O Χρήστος Νικολόπουλος ζητάει το επίδομα των 800 ευρώ - Η έκκληση του μουσικοσυνθέτη

Τι ζητάει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
O Χρήστος Νικολόπουλος ζητάει το επίδομα των 800 ευρώ - Η έκκληση του μουσικοσυνθέτη

O Χρήστος Νικολόπουλος ζητάει το επίδομα των 800 ευρώ. H έκκληση του μουσικοσυνθέτη σε εκπομπή του Open για την βοήθεια που πρέπει να πάρουν και οι καλλιτέχνες αλλά και άλλοι άνθρωποι που βρίσκονται στον χώρο.

Στην εκπομπή Open Ελλάδα με τον Σπύρο Χαριτάτο και τον Γιώργο Καραμέρο εμφανίστηκε μέσω skype ο Χρήστος Νικολόπουλος το μεσημέρι της Τρίτης. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο επίδομα των 800 ευρώ από το οποίο απουσιάζουν, μέχρι στιγμής, αρκετοί καλλιτέχνες.

Τι είπε ο Χρήστος Νικολόπουλος για το επίδομα των 800 ευρώ

“Είναι κάτι που αφορά το επίδομα που δίνει το κράτος για αυτούς που προέκυψαν να είναι τώρα άνεργοι λόγω του κορονοϊού. Μέσα σε αυτούς είναι οι μουσικοί, οι τραγουδιστές και άλλοι άνθρωποι που εργάζονται στην εστίαση δεδομένου ότι οι εμφανίσεις τους είναι σε διαφορετικούς χώρους κάθε φορά. Δεν έχουν μόνιμο δηλαδή εργοδότη, κάθε φορά αλλάζει και οι συμβάσεις είναι κάθε φορά διαφορετικές” σημείωσε αρχικά ο Χρήστος Νικολόπουλος,

“Επειδή το διάταγμα αυτό δημιουργήθηκε από την μέχρι την 20η Μαρτίου δεν συμπεριλαμβάνονται μέσα στο σύστημα. Νομίζω πως είναι τεχνικό το θέμα και θα μπορούσε να διευθετηθεί. Να μπουν και αυτοί οι άνθρωποι που περνούν πάρα πολύ δύσκολα” πρόσθεσε ο μουσικοσυνθέτης.

"Ξέρετε, στο χώρο μας η κρίση δεν άρχισε τώρα. Άρχισε από το 2008 που έχουμε πια τα διήμερα και τα μονοήμερα ως εργαζόμενοι” κατέληξε ο Χρήστος Νικόπουλος.

Εκτός όμως από τα όσα ανέφερε για το επίδομα, να σημειώσουμε πως πριν λίγο καιρό είχε περάσει δύσκολες ώρες καθώς ο ίδιος είχε πέσει θύμα ληστείας και μάλιστα σε ένα πολύ αγαπημένο του αντικείμενο.

Δείτε το βίντεο με τα όσα είπε ο Χρήστος Νικόπουλος: