Υβόννη Μπόσνιακ: Τυχερός ο Αντώνης Ρέμος - Δεν φαντάζεστε τι έφτιαξε!

Έδωσε ρεσιτάλ!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Υβόννη Μπόσνιακ: Τυχερός ο Αντώνης Ρέμος - Δεν φαντάζεστε τι έφτιαξε!

Ο Αντώνης Ρέμος πρέπει να είναι τυχερός καθώς η Υβόννη Μπόσνιακ έχει δώσει ρεσιτάλ μαγειρικής αυτές τις ημέρες. Αυτή τη φορά έφτιαξε ένα γλυκό και το αποτέλεσμα μοιάζει μούρλια. Φυσικά δεν παρέλειψε να μας δώσει και ολόκληρη την συνταγή.

Η μαγειρική είναι το 'τιμώμενο πρόσωπο" της καραντίνας και η Υβόννη Μπόσνιακ, με νέα της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι είναι χρυσοχέρα. Μέτα το κέικ καρότου, που μας έμαθε να φτιάχνουμε αυτή τη φορά επέλεξε να κάνει μια άλλη λιχουδιά.

Η Υβόννη μένει και αυτή σπίτι λόγω της πανδημίας και έχει μπει για τα καλά στην κουζίνα, ανεβάζοντας μάλιστα ολόκληρη την συνταγή, αλλά φυσικά και την εκτέλεση. Και τι έφτιαξε; Cinnamon Rolls!

Να γιατί λέμε ότι ο Αντώνης Ρέμος είναι τυχερός - Το απίστευτο γλυκό που έφτιαξε η Υβόννη Μπόσνιακ

Η Μπόσνιακ λοιπόν ανέβασε στο Instagram το βίντεο με την νέα της συνταγή και στην ανάρτηση της μας είπε τον τρόπο για να το φτιάξουμε και εμείς. Αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα όπως τα έγραψε στην ανάρτησή της είναι τα εξής:

Για την ζύμη χρειαζόμαστε!

  • 370 γρ. αλεύρι
  • 170 ml χλιαρό γάλα
  • 30 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 7 γρ. ξηρή μαγιά
    40 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ αλάτι

Για την γέμιση χρειαζόμαστε!

  • 130 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 ,1/2 κ.γ κανέλα
    1 κ.γ άρωμα βανίλιας

Για το γλάσο χρειαζόμαστε!

100 γρ. τυρί κρέμα
30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ άρωμα βανίλιας
2 κ.σ γάλα

Έτσι θα το φτιάξετε

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα, 1 κ.γ από τη ζάχαρη και τη μαγιά, το ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε για 5-10 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε το μίγμα με τη μαγιά και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά. Έπειτα με μία ξύλινη κουτάλα προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να ανακατευτεί καλά ώστε να μπορούμε να το βγάλουμε εύκολα από το μπολ.

Πάνω στον πάγκο μας βάζουμε λίγο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε την ζύμη μας σιγά-σιγά. Σε περίπτωση που κολλάει η ζύμη προσθέτουμε λίγο αλεύρι.Ζυμώνουμε για περίπου 6-7 λεπτά.

Η ζύμη μας δεν πρέπει να κολλάει αλλά πρέπει να είναι πολύ δροσερή και πολύ μαλακή.

Λαδώνουμε ένα καθαρό μπολ, βάζουμε τη ζύμη μέσα και τη σκεπάζουμε αφήνοντας τη να φουσκώσει για περίπου 50 λεπτά με! Για την γέμιση μας βάζουμε σε ένα μπολ τη μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια και τη κανέλα, τα ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα στο πλάι.Ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη στον πάγκο μας, σε ένα τετράγωνο περίπου 40- 45εκ. Με ένα πινέλο απλώνουμε το βούτυρο σε όλη τη ζύμη.βάζουμε την γέμιση στη ζύμη και στη συνέχεια την απλώνουμε πολύ καλά με το χέρι!

Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε 1 ταψί. Τυλίγουμε την ζύμη σε ένα ρολό

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια, και τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί.

Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε πάλι για περίπου 40 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος. Τα βάλουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18-20’, Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και τα ανακατεύουμε καλά. Τέλος βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά. Με ένα κουτάλι απλώνουμε πάνω στα cinnamon rolls το γλάσο μας!