Ο "Κλεομένης" από τις Άγριες Μέλισσες συγκινεί: "Όταν έπαθε καρδιακό ο πατέρας μου..."

Αποκλειστική συνέντευξη του Θανάση Κουρλαμπά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ο

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς, ο υποχθόνιος τηλεοπτικός Κλεομένης στις «Άγριες Μέλισσες», μιλά με τρόπο αφοπλιστικό για τον πατέρα του που έπαθε καρδιακό επεισόδιο ,για τα σχόλια που εισπράττει από το κοινό, για το πώς χειρίστηκε το θέμα της ομοφυλοφιλίας του ρόλου του, για την πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, τη δύσκολη οικογενειακή συνθήκη στην εφηβεία του, τη γνωριμία του με τη σύζυγό του και τις δύο φορές που η τύχη τού χαμογέλασε πλατιά!

Θα μπορούσε σήμερα να είναι καθηγητής εγκληματολογίας, αν αποδεχόταν την πρόταση που του έκαναν ενώ φοιτούσε στο Πανεπιστήμιο. Προτίμησε να γίνει ηθοποιός και εδώ και 28 χρόνια μετρά δεκάδες επιτυχίες σε θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές αλλά και μεταγλωττίσεις. Είχε προηγηθεί η δουλειά του σερβιτόρου ως μαθητής και η δουλειά του ντελιβερά σε πιτσαρίες ως φοιτητής.

Από την Κατερίνα Μπούσιου για το περιοδικό You

Τα παιδιά του, όπως ομολογεί, έχουν κάνει μια ολόκληρη ταινιοθήκη με τη φωνή του μπαμπά τους, από τις μεταγλωττίσεις που κάνει εδώ και πολλά χρόνια σε ταινίες κινουμένων σχεδίων αλλά και σε τηλενουβέλες. Αυτές τις μέρες ο χρόνος του και λόγω καραντίνας είναι αφιερωμένος σε εκείνα, με αρκετό διάβασμα και πολλή ξεκούραση, περιμένοντας να αρχίσουν ξανά τα γυρίσματα στις «Άγριες Μέλισσες».

Ένιωσες κάποια αμηχανία τις πρώτες μέρες που ήσουν αναγκασμένος να μείνεις εντός σπιτιού;

Επειδή είμαι σπιτόγατος, δεν μου στοίχισε. Είχα πια την πολυτέλεια να δω από κοντά τα παιδιά και τη γυναίκα μου. Υπάρχει ωστόσο μια δυσκολία λόγω αγωνίας για αυτό το «άγνωστο» που μας συμβαίνει, είναι αγχωτικό. Ο εγκλεισμός έχει και τις δυσκολίες του. Δεν μπορούμε να εκτονωθούμε, αλλά ούτε και τα παιδιά μου -η κόρη μου είναι στην εφηβεία και ο γιος μου στην προεφηβεία- να δραστηριοποιηθούν. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να διαχειριστούμε τον χρόνο μας καθώς μπαίνουμε στην τέταρτη εβδομάδα μέσα στο σπίτι. Συζητάμε πολύ, εκείνα κάνουν τα μαθήματά τους διαδικτυακά, που και αυτό έχει τη δυσκολία του, και τις υπόλοιπες ώρες βλέπουμε ταινίες και παίζουμε επιτραπέζια.

Η σύζυγός σου είναι εκτός καλλιτεχνικού χώρου;

Έχει οριακή σχέση, έχει σπουδάσει Θεατρολογία και διδάσκει σε σχολείο. Η γυναίκα μου είναι ο πρώτος «κυματοθραύστης» σε ό,τι με απασχολεί στη δουλειά μου. Θα σπάσει την αμφιβολία μου και θα διαλύσει τις δυσκολίες. Συζητάω μαζί της γιατί κάθε απόφαση που θα πάρουμε μαζί αμέσως προσδιορίζει την οικονομική, οικογενειακή μας ζωή. Δεν είναι απόφαση τύπου «ποιο πουλόβερ να αγοράσω, το μπλε ή το κίτρινο;».

Τι αποκάλυψε για το επεισόδιο με τον πατέρα του

«Ο πατέρας μου, όταν έπαθε το καρδιακό επεισόδιο κρατήθηκε στη ζωή για λιγότερο από έναν μήνα, αλλά μετά “έφυγε” με τον πρώτο μεγάλο καύσωνα τη δεκαετία του ’90»

Ωστόσο, πριν από λίγα λεπτά κυκλοφόρησε η είδηση πως ξεκινούν τα γυρίσματα της σειράς Άγριες Μέλισσες. Δείτε εδώ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ YOU ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ 1,5 ΕΥΡΩ