Χαμός στο Buckingham με τη δήλωση της Ελισάβετ: «Όσο σκοτεινός είναι ο θάνατος...»

Τα σοκαριστικά λόγια της βασίλισσας

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Χαμός στο Buckingham με τη δήλωση της Ελισάβετ: «Όσο σκοτεινός είναι ο θάνατος...»

Χαμός έχει επικρατήσει στο Buckingham εδώ και λίγη ώρα με την πολύκροτη δήλωση που έκανε η βασίλισσα Ελισάβετ για τον κορωνοϊό, στο πλαίσιο του διαγγέλματός της για το Πάσχα, μέσα από το οποίο θέλησε να δείξει πως όσο σκοτεινός και να είναι ο θάνατος μπορεί να νικηθεί.

Η Αγγλία είναι μία από τις χώρες που έχουν γνωρίσει μεγάλες πληγές λόγω του κορωνοϊού και έτσι η Βασίλισσα Ελισάβετ σε διάγγελμα που εξέδωσε για φέτος το Πάσχα τόνισε το πόσο διαφορετική θα είναι αυτή η γιορτή για φέτος.

Παράλληλα ζήτησε από τον αγγλικό λαό να μείνει στο σπίτι και να κρατήσει τις απαραίτητες αποστάσεις προκειμένου να προστατευθεί όσο περισσότερο μπορεί.

Στο προηγούμενο διάγγελμα που έκανε ωστόσο, η Βασίλισσα Ελισάβετ έκανε ένα τηλεοπτικό τρικ. Εσείς το προσέξατε;

Συγκεκριμένα, στο διάγγελμά της η Ελισάβετ είπε:

«Πολλές θρησκείες έχουν γιορτές, όπου το φως κερδίζει το σκοτάδι. Τέτοιες περιστάσεις συνήθως ακολουθούνται από το άναμμα κεριών. Μοιάζει να απευθύνονται σε κάθε κουλτούρα, σε ανθρώπους κάθε πίστης, σε όλους. Τα βλέπουμε σε τούρτες γενεθλίων και οικογενειακές γιορτές, με τις οικογένειες να κάθονται χαμογελαστές γύρω από ένα φως. Αυτό μας ενώνει.

Όσο το σκοτάδι πέφτει το βράδυ του Σαββάτου πριν από την Κυριακή του Πάσχα, πολλοί Χριστιανοί ανάβουν μαζί κεριά. Στην εκκλησία, ο ένας δίνει το Φώς στον άλλο, διασπείροντάς το σιγά σιγά και μετά πιο γρήγορα σε όλα τα κεριά.

Είναι ο τρόπος να δείξουμε πώς τα καλά νέα της Ανάστασης του Χριστού πέρασαν από το πρώτο Πάσχα και από γενιά σε γενιά μέχρι σήμερα.

Αυτή την χρονιά, το Πάσχα θα είναι διαφορετικό για πολλούς από εμάς, αλλά μένοντας σε απόσταση και ασφαλείς. Το Πάσχα, όμως, δεν ακυρώνεται. Το χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε φορά. Η ανακάλυψη του Χριστού που αναστήθηκε εκείνη τη μέρα, έδωσε στους ακολούθους του νέα ελπίδα και φρέσκια προοπτική, κάτι που μπορούμε κι εμείς να κάνουμε. Ξέρουμε, ότι ο κορωνοϊός δε θα περάσει από πάνω μας.

Όσο σκοτεινός κι αν μπορεί να είναι ο θάνατος, και ιδιαίτερα για όσους υποφέρουν, το φώς και η ζωή είναι πιο σπουδαία. Μακάρι η ζωντανή φλόγα του Πάσχα να είναι ένας οδηγός του πώς θα βλέπουμε το μέλλον.

Εύχομαι στους ανθρώπους κάθε πίστης και καταβολής καλό Πάσχα.

Ελισάβετ».