Νεκρός από κορωνοϊό θρυλικός ηθοποιός του Star Wars

Το έμαθε μόλις πριν δυο ημέρες!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Νεκρός από κορωνοϊό θρυλικός ηθοποιός του Star Wars

Απέραντη θλίψη φέρνει η είδηση ότι ο θρυλικός ηθοποιός που έχει μάλιστα παίξει και στις ταινίες του Star Wars πέθανε από κορωνοϊό. Μάλιστα ο άτυχος ηθοποιός είχε μάθει μόλις πριν δύο ημέρες ότι νοσεί από τον συγκεκριμένο ιό.

Ειδικότερα ο Άντριου Τζακ, ο οποίος ήταν γνωστός για τον ρόλο του ως Major Caluan Ematt στο franchise «Star Wars» και ως σημαντικός δάσκαλος διαλέκτων του Χόλιγουντ, πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού. Ήταν 76 ετών.

Η εκπρόσωπος του, Τζιλ ΜακΚάλοου επιβεβαίωσε τη θλιβερή είδηση με δήλωσή της στην εφημερίδα Evening Standard, αναφέροντας ότι ο Βρετανός ηθοποιός πέθανε την Τρίτη (31/3) στο Νοσοκομείο του Αγίου Πέτρου στο Σάρεϊ, στο Ηνωμένο Βασίλειο Δυστυχώς, η σύζυγός του, επίσης δασκάλα διαλέκτου, Γκαμπριέλ Ρότζερς δεν μπορούσε να είναι μαζί του τις τελευταίες του στιγμές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η σύζυγός του, η οποία βρίσκεται σε καραντίνα στην Αυστραλία, δημοσίευσε στα social media: «Ο Άντριου Τζακ διαγνώστηκε με κορονοϊό πριν από δύο ημέρες. Δεν είχε κανένα πόνο και έφυγε ειρηνικά γνωρίζοντας ότι η οικογένειά του ήταν σύσσωμη "μαζί" του».

Η εκπρόσωπός του δήλωσε ότι ο Τζακ Άντριου εξακολουθούσε να εργάζεται πριν από τον θάνατό του, πιο πρόσφατα στην επερχόμενη ταινία Batman του Ματ Ριβς με τον Ρόμπερτ Πάτινσον. Να πούμε ότι λόγω του ιού περνά δύσκολες ώρες και ένας γνωστός ποδοσφαιριστής.

Άντριου Τζακ στο Star Wars

Από τον ηθοποιό του Star Wars σε ένα ακόμα θρύλο που είναι στην εντατική λόγω κορωνοϊού

Ο λόγος για τον 73χρονο John Prine. Μάλιστα μετά την ανακοίνωση που έγινε για την υγεία του, η Τζόαν Μπαέζ από την κουζίνα του σπιτιού της, τού αφιέρωσε ένα από τα τραγούδια του που είχε παίξει στο παρελθόν και το οποίο συγκαταλέγεται στις εμβληματικές ερμηνείες της: το «Hello in There».

«Θέλω να τραγουδήσω ένα τραγούδι για τον John Prine - που είναι φίλος και ομότεχνός μου τραγουδιστής -τραγουδοποιός- και τη γυναίκα του, τη Φιόνα» είπε στην κάμερα η Μπαέζ.

«Ο John είναι σε κρίσιμη κατάσταση σε μηχανικό αναπνευστήρα λόγω του COVID-19 και η σύζυγός του επίσης αποδείχθηκε θετική στο τεστ. John, αυτό το τραγούδι από τα δικά σου που έχω τραγουδήσει είναι ένα από τα τραγούδια του ρεπερτορίου μου που ζητούν περισσότερο απ' όλα, για περισσότερα από 40 χρόνια. Αφησέ με λοιπόν να σου το τραγουδήσω και να το στείλω μαζί με τις καλύτερες ευχές μου και τις προσευχές μου», είπε η ίδια

Το τραγούδι είχε αρχικά τραγουδήσει η Μπαέζ στο αγαπημένο της άλμπουμ, το «Diamonds and Rust», το 1975. Με την κιθάρα της τραγουδά μπροστά στην κάμερα: «Ya' know that old trees just grow stronger / And old rivers grow wilder ev'ry day / Old people just grow lonesome / Waiting for someone to say "Hello in there, hello"».

John Prine με κιθάρα