Κορωνοϊός: Πέθανε ο Sergio Rossi

Θλίψη στον χώρο της μόδας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Πέθανε ο Sergio Rossi

Θρήνος επικρατεί στον κόσμο της μόδας μιας και έγινε γνωστό πως πέθανε ο Sergio Rossi από κορωνοϊό. Ο κορυφαίος designer έχτισε ένα από τα πιο πολυτελή labels παπουτσιών της Ιταλίας και ενέπνευσε γενιές σχεδιαστών, συμπεριλαμβανομένου του γιου του Gianvito.

Ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας, Riccardo Sciutto – ο οποίος βρίσκεται στην εταιρεία από τον Απρίλιο του 2016 – ανακοίνωσε τα νέα το πρωί της 3ης Απριλίου, σύμφωνα με το WWD. “Ήταν μεγάλη χαρά μου που τον γνώρισα. Ήταν ο πνευματικός μας οδηγός και θα είναι από σήμερα περισσότερο από ποτέ.”

Ο Sciutto συνέχισε να επαινεί την επιχειρηματική δραστηριότητα του Rossi, αλλά και την ικανότητά του να αξιοποιεί τις ευαισθησίες των γυναικών. “Ο σχεδιαστής αγαπούσε τις γυναίκες και ήταν σε θέση να συλλάβει τη θηλυκότητα μιας γυναίκας με έναν μοναδικό τρόπο”, εξήγησε. "Δεν ήταν ποτέ υπερβολικός, και ήταν πάντα καλόγουστος. Τα παπούτσια του ήταν πάντα ευκολοφόρετα και δεν ήταν ποτέ ικανοποιημένος μέχρι να γίνουν τέλεια. Δεν ήταν ένα απλό αξεσουάρ γι ‘αυτόν. Μου είπε μία φορά ότι ήθελε να δημιουργήσει την τέλεια επέκταση του ποδιού μιας γυναίκας".

Ποιος ήταν ο Sergio Rossi που πέθανε από τον κορωνοϊό

Ο Sergio Rossi γεννήθηκε στο San Mauro Pascoli, μία από τις πιο σημαντικές περιοχές υποδηματοποιίας της Ιταλίας, το 1935. Έμαθε το εμπόριο από τον πατέρα του, άρχισε να παράγει υποδήματα στη δεκαετία του ’50 και κυκλοφόρησε την ομώνυμη σειρά του το 1968. Καθώς δούλευε το δικό του label, συνεργάστηκε επίσης με oίκους μόδας όπως Versace, Dolce & Gabbana και Azzedine Alaïa.

Πέθανε και ο θρύλος Ellis Marsalis Jr. από κορωνοϊό

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό κόσμο με την είδηση πως πέθανε ο θρύλος της τζαζ, Ellis Marsalis Jr., μετά από σκληρή μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για έναν από τους ανθρώπους που έχει σημαδέψει ανεξίτηλα την τζαζ μουσική με τα τραγούδια του μιας και έχει κυκλοφορήσει συνολικά 15 δίσκους.

O Ellis Marsalis έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Νέα Ορλεάνη όπου και άκμασε ως καλλιτέχνης. Το τέλος της ζωής του ήρθε μετά από μάχη που έδωσε με τον επικίνδυνο ιό ο οποίος δείχνει να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ με ραγδαίες ταχύτητες.

Ακόμα μία δυσάρεστη είδηση στον καλλιτεχνικό χώρο, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του ηθοποιού Κωνσταντίνου Λεβαντή.