πως να φτιάξουμε και εμείς αυτό το λαχταριστό κέικ. Μας έχει όλη την συνταγή αλλά και αναλυτικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Δείτε ωστόσο και τι άλλο κάνει μέσα στο σπίτι αυτές τις ημέρες η Υβόννη.

Στην ανάρτηση της γράφει η Υβόννη

Για το κέικ θα χρειαστούμε!

  • 340 γρ. τριμμένο καρότο
  • 100 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ άρωμα βανίλιας
  • 240 ml σπορέλαιο
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ σόδα μαγειρικής
  • 1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 2 κ.γ κανέλα

Για την επικάλυψη κρέμας τυριού

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.γ άρωμα βανίλιας
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 900 γρ. τυρί κρέμα

Ορίστε και τα βήματα που μας δίνει

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Σχηματίζουμε δυο φύλλα αντικολλητικό χαρτί σε κύκλο 0,22 cm και τα βάζουμε σε δύο στρογγυλά ταψάκια.
Τρίβουμε το καρότο και βάζουμε τα καρύδια στο μπλέντερ, έπειτα τα αφήνουμε στο πλάι.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι, τη σόδα μαγειρικής, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα και αφήνουμε το μείγμα στο πλάι.

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσει το μείγμα, περίπου 3 με 4 λεπτά, προσθέτουμε αργά αργά το λάδι.

Παίρνουμε το μπολ με τα στερεά υλικά και το τοποθετούμε και αυτό στο μίξερ, τα ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.

Με ένα κουτάλι προσθέτουμε το καρότο και τα καρύδια. Τα ανακατεύουμε σιγά-σιγά και προσεκτικά.
Παίρνουμε το έτοιμο μείγμα και το μοιράζουμε στα δύο ταψάκια σε ίση ποσότητα ( περίπου 640γρ. ), έπειτα παίρνουμε τα ταψιά και τα χτυπάμε λίγο στον πάγκο μας.

Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 με 30 λεπτά.

Τώρα φτιάχνουμε την επικάλυψη κρέμας!

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με το άρωμα βανίλιας στο μίξερ και βάζουμε την ζάχαρη άχνη σιγά-σιγά. Αφού προσθέσουμε όλη τη ζάχαρη άχνη χτυπάμε για περίπου 3 με 4 λεπτά και μετά βάζουμε το τυρί κρέμα χτυπώντας το για 1 λεπτό. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να κρυώσουν, μετά βγάζουμε τα κέικ από τα ταψάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως για περίπου 40 λεπτά.

Σε ένα στρογγυλό πιάτο τοποθετούμε το πρώτο μας κέικ και το καλύπτουμε με λιγότερο από το μισό της κρέμας με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια. Μετά βάζουμε και το άλλο κομμάτι του κέικ και πάλι θα το καλύψουμε με λίγο λιγότερο από το μισό της κρέμας . Τελειώνουμε με την κρέμα γύρω-γύρω από το κέικ.
Καλή όρεξη παιδιά