Προειδοποίηση από τον Στέλιο Πέτσα: «Έτσι θα κάνουμε καλοκαίρι»

Τι ανέφερε για την αυστηροποίηση των μέτρων;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Προειδοποίηση από τον Στέλιο Πέτσα: «Έτσι θα κάνουμε καλοκαίρι»

Μία σημαντική προειδοποίηση θέλησε να κάνει μέσα από δηλώσεις που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σχετικά με τα μέτρα και το πώς θα κάνουμε καλοκαίρι αν συνεχιστεί η τήρησή τους.

Πολύς λόγος έχει γίνει τον τελευταίο καιρό σχετικά με το αν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα όπως κάθε χρόνο, με τη θέση της κυβέρνησης αλλά και του υπουργείου υγείας να είναι κάθετη στο όχι.

Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε στο ΣΚΑΙ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο να θα κλείσουν τα διόδια το Πάσχα, αλλά και στο τι θα γίνει με την αυστηροποίηση των μέτρων.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων λόγω Πάσχα, ο κ. Πέτσας είπε πως αναμένονται σύντομα ανακοινώσεις σε δύο επίπεδα. Το ένα έχει να κάνει με το ύψος των προστίμων και το άλλο είναι για τον καλύτερο έλεγχο μιας ενδεχόμενης παραβατικής συμπεριφοράς.

Τέλος αναφέρθηκε και στο πώς πρόκειται να είναι το καλοκαίρι μετά το τέλος της πανδημίας του κορωνοιού, αν τηρηθούν όλα τα μέτρα που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε:

«Δεν είναι αυτή η περίοδος για να κάνουμε τέτοια τερτίπια, να ξεγελάσουμε, πάνω από όλα τον εαυτό μας. Δεν εξετάζεται κλείσιμο των διοδίων αλλά αυστηροποίηση των μέτρων. Φέτος δεν ψήνουμε στις αυλές μας, θα κάνουμε κάτι διαφορετικό για να είμαστε του χρόνου όλοι εδώ. Όσο σημαντικό είναι τώρα να διαφυλάξουμε όσα κερδίσουμε, να τηρήσουμε τα μέτρα έως τις 27 Απριλίου, εξίσου σημαντικό είναι το σχέδιο για σταδιακή και μακρόσυρτη απόσυρση των μέτρων.

Αν πάμε έτσι όπως πάμε τώρα, ναι, θα κάνουμε καλοκαίρι. Σκοπός μας είναι από το φθινόπωρο να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε δεύτερο κύμα κορονοϊού με έτοιμο το ΕΣΥ» είπε χαρακτηριστικά.

Τη δική του θέση σχετικά με το πότε πρόκειται να τελειώσει η πανδημία στην Ελλάδα θέλησε να πάρει και ένας ειδικός επιστήμονας από τη Νέα Υόρκη.