Άννα Βαγενά: θυμάται τον Λουκιανό και το τραγούδι του μας στιγμάτισε

Πιο επίκαιρο από ποτέ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Άννα Βαγενά: θυμάται τον Λουκιανό και το τραγούδι του μας στιγμάτισε

Το τραγούδι του Λουκιανού Κηλαιδόνη "θα κάτσω σπίτι" είναι πιο επίκαιρο από ποτέ με την Άννα Βαγενά να θυμάται τον καλλιτέχνη που έφυγε από την ζωή πριν από περίπου τρία χρόνια και να μιλά για το κομμάτι αυτό που μας έχει στιγματίσει αυτές τις ημέρες.

Ειδικότερα η Άννα Βαγενά μίλησε στο Secret των Παραπολιτικών και συγκίνησε με αυτά που είπε. Η ίδια ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "Ο Λουκιανός πάλι αυτή τη φορά, δυστυχώς όχι για ευχάριστο λόγο είναι επίκαιρος και παρών".

"Ο Λουκιανός πάλι αυτή τη φορά, δυστυχώς όχι για ευχάριστο λόγο, είναι επίκαιρος και παρών, αν και φυσικά απών, πολύ περισσότερο τώρα και από πολλούς, γιατί είχε το χάρισμα να καταγράφει με απλό τρόπο και όχι απλοϊκό τα καθημερινά, μικρά προβλήματα των ανθρώπων. Γι’ αυτό και τον αγάπησαν όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξεως. Αυτό ήταν το μεγάλο χάρισμά του" είπε χαρακτηριστικά με την ίδια να προσθέτει ακόμα ότι:

"Εμείς, η οικογένειά του, είμαστε συγκινημένοι, γιατί έστω και με αυτόν τον τρόπο ο Λουκιανός είναι πάντα παρών".

"Κάναμε αυτή την προσφορά στο εθνικό σύστημα υγείας δίνοντας τα πνευματικά δικαιώματα από το συγκεκριμένο τραγούδι και όλοι φυσικά οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες κάνανε το ίδιο και η εταιρεία που δημιούργησε το βιντεοκλίπ προσφέραμε τα πνευματικά δικαιώματα για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές" είπε ακόμα αναφορικά με την απόφαση να παραχωρήσουν τα πνευματικά δικαιώματα του συγκεκριμένου κομματιού.

Να πούμε ότι το κομμάτι τώρα και με την καραντίνα που έχουμε μπει είναι πιο επίκαιρο από ποτέ ενώ είδαμε και διάσημα πρόσωπα να μας το τραγουδούν από το σπίτι, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Λίγα λόγια για τον Λουκιανό, στο τραγούδι του οποίου αναφέρθηκε η Άννα Βαγενά

Η καλλιτεχνική καριέρα του Λουκιανού Κηλαηδόνη ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν έγραψε τη μουσική για τη θεατρική παράσταση του έργου της Κωστούλας Μητροπούλου Η Πόλη μας.

Τα τραγούδια, στον ομότιτλο δίσκο που κυκλοφόρησε, ερμήνευσαν η Βίκυ Μοσχολιού και ο Μανώλης Μητσιάς. Συνέχισε παραγωγικότατος με πολλά τραγούδια και περισσότερη μουσική (προσωπικοί δίσκοι, συμμετοχές και συνεργασίες, μουσική ή/και στίχους για θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις, για τηλεοπτικές εκπομπές, κ.α.).

Πολλά από τα τραγούδια του αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν πολύ («Είμαι ένας φτωχός και μόνος κάουμποϋ», «Μια μέρα μιας Μαίρης», «Ο ύμνος των μαύρων σκυλιών», "Ντίσκο", κ.α.). Είχε κάνει πάρα πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και στην Κύπρο.