Δάκρυσε η Βάνα Μπάρμπα στον αέρα της Τατιάνας Στεφανίδου - Τι συνέβη

Δεν άντεξε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δάκρυσε η Βάνα Μπάρμπα στον αέρα της Τατιάνας Στεφανίδου - Τι συνέβη

Δάκρυσε η Βάνα Μπάρμπα στον αέρα της Τατιάνας Στεφανίδου, μιας και αν προσπάθησε δεν άντεξε άλλο με την κατάσταση που επικρατεί στον πλανήτη. Τι ακριβώς συνέβη ωστόσο;

Στην εκπομπή “Μαζί σου” και την Τατιάνα Στεφανίδου η Βάνα Μπάρμπα και ο Σαράντης Σαλέας ήταν καλεσμένοι μέσω skype. Η γνωστή ηθοποιός, μάλιστα, συγκινήθηκε όταν άκουσε την ιστορία της Σοφίας Αλεξανιάν που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς είναι σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση.

Δάκρυσε η Βάνα Μπάρμπα στον αέρα της Τατιάνας Στεφανίδου - Όλα όσα ανέφερε

Συγκεκριμένα τόνισε, «Στεναχωριέμαι πάρα πολύ ακούγοντας ένα νέο κορίτσι να εγκαταλείπει τα όνειρά του και σαν μητέρα, αλλά και σαν γυναίκα που έχει ζήσει τη χρυσή εποχή και νομίζω ότι σαν αυτό το κορίτσι είναι χιλιάδες άλλα παιδιά. Είναι αμαρτία από το θεό. Στεναχωριέμαι γιατί νομίζω ότι στην ίδια κατάσταση θα μπορούσε να βρεθεί και μια μητέρα. Δεν μπορεί όλες αυτές οι οικογένειες να είναι στο έλεος του θεού. Είναι άδικο για τον καλλιτέχνη που σηκώνει το κομμάτι της ψυχαγωγίας, της ψυχής αυτού του τόπου και του πολιτισμού αυτού του τόπου να βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση.

Εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι αυτό, θέλουμε να πάρουμε το τηλέφωνο της κυρίας Αλεξανιάν και από εσάς, κι εμείς σαν σωματείο… Αλλά δεν είμαστε επαίτες, οι καλλιτέχνες δεν είναι επαίτες. Δεν θα καταντήσουν να ζητάνε από τον καθένα για ένα πακέτο μακαρόνια, η αξιοπρέπεια είναι πάνω απ’ όλα. Θα δώσουμε μάχες. Υπάρχουν άνθρωποι που έβγαλαν χρήματα, εμείς μπορούμε να αντέξουμε. Υπάρχουν όμως και αυτά τα νέα παιδιά, υπάρχουν οι άνθρωποι που είναι σε μεγάλη ηλικία, τι θα γίνουν αυτοί; Για ένα κομμάτι ψωμί; Ζητάνε ελεημοσύνη από τον κάθε Δήμο για να τους δώσει τα κοινωνικά παντοπωλεία; Πήγα προχθές και ντράπηκα που τους είδα. Τέτοιους ανθρώπους; Δείτε όλα όσα ανέφερε η ηθοποιός από το Κόκκινο Ποτάμι για την δύσκολη θέση της.

Το κράτος πρέπει να σκεφτεί αυτούς τους ανθρώπους. Το υπουργείο πολιτισμού πρέπει να βρει έναν τρόπο για να μπορούν να μείνουν αξιοπρεπείς. Δύο μήνες; Τρεις μήνες; Μέχρι να περάσει η επόμενη μέρα. Πραγματικά μαύρισε η ψυχή μου με αυτό το κορίτσι. Κι όσο σκέφτομαι ότι είναι και μητέρα ενός μικρού παιδιού, είναι ντροπή. Είμαι σίγουρη ότι το κράτος αυτό που δεν είναι ένα κράτος που δεν σέβεται τους πολίτες του…

Απλά πάντα οι καλλιτέχνες ήταν ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Πάντα, μια ολόκληρη ζωή. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη μας και νομίζω θα τα καταφέρουμε και πιστεύω θα πάνε όλα καλά. Νομίζω ότι η πολιτεία θα βοηθήσει, όχι για εμάς, αλλά για τα νέα παιδιά και τους υπερήλικες».