Κορωνοϊός: Πότε θα λήξει η πανδημία στην Ελλάδα; - Ειδικός απαντά

Πότε θα μπορέσουμε να βγούμε από τα σπίτια μας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Πότε θα λήξει η πανδημία στην Ελλάδα; - Ειδικός απαντά

Πότε θα λήξει η πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα; Ειδικός απαντά στο κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί όλη την χώρα. Πότε θα μπορέσουμε να βγούμε από τα σπίτια μας;

Στη διάρκεια αλλά και τα χαρακτηριστικά της πανδημίας του κορωνοϊού εστίασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας σε εκπομπή του Mega εξήγησε πως βάσει των δεδομένων της Κίνας «η επιδημική καμπύλη διαρκεί μερικούς μήνες. Στην Ελλάδα επιπεδώθηκε με τα μέτρα που πήραμε. Όμως αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο», προσδιορίζοντας το διάστημα αυτό από 2,5 έως και τρεις μήνες.

Όλα όσα είπε ο ειδικός για τον κορωνοϊό και το πότε θα λήξει η πανδημία στην Ελλάδα

«Από 15 Μαΐου και έως το τέλος του μήνα, ελπίζουμε η επιδημική καμπύλη να είναι στην μέγιστη κατωφέρειά της» τόνισε επισημαίνοντας πως ακόμα δεν είναι γνωστό πως θα συμπεριφερθεί η επιδημία στην Ελλάδα. «Ένα μικρό θαύμα πέτυχε η Ελλάδα μέχρι στιγμής στην Ευρώπη ως προς την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Καλό είναι να το διατηρήσουμε» δήλωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας.

Αναφέρθηκε επίσης και στο αν θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία λέγοντας, «Η πρώτη επιβράδυνση της καμπύλης και του επιδημικού κύματος συνέβη απ’ όταν έκλεισαν τα σχολεία και έπειτα. Εάν η χρονική χρονιά πηγαίνει καλά με τα εξ αποστάσεως μαθήματα, θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία». Βρέθηκε η θεραπεία κατά του κορωνοϊού; Πανικός επικρατεί στην αγορά με τα τελευταία νέα που ήρθαν στο φως.

Σε καραντίνα 29 εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπανικολάου

Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Ο κ. Γιαννάκος μιλώντας στον Focus Fm 103,6,αναφερόμενος στα τέσσερα κρούσματα της νόσου στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, είπε ότι εργάζονταν στα δύο τμήματα Covid που έχουν δημιουργηθεί στο νοσοκομείο, εκτιμώντας ότι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό η εν λόγω εξέλιξη σχετίζεται με τα μέσα ατομικής προστασίας που παρέχονται στο προσωπικό.

«Για να λειτουργήσει το τμήμα Covid ήρθαν νέοι συνάδελφοι, οι οποίοι μόλις είχαν προσληφθεί, χωρίς να έχουν καμιά εμπειρία» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξηγώντας ότι νοσηλευτής που ήταν σε καραντίνα αναγκάστηκε να δίνει οδηγίες μέσω τηλεφώνου για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του τμήματος.

Πρόσθεσε ότι 135 υγειονομικοί υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί, εκ των οποίων οι έξι νοσηλεύονται με σοβαρή πνευμονία ενώ εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Καστοριάς έχασε τη ζωή του.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη, ειδικά σε μάσκες υψηλής προστασίας ffp2 και ffp3» τόνισε ο κ. Γιαννάκος. Εκτός αυτού, όπως σημείωσε, δεν γίνονται τακτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι στους υπαλλήλους.

Επιπλέον, είπε ότι δεν γίνονται έλεγχοι για κορωνοϊό σε όσους ασθενείς εισάγονται στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων συμπληρώνοντας ότι «πολλοί ασθενείς έρχονται με έναν απλό πονοκέφαλο και μετά από μέρες αποδεικνύεται ότι είναι περιστατικά κορωνοϊού».

Πηγή: ethnos.gr