Σταματίνα Τσιμτσιλή: Πώς εξήγησε στα παιδιά της για τον ιό; - Η ερώτηση της κόρης της

Τι είπε για τις εντάσεις στο σπίτι;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σταματίνα Τσιμτσιλή: Πώς εξήγησε στα παιδιά της για τον ιό; - Η ερώτηση της κόρης της

Συνέντευξη έδωσε η Σταματίνα Τσιμτσιλή με την παρουσιάστρια του Happy Day να μιλά για τον κορωνοϊό και τα παιδιά στα οποία πρέπει να εξηγήσεις τι συμβαίνει. Ποια είναι αυτά που τους έχει πει και τι την ρώτησε η μεγάλη της κόρη; Πώς διαχειρίζεται η ίδια όλες τις αλλαγές που έχουν έρθει με την πανδημία, αλλά και το γεγονός ότι μένει στο σπίτι τόσες ώρες;

Συνέντευξη στο περιοδικό Τηλεθεατής έδωσε η Σταματίνα Τσιμτσιλή που μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την πανδημία αλλά και για το πως διαχειρίζεται τον εγκλεισμό, αναφορικά με το γεγονός ότι έχει παιδιά στο σπίτι.

"Νομίζω ότι είναι καιρός για ενδοσκόπηση και ο καθένας μας να κάνει αυτοκριτική. Πολλές φορές αναλωνόμαστε σε ανούσια πράγματα, ενώ τα ουσιαστικά όπως η υγεία μας ή μια βόλτα με τους αγαπημένους μας, χωρίς περιορισμούς και ειδικές άδειες, τελικά είναι ένα πολύτιμο αγαθό [...] προσπαθώ σε προσωπικό επίπεδο να κάνω περισσότερη δουλειά με τον εαυτό μου, για το τι είναι σημαντικό και τι όχι. Πολλές φορές πέφτω στην παγίδα τού να αναλώνομαι σε χαζομάρες της καθημερινότητας" είπε μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια.

Συγκινεί η ερώτηση που έκανε στην Σταματίνα Τσιμτσιλή η κόρη της - Πώς τους εξήγησε για την πανδημία;

Ακόμα αναφέρθηκε και στο ποια είναι αυτά που έχει εξηγήσει στα παιδιά της για τον εγκλεισμό, με την ίδια να λέει ότι έχει τρία παιδιά που είναι γεμάτα ενέργεια.

"Στις κόρες μου έχω εξηγήσει στο περίπου τι συμβαίνει. Δεν είναι όμως δυνατόν να αντιληφθούν γιατί συμβαίνει και δεν θέλω να τις τρομοκρατήσω. Όμως, δεν μπορώ και να μην τους εξηγήσω γιατί δεν βγαίνουν καθόλου από το σπίτι. Έχω τρία παιδάκια γεμάτα ενέργεια, που με κάποιο τρόπο πρέπει να περάσουν ωραία, να μη στεναχωριούνται και να διατηρήσουν την επαφή τους με το σχολείο. Δεν είναι πάντα εύκολο αυτό. Ο συνεχής εγκλεισμός δημιουργεί εντάσεις" είπε χαρακτηριστικά. Δείτε ωστόσο και τι είπε για τις εντάσεις στο δικό της σπίτι η Αντελίνα Βαρθακούρη.

Ακόμα ωστόσο αναφέρθηκε και σε μια ερώτηση που της έκανε η κόρη της και η οποία ήταν πολύ συγκινητική καθώς είχε να κάνει με τα γενέθλιά της.

"Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και πολλές φορές πελαγώνω. Η μεγάλη μου κόρη, που έχει γενέθλια 1η Μαίου, μου είπε – και έμεινα μετέωρη να την κοιτάζω – “μαμά, στα γενέθλια μου θα είμαστε ακόμη στο σπίτι ή θα μπορέσω να είμαι στο σχολείο και να κόψω τούρτα;”. Απάντησα, “αγάπη μου έχουμε καιρό μέχρι τότε. Σκέψου τα παιδάκια που έχουν τώρα γενέθλια και είναι στο σπίτι. Εσύ έχεις και μια ελπίδα”. Προσπαθώ ούτε στον κόσμο μου να είμαι αλλά ούτε να τα στεναχωρώ και να τα τρομοκρατώ" είπε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.