Ξεχάστε τα όλα! Η Burberry σταματάει να φτιάχνει καμπαρντίνες - Δείτε γιατί

Τι είπε η εταιρία;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ξεχάστε τα όλα! Η Burberry σταματάει να φτιάχνει καμπαρντίνες - Δείτε γιατί

Γιατί σταματά η Burberry να φτιάχνει τις διάσημες της καμπαρντίνες; Η απόφαση έσκασε σαν βόμβα. Διαβάστε τι ακριβώς αναφέρεται από την ίδια την εταιρία.

Οι καμπαρντίνες του οίκου είναι ορόσημο για την Burberry καθώς αποτελεί το κατεξοχήν κομμάτι, πάνω στο οποίο εξειδικεύεται η εταιρία, ενώ ένα τέτοιο ρούχο αποτελεί το όνειρο κάθε γυναίκας. Τι ωθεί όμως τώρα τον διάσημο οίκο μόδας στο να κάνει ε΄να βήμα πίσω από το ρούχο αυτό που έχει λατρευτεί και φορεθεί, όσο κανένα άλλο;

Ο λόγος είναι φυσικά ο κορωνοϊός, καθώς η εταιρία μπαίνει στον κατάλογο με τους οίκους που προχωρούν σε ενέργειες για να βοηθήσουν την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία.

Έτσι πλέον το brand θα αναλάβει να κατασκευάσει μάσκες και στολές, με τους υπεύθυνους να λένε ότι 10.000 χειρουργικές μάσκες θα κατασκευαστούν, με σκοπό να δοθούν στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας.

Στο εργοστάσιο δε που φτιάχνει τις συγκεκριμένες καμπαρντίνες, θα ράβονται επίσης μάσκες, αλλά και στολές για τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Να πούμε ότι μια πρωτοβουλία στον χώρο της μόδας ήρθε και από την Anna Wintour, που έκανε και μια αποκάλυψη για τον γιο της.

Λίγα λόγια για την burberry που σταματάει να φτιάχνει τις διάσημες της καμπαρντίνες για την πανδημία

Burberry Group plc είναι η ονομασία Βρετανικού οίκου μόδας πολυτελείας, που διανέμει είδη ρουχισμού, αξεσουάρ μόδας και αρώματα. Το χαρακτηριστικό μοτίβο ταρτάν έχει γίνει ένα από τα αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα και έχει αντιγραφεί ευρέως.

Ο οίκος μόδας Burberry είναι κυρίως γνωστός για τις καμπαρντίνες του, οι οποίες εφευρέθηκαν από τον ιδρυτή του, Τόμας Μπέρμπερι. Η εταιρία έχει επώνυμα καταστήματα σε όλον τον κόσμο και επίσης πωλεί προϊόντα της μέσω συμβάσεων παραχώρησης σε τρίτα καταστήματα.

Η Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και ο Κάρολος, Πρίγκιπας της Ουαλίας έχουν παραχωρήσει στην εταιρία Βασιλική Εξουσιοδότηση. Ο Chief Creative Officer της εταιρίας είναι ο Κρίστοφερ Μπέιλι. Η εταιρία περιλαμβάνεται στο Λονδρέζικο Χρηματιστήριο και στο FTSE 100 Index. Σύμφωνα με το περιοδικό Business Weekly, ο Burberry είναι η 98η πιο πολύτιμη μάρκα στον κόσμο, βάσει και της Wikipedia.